23948sdkhjf

Fyr- och yoga-kryssningar

Birka satsar på specialkryssningar i år - Det blir en fyrkryssning och fyra yogakryssningar, de sistnämnda i samarbete med Friskis & Svettis.
18 juni arrangerar Birka Cruises en kryssning i fyrarnas tecken. Det bjuds på kassun- och kubfyrar, nattguidning och spännande historier.

– Världens kanske vackraste skärgård är vår arbetsplats och vi är stolta över att kunna ge en extra dimension under skärgårdskryssningen, säger Dan Sjölund , befälhavare ombord M/S Birka.

Under kryssningen passeras mer än 70 fyrar, varav tio större havsfyrar som Tjärven, Lågskär, Flötjan, Svenska Björn, Huvudskär, Gustaf Dahlén och Landsort. Kryssningen guidas av farleds- och fyrexperterna Göran P Sjödin (GPS) och Anders Hedin.

För mera aktivitetssugna kryssarresenärer bjuds det på yoga och cross i skärgården - Birka har genom nytt samarbete med Friskis & Svettis skapat träningskryssningar om 22 timmar vardera.

– Friskis&Svettis är ett av Sveriges mest kända och omtyckta varumärken. Genom samarbetet kan vi nå nya kunder samtidigt som vi tillför något till våra resenärer, en cross over-kryssning där man kan träna och få lite guldkant samtidigt. Bilden av kryssningar håller på att förändras. Det handlar alltmer om upplevelser och att få ut så mycket som möjligt av sin tid, säger Marcus Hammarström , marknadschef på Birka Cruises.

– Det blir ett dygn med omväxlande träningspass. Yoga och mjuk rörlighetsträning mixad med styrka och danspass. Enkelt och roligt, säger Inga-Lis Grape , ansvarig för träningsresorna på Friskis&Svettis Stockholm.

Samarbetet innebär till att börja med fyra träningskryssningar med aktiviteter som leds av Friskis&Svettis. 
Friskis träningskryssningar genomförs enligt följande: Avresa 26 mars, 14 maj, 24 september och 22 oktober. Alla om 22 timmar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078