Jältborn vd på Svenska EA Bussar

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Peder Jältborn tar över som vd i Svenska EA Bussar – Tidigare vd:n Samuel Isgärde fortsätter i sin roll som koncernchef i ägarbolaget.Peder Jältborn har sedan november 2015 varit ansvarig för bussförsäljningen i bolaget. Denna del av bolaget har under Peders ledning utvecklats och förstärkts på ett mycket positivt sätt.
– Jag är mycket glad över förtroendet och utmaningen. ”Vi har en strategi där fokus kommer att ligga på ökad försäljning och stärkt lönsamhet med ett starkt kundfokus”. Därför kommer vi även att arbeta med att utöka försäljningsorganisationen ytterligare säger Peder Jältborn . Han fortsätet:

– Att nu ta ett helhetsansvar för bolaget, där även en växande verkstadsfunktion ingår, känns oerhört spännande. Att kunna säkerställa en hög servicenivå till våra kunder avseende service och underhåll på bussar är en konkurrensfördel. Verkstadsdelen är sedan en tid ISO certifierad, allt för att stärka våra kunder upplevelse av oss.

– Med den samlade erfarenhet som finns i bolaget är min bedömning att vi har mycket goda förutsättningar för en fortsatt positiv utveckling, säger Peder Jältborn.
– Det känns mycket bra att vi har funnit denna lösning tillsammans med Peder. En vd med ett stort fokus på att skapa goda kundrelationer är en framgångsfaktor för bolaget, säger Samuel Isgärde , koncernchef i Karlssongruppen som är ägare av Svenska EA Bussar AB, han har nu avslutat sin roll som vd för Svenska EA Bussar som han haft sedan 2012.


Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

81 dog på spåren

Gratis för gamla i Malmö

Gratis buss för åldringar och mer cykelväg lades till i Malmö när budgeten för 2019 beslutades – Om besluten överlever valet återstår att se, läs om besluten här!

Bussbrand i Solna

Midsommar på danska

Brasor, sång och stora festmåltider - Danskarnas svar på midsommar, Sankt Hans aften, innebär stor fest i hela Danmark, även gruppresearrangörer kan sikta på den helgen, läs här!

Danskt VM - även för svenskar

Nobina axar i Bussförar-SM!

Men bara någon vecka kvar har 349 bussförare genomfört uttagningsprovet till Bussförar-SM 2018 - Keolis leder fortsatt, men nu har Nobinas bussförare kört om Transdev till andraplatsen i anmälningsligen, läs mer här!

Nyhetsbrev

Capçanes grottmålningar

Arkiv

Kulturnatt i Tel Aviv

Kroppskamera fortsätter i väst

Bussigare kring Vänersborg

Gratisbuss till badsjö

Keolis och Pilotfish ingår avtal

Svenskar är väderberoende

Få saker engagerar svenskarna så mycket som sommarvädret – Oro för dåligt väder får många att boka in semester på vädersäkra destinationer, läs om det här!

Digitalisering ger kombinerad mobilitet

På Kollektivtrafikdagen samlade branschen olika aktörer för att diskutera framtidens kollektivtrafik. Ulf Bjersing från Hogia pratade om några av de möjligheter digitalisering innebär för utvecklingen av ett sömlöst resande, läs mer här!

Arriva kör vidare på Ekerö

Nya tunneltåget visat

Fler elbussar i SL

Titta – bussen kör själv!

I samband med att Volvo Ocean Race var i Göteborg visade Volvo Bussar upp sin fullstora elbuss som kör helt utan förare – Testen skedde i Frihamnen och många var där och tittade, läs om hur Volvo Bussar tänker här!

31 dog på vägarna i maj

Porträtt av Estland i Stockholm

Svensk modell lockar i EU

En helt ny kartläggning av den upphandlade busstrafiken väcker intresse i Europa - Den svenska modellen ligger i framkant nu när kollektivtrafiken inom EU ska öppnas för konkurrens 2020, läs mer här!

Kilström tar över i Keolis

Keolis Sveriges styrelse utsåg Jan Kilström till ny vd för det svenska bolaget 15 juni efter Magnus Åkerhielm som slutar - Jan Kilström tillträder sin position på Keolis 1 september, läs mer här!

Nobina förvärvar Samtrans

Nobina har ingått avtal om att köpa Samtrans av TransportIT Group 14 juni – Affären uppges vara värd upp till 500 miljoner kronor, läs mer om mångmiljonaffären här!

Sista smakresan med Bengtsson

Mariestads Islagrad Rothpils är inspirerad av Berlin där bryggmästaren Richard Bentsson startade sin karriär inom öl - Det handlar om en ädel brygd i samma klass som föregångarna, läs mer här!

Plus

5 snabba fågor…

Sjöstedt till Peru

Nora-pärla öppnar

Leap flyger in

Hallén lämnar bussbranschen

Plus

Åtal för Svegolyckan

Det går bra för BRA

Plus

Regeringen satsar

Plus

Praktik om avtalen

Plus

Om koncessioner

Plus

Mer av samma...

Plus

En dag i taget

Sänd till en kollega

0.131