23948sdkhjf

Aktivt sportlov populärast

Sportlovet som snart rullar genom Sverige är efterlängtat – Två av tre svenskar vill vara fysiskt aktiva enligt Sifo och SkiStar.
En Sifoundersökning gjord på uppdrag av skidanläggningsföretaget SkiStar visar lägligt nog att 66 procent - två av tre svenskar vill ha ett aktivt sportlov. Passar som hand i handske för skidanläggningsföretaget som nu laddar inför sportlovsaktiviteterna i Sälen, Åre, Vemdalen, Hemsedal, Trysil och St. Johann.

– Det är glädjande att så många vill röra på sig under skollovet. Skidåkning är något som hela familjen kan göra tillsammans, så en fjällsemester är en perfekt sportlovsaktivitet med massor av båda fysisk aktivitet och återhämtning, säger Linda Morell , pr-chef på SkiStar.

Undersökningen visar att två av tre svenskar, 66 procent, tycker att det är viktigt att kunna vara fysiskt aktiva om de ska boka en vinterresa. 29 procent svarar att det är mycket viktigt. Suget efter att röra sig på semestern går igen i alla åldersgrupper.

– Det ser ut som att vi kan erbjuda väldigt goda förutsättningar för en aktiv fjällsemester under sportlovet, vilket känns jättekul. Veckan inleds med sol på så gott som alla våra skidorter, och prognoserna visar att mer snö är på gång, säger Linda Morell.

De flesta av SkiStars skidorter har alla nedfarter och liftar öppna*. I Sälen, Trysil och österrikiska St. Johann mäter snötäcket nära 80 centimeter, och Åre, Vemdalen och Hemsedal är inte långt efter. Utöver ett varierande utbud av skidbackar, barnområden och parker så erbjuder SkiStars skidorter i Sverige och Norge även ett flertal olika skidupplevelser, privatlektioner med instruktörer och gruppskidskola. Hammarbybacken i Stockholm håller öppet för skidåkning kl.10-22 på vardagar och kl.9-18 lördag-söndag.

*)Kan skifta beroende på rådande väder och vind för dagen.

FAKTA/Om Sifoundersökningen

Sifoundersökningen genomfördes den 3–6 oktober 2016. 1 000 svenskar fick frågan ”Om du ska boka resa för den kommande vintern, hur viktigt är det att du kan vara fysiskt aktiv under din semester?”. 29 procent svarade ”mycket viktigt”, 37 procent svarade ”ganska viktigt”, 22 procent svarade ”ganska oviktigt” och 9 procent svarade ”mycket oviktigt”. ”Tveksam, vet ej” svarade 2 procent.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.441