23948sdkhjf

Färre utrikes till Stockholm

1,1 miljoner gästnätter registrerade under november förra året i Stockholms län - Fler totalt, men färre utländska turister.
Totalt ökning antalet gästnätter i Stockholms län med 5 procent under november 2016 jämfört med november 2015. De utländska övernattningarna minskade dock med 3 procent. Cirka 74 procent av övernattningarna kom från inhemska övernattningar som ökade med 8 procent jämfört med november 2015.

De nordiska övernattningarna minskade totalt med 2 procent jämfört med november 2015. Norge hade flest övernattningar, något som minskade med 7 procent, följt av Finland, som ökade i sin tur med 5 procent. För de övriga Europeiska länderna exklusive Norden minskade antalet gästnätter med 1 procent.

– Jag är glad att vi ligger över 1 miljon gästnätter per månad. Det är viktigt för besöksnäringen och hela Stockholms ekonomi, säger Karin Wanngård (S), finansborgarråd i Stockholms stad.

– Vi ligger stabilt över en miljon gästnätter, det är mycket glädjande, säger Thomas Andersson , vd för Visit Stockholm.

I Stockholms län har genomsnittspriset för en hotellnatt ökat sedan samma månad 2015, även hotellens intäkter har ökat jämfört med i fjol.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062