23948sdkhjf

Elbusspremiär i Östersund

Scania startar inledande tester av kommande helelektriska bussar i Östersund – Men den riktiga trafikstarten dröjer till 2019.
Tre Scania Citywide LF bussar sätts i trafik i mitten av december i år med ytterligare tre bussar som kommer i trafik i början av 2019.

– Med dess kalla vintrar och relativt varma somrar är Östersund en mycket bra plats för att testa bussarna i faktisk trafik. Dessa prov utgör det första steget i Scanias pågående utveckling av elbussar, säger Scanias busschef Anna Carmo e Silva .

Scania har idag det bredaste utbudet av bussar för alternativa bränslen som omfattar biogas, etanol, biodiesel and hybridteknik.

– Genom utvecklingen av elbussar stärker vi Scanias fokusering på hållbarhet och kompletterar det breda utbudet med bussar som blir ett bra alternativ inte minst för innerstadstrafik, säger Anna Carmo e Silva.

– Det är verkligen spännande att vi kan introducera elbussar här i Östersund. De kommer att bidra starkt till Östersunds mål om fossilfria transporter till år 2030, säger Anne Sörensson, kommunens projektledare för satsningen.

Proven genomförs i samverkan med Östersunds kommun, Krokoms kommun, Nettbuss, Länstrafiken, Region Jämtland Härjedalen och Jämtkraft.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078