23948sdkhjf

Jältborn vd på Svenska EA Bussar

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Peder Jältborn tar över som vd i Svenska EA Bussar – Tidigare vd:n Samuel Isgärde fortsätter i sin roll som koncernchef i ägarbolaget.Peder Jältborn har sedan november 2015 varit ansvarig för bussförsäljningen i bolaget. Denna del av bolaget har under Peders ledning utvecklats och förstärkts på ett mycket positivt sätt.
– Jag är mycket glad över förtroendet och utmaningen. ”Vi har en strategi där fokus kommer att ligga på ökad försäljning och stärkt lönsamhet med ett starkt kundfokus”. Därför kommer vi även att arbeta med att utöka försäljningsorganisationen ytterligare säger Peder Jältborn . Han fortsätet:

– Att nu ta ett helhetsansvar för bolaget, där även en växande verkstadsfunktion ingår, känns oerhört spännande. Att kunna säkerställa en hög servicenivå till våra kunder avseende service och underhåll på bussar är en konkurrensfördel. Verkstadsdelen är sedan en tid ISO certifierad, allt för att stärka våra kunder upplevelse av oss.

– Med den samlade erfarenhet som finns i bolaget är min bedömning att vi har mycket goda förutsättningar för en fortsatt positiv utveckling, säger Peder Jältborn.
– Det känns mycket bra att vi har funnit denna lösning tillsammans med Peder. En vd med ett stort fokus på att skapa goda kundrelationer är en framgångsfaktor för bolaget, säger Samuel Isgärde , koncernchef i Karlssongruppen som är ägare av Svenska EA Bussar AB, han har nu avslutat sin roll som vd för Svenska EA Bussar som han haft sedan 2012.
Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stromma räddar konkursbåt

Stromma har ropat in skärgårdsbåten M/S Nya Skärgården – den tillhörde det konkursdrabbade rederiet Kulturbåtarna i Göteborg.

Arriva kör Pågatågen

Plus

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har provat årets julöl och andra juldrycker i samarbete med Foodnet - resultatet är att två öl är i topp bland många fina brygder.

Självkörande bussar - i Borås!

Julita Gård vann turistpris

Tågkompaniet kör Krösatågen

Från 8-9 december är det Tågkompaniet som ansvarar för driften av Krösatågstrafiken – det handlar om ett miljardkontrakt för att köra Smålands omfattande pendeltågstrafik.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Elbussbatterier ska lagra solenergi

Nu invigs vad som troligen är Europas första energilager baserat på elbussbatterier – detta genom ett forskningsprojekt i Göteborg.

Arkiv

Mindre utsläpp från transporterna

Extra platser på jultågen

Bokningstrycket på julens tågresor är ovanligt högt, SJ har därför ordnat massor av extra sittplatser på sina tåg – så nu gäller det bara att tågen också går som de ska under helgerna.

Transdev vann mellanskärgården

Det blir Transdevs dotterbolag Blidösundsbolaget som för köra kollektivtrafiken i Stockholms mellanskärgård med trafikstart om ett år – det blev klart 4 december.

Back i maskin för Tallink

Veggeland till Nettbuss

Elbusspremiär i Malmö

9 december rullar Malmös första elbussar ut i trafik, det är linje 7 som blir första linje med helt eldrivna bussar - Malmös elbussatsning blir en av de hittills största i Sverige.

Plus

Mercedes tar över ledningen

November innebar ommöbleringar i toppen av Tunga Bussligan 2018 - Mercedes-Benz tar täten före Scania, och nu kommer också Volvo, det visar Bil Swedens statistik.

Bra november för bussarna

Mer Stena i Irländska sjön

Norwegian till Rio de Janeriro

Följ spriten som lagras till sjöss

I 200 år uppger Linie Aquavit att de låtit lagra sin Aquavit i fyra månader till sjöss för skapa den lena karaktäristiska smaken – är det en myt eller är det verkligen sant?

Spikat: Tre zoner i Västtrafik

27 november beslutade Regionfullmäktige i Västra Götaland att dagens drygt 70 zoner ska slås ihop till tre – men genomförandet av förändringen dröjer.

Nobina vann miljardkontrakt i Finland

Transportrevolution utmanar privatbilen

Den privatägda bilen har länge dominerat som transportmedel i storstäderna – men nu stundar en transportrevolution som utmanar den privata bilens framtid.

Färgbutik i taxisamarbete

Ett nytt samarbete mellan Taxi Göteborg och Flügger färg hjälper kunderna hem till dörren med allt de handlat - på så vis går det att handla utan att använda bilen.

Andersson in - Castwall ut

Lövhalka - nu bevisat snorhal

Keolis depå i brand

Lundberg till Region Stockholm

Plus

5 snabba frågor...

Ahlskog till MTR

Tog steget till eget

Plus

5 snabba frågor…

Nytt bussdäck

Nobina i digital final

Blågrön bussatsning i Stockholms län

1

Jensen till MTR

Filmpris delas ut

Heister till Taxiförbundet

Sänd till en kollega

0.181