Jältborn vd på Svenska EA Bussar

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Peder Jältborn tar över som vd i Svenska EA Bussar – Tidigare vd:n Samuel Isgärde fortsätter i sin roll som koncernchef i ägarbolaget.Peder Jältborn har sedan november 2015 varit ansvarig för bussförsäljningen i bolaget. Denna del av bolaget har under Peders ledning utvecklats och förstärkts på ett mycket positivt sätt.
– Jag är mycket glad över förtroendet och utmaningen. ”Vi har en strategi där fokus kommer att ligga på ökad försäljning och stärkt lönsamhet med ett starkt kundfokus”. Därför kommer vi även att arbeta med att utöka försäljningsorganisationen ytterligare säger Peder Jältborn . Han fortsätet:

– Att nu ta ett helhetsansvar för bolaget, där även en växande verkstadsfunktion ingår, känns oerhört spännande. Att kunna säkerställa en hög servicenivå till våra kunder avseende service och underhåll på bussar är en konkurrensfördel. Verkstadsdelen är sedan en tid ISO certifierad, allt för att stärka våra kunder upplevelse av oss.

– Med den samlade erfarenhet som finns i bolaget är min bedömning att vi har mycket goda förutsättningar för en fortsatt positiv utveckling, säger Peder Jältborn.
– Det känns mycket bra att vi har funnit denna lösning tillsammans med Peder. En vd med ett stort fokus på att skapa goda kundrelationer är en framgångsfaktor för bolaget, säger Samuel Isgärde , koncernchef i Karlssongruppen som är ägare av Svenska EA Bussar AB, han har nu avslutat sin roll som vd för Svenska EA Bussar som han haft sedan 2012.


Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu
Plus

Klackarna i taket på RK:s schlagerfest

Stämningen blev hög under RK Travel Groups schlagerfest efter den traditionella resemässan hos resegrossisten i Göteborg - Närmare 240 personer rockade loss kvällen 15 mars, titta här!

RK öppnar i Kina

Kjetils vann Guldbussen

Kollektivtrafikdagen närmar sig

Kollektivtrafikdagen 2018 genomförs i Stockholm 14 maj på Courtyard By Marriott, stadsdelen Kungsholmen - Branschmötet som samlar många fordonsleverantörer, beslutsfattare och andra får du inte missa!

Hållbart resande med elbussar

Albinsson blir hotellchef

Nyhetsbrev

250 Scania-bussar till Lagos

Arkiv

Vägtrafikpaketet på Busstorget

Vägtrafikpaketet kommer att påverka hela bussbranschen – På Busstorget 13-14 april behandlas vad det innebär, läs och anmäl deltagande här!

Plus

Spännande öl för bussresan

RT-Forum har provat öl från tre bryggerier som håller litet högre klass än vanlig lager – Det kan ge tips om litet bättre öl på bussresan, läs hela provningen här!

Skeppsbrons säljer Otokar

Plus

”Nya regler drabbar gasbussarna”

Lissabon-sug av Eurovision

Flygbolag erbjuder 100 procent biobränsle

Mot ett valfritt tillägg på 300 kronor per flygning kan passagerare välja att flyga med biobränsle.

1

Därför lyckades Sverigeförhandlingen

Första biogasdrivna bokbussen

Lönsamt subventionera kollektivtrafik

En ny VTI-rapport visar att det är lönar sig att subventionera kollektivtrafik och att öka turtätheten där efterfrågan är hög – Läs här om hur forskarna resonerat!

Elbusspremiär i Östersund

Från och med mitten av mars kommer tre helelektriska Scaniabussar att köra på linje 6 genom Östersund – Tillverkarens första helelektriska bussar någonsin, läs mer här!

Terrorhot ändrar resvanorna

Upprustade Öresundståg rullar ut

7 mars invigdes det första upprustade Öresundståget på Malmö C – Alla de 18 år gamla tågen ska genomgå en total ansiktslyftning invändigt, läs och titta här!

Bättre säkerhet i bussar

Plus

Trötthet bakom Sveg-olyckan

Bussföraren var påverkad av trötthet när bussen med skolbarn körde av vägen 2 april 2017 – Det framgår av haverikommissionens rapport som nu är offentlig, läs mer här!

Bästa resesajten prisad

”Kvinnor reser smartare”

8 mars, den internationella kvinnodagen, krävde Johanna Grant, ordförande i Gröna Bilister, mer makt åt kvinnor för ett hållbart transportsystem.

Stockholms-ja till Östra Länken

En ny undersökning visar att stockholmarna vill att Östra Länken byggs – Det gäller sympatisörer till alla partier utom Miljöpartiet, läs om det här!

Plus

Schönfelder lämnar bussbranschen

Sjölin till Go-Ahead

Swish - även för SL

Mångmiljonaffär för Svenska Neoplan

Vaktkameror hos SL

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Miljöpartiet

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Centerpartiet

Plus

Liberalerna

Plus

Socialdemokraterna

Sänd till en kollega

0.149