23948sdkhjf

Bussförarsatsning i Skaraborg

Nobina storsatsar på att få fram fler bussförare i Skaraborg - Bolaget lockar med gratis förarutbildning och fast anställning för att få fler bussförare.
Just nu råder brist på bussförare i Skaraborg och därför gör Nobina en stor satsning för att utbilda och rekrytera bussförare. Under våren kommer 30 personer få en betald utbildning där busskörkort, yrkeskompetensutbildning och fast anställning ingår. Cirka 20 000 vardagsresenärer kliver på bussarna i Skaraborg varje dag och linjebussarna i Skaraborg kör en sträcka som motsvarar 360 varv runt jorden varje år. Bussresandet har ökat stadigt de senaste åren och det behövs fler bussförare.

– Det är stor brist på bussförare och för oss är det viktigt att få tag på rätt personal. Bussföraryrket har blivit ett serviceyrke och det gäller inte längre bara att köra buss, en viktig del är också att vara serviceinriktad och ansvarstagande, säger Emil Aronsson , gruppchef på Nobina, som själv började sin karriär som bussförare.

Den stora bristen på bussförare har gjort att Nobina nu erbjuder betald körkorts- samt yrkeskompetensutbildning och fast anställning. Första kursstart är 6 februari och bussförarutbildningen kommer att hållas i samarbete med Centrala Trafikskolan Tidaholm. Utbildningen är tio veckor lång och de som blir antagna får gratis busskörkort och yrkeskompetensbevis.

– Det känns väldigt roligt att kunna göra en sådan här unik satsning med gratis utbildning och dessutom garantera en fast anställning på Nobina efter genomförd utbildning, säger André Sellén , trafikchef för Nobina som kör all linjetrafik åt Västtrafik i Skaraborg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078