23948sdkhjf

Lite mera MATKA

Nordens största resemässa, MATKA i Helsingfors pågår 19-22 januari - Alltjämt störst, och enligt arrangörerna större än förra årets mässa.
Att MATKA håller stilen som Nordens största resemässa råder inget tvivel om och totalt besöktes den av 71000 personer, en siffra som ligger hela 4000 över förra årets MATKA. 19 januari var det fackmässa, dagarna där efter var mässan öppen för allmänheten till och med 22 januari. Just under fackdagen 19 januari kändes det som om färre var där än 2016 - men arrangörerna anger inte fackbesökarna för sig. Flera stora länder saknades, bland dem Frankrike och Tyskland, så har det dock varit även förr om åren.

Ändå framgår att utställarytan är något mindre än 2016 och trenden tycks vara att alla mässor av det här slaget viker med tiden, även om antalet besökare ökade totalt. Tydligt är att Ryssland, framför allt det så kallade ”Närryssland”, alltså de västligaste delarna av det väldiga landet, har minskat till nära noll av de totalt 920 utställarna från fler än 86 länder som fanns med på MATKA 2017.

RESFORUM återkommer med uppdaterat reportage från MATKA i Helsingfors i nr 1/2 som utkommer 10 mars.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063