23948sdkhjf

Finland 100 år

Viking Line samarbetar med Finland som fyller 100 år som självständig stat i år – Jubileumsårets tema är Östersjön.
Viking Line deltar i 100-årsjubileumet för Finlands självständighet genom att samla in medel för att skydda och bedriva forskning i Östersjön. Östersjötemat kommer att synas på många sätt i rederiets verksamhet under jubileumsåret. Jubileumsåret kulminerar i en donation på 50 000 euro till Helsingfors universitet.

Havet och skärgårdsnaturen har varit en hjärtesak för det åländska rederiet i många år. Man har bland annat satsat på minskad bränsleförbrukning, hantering av avloppsvatten, återvinning och minskade utsläpp. Det egentliga miljöarbetet började redan på 1980-talet i och med att rederiets flotta utökades och moderniserades. Att välja Östersjön som tema för jubileumsåret föll sig naturligt.

– Havet och skärgårdsnaturen är viktiga för oss och våra kunder. Vi hoppas att vi med hjälp av Östersjötemat under jubileumsåret kan uppmuntra andra finländska aktörer, som verkar på Östersjön och i dess närhet, att i sin verksamhet ta hänsyn till havet och skyddet av det – tillsammans kan vi åstadkomma så mycket mer, säger Viking Lines verkställande direktör Jan Hanses .

Östersjötemat och miljöarbetet yttrar sig på många sätt i Viking Lines verksamhet under jubileumsåret för Finlands självständighet. Personalen utmanas till exempel att komma med idéer till 100 gärningar eller förbättringar för att skydda miljön. I april inleds en kampanj där miljötemat lyfts fram på ett synligt sätt både i bolagets marknadsföring och på båtarna.

På våren invigs Östersjöcentret i samarbete med Allas Sea Pool. I centret planeras olika evenemang med Östersjötema. Tanken är att alla ska ha möjlighet att se hur fantastiskt Östersjön är och hur viktigt det är att hålla havet rent.

Jubileumsåret kulminerar i en donation på 50 000 euro till Helsingfors universitet. Viking Line understödde Östersjöforskningen och den därtill relaterade undervisningen vid Helsingfors universitet redan år 2016. Tvärminne zoologiska station vid Helsingfors universitet fokuserar i sin havsforskning på att studera mångfalden och ekosystemets funktion samt den mänskliga påverkan i Östersjön. Genom att stöda det viktiga arbetet vid Helsingfors universitet vill Viking Line säkerställa att man kan bedriva naturvetenskaplig forskning för Östersjön också i framtiden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063