23948sdkhjf

Aktivt sportlov populärast

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Sportlovet som snart rullar genom Sverige är efterlängtat – Två av tre svenskar vill vara fysiskt aktiva enligt Sifo och SkiStar.

En Sifoundersökning gjord på uppdrag av skidanläggningsföretaget SkiStar visar lägligt nog att 66 procent - två av tre svenskar vill ha ett aktivt sportlov. Passar som hand i handske för skidanläggningsföretaget som nu laddar inför sportlovsaktiviteterna i Sälen, Åre, Vemdalen, Hemsedal, Trysil och St. Johann.

– Det är glädjande att så många vill röra på sig under skollovet. Skidåkning är något som hela familjen kan göra tillsammans, så en fjällsemester är en perfekt sportlovsaktivitet med massor av båda fysisk aktivitet och återhämtning, säger Linda Morell , pr-chef på SkiStar.

Undersökningen visar att två av tre svenskar, 66 procent, tycker att det är viktigt att kunna vara fysiskt aktiva om de ska boka en vinterresa. 29 procent svarar att det är mycket viktigt. Suget efter att röra sig på semestern går igen i alla åldersgrupper.

– Det ser ut som att vi kan erbjuda väldigt goda förutsättningar för en aktiv fjällsemester under sportlovet, vilket känns jättekul. Veckan inleds med sol på så gott som alla våra skidorter, och prognoserna visar att mer snö är på gång, säger Linda Morell.

De flesta av SkiStars skidorter har alla nedfarter och liftar öppna*. I Sälen, Trysil och österrikiska St. Johann mäter snötäcket nära 80 centimeter, och Åre, Vemdalen och Hemsedal är inte långt efter. Utöver ett varierande utbud av skidbackar, barnområden och parker så erbjuder SkiStars skidorter i Sverige och Norge även ett flertal olika skidupplevelser, privatlektioner med instruktörer och gruppskidskola. Hammarbybacken i Stockholm håller öppet för skidåkning kl.10-22 på vardagar och kl.9-18 lördag-söndag.

*)Kan skifta beroende på rådande väder och vind för dagen.

FAKTA/Om Sifoundersökningen

Sifoundersökningen genomfördes den 3–6 oktober 2016. 1 000 svenskar fick frågan ”Om du ska boka resa för den kommande vintern, hur viktigt är det att du kan vara fysiskt aktiv under din semester?”. 29 procent svarade ”mycket viktigt”, 37 procent svarade ”ganska viktigt”, 22 procent svarade ”ganska oviktigt” och 9 procent svarade ”mycket oviktigt”. ”Tveksam, vet ej” svarade 2 procent.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Nytt styre för bussforskning

Stefan Magnusson, vd Nettbuss Sverige, blev omvald till styrelsens ordförande på dagens årsstämma i Svenska Bussbranschens Riksförbund, BR.

Branschens nya styrelse

Sveriges bussföretag har valt ny styrelse på årsstämman som genomfördes under mässan Persontrafiks första dag 22 oktober – Gunnar Schön, Transdev, tar över som ordförande efter Magnus Åkerhielm som lämnade branschen i våras.

Bussen på undantag

Persontrafik är igång!

Volvo visar långfärdsbussarna

Kuren rullar själv

Nyhetsbrev

Öppning för biodrivmedel i EU

Nu ljusnar det litet när det gäller biodrivmedel – det tycks som om EU lyssnat på kritiken mot att sätta stopp för biodrivmedel som många i branschen kör på i dag.

Arkiv

Tågaffär värd 6 miljader

Brittiska järnvägsaktören Go-Ahead Nordic har vunnit sitt första tågkontrakt i Norge – affärens värde uppskattas till 5,8 miljarder norska kronor eller 6,3 miljarder svenska kronor.

Ny Flixbus-linje till Landvetter

Satsning på bussförarutbildning

Norweigian in efter flygkonkursen

Plus

Första bränslecellståget i trafik

Världens första vätgasdrivna tåg går sedan en månad i trafik mellan Cuxhaven, Bremerhaven, Bremervörde och Boxtehude i delstaterna Niedersachsen och Bremen, norra Tyskland.

Plus

”Fusionen med Siemens enda alternativet”

Den planerade jättefusionen mellan Alstom och Siemens har stött på patrull i EU – men Alstoms vd Henri Poupart-Lafarge säger att planerna på ett samgående fortsätter som vanligt. Enligt honom finns helt enkelt inget annat alternativ.

Plus

Bättre trygghet i kollektivtrafiken

Ryslig Hallowen i Kolmården

Ny molnprodukt för kollektivtrafiken

Nu lanserar Hogia en ny molnprodukt som ska ge trafikföretagen en mer proaktiv störningshantering.

Rusning efter Interrail-kort

Effektivare halkbekämpning i sikte

Yigit till Taxi Stockholm

Ännu en rekordsäsong i Stockholm

Antalet kryssningspassagerare i Stockholms Hamnar ökar stadigt och slår även i år nytt rekord – det innebar mer körningar för bussföretagen.

Nya elbussar till Ale

21 dog på septembervägarna

Skåne: 501 bussförare fattas

Norrbotten: 154 bussförare fattas

Koldioxid - så tungt väger resmålet

Optidev för Västtrafik

Många nya i Trafikutskottet

Sundås till Transportföretagen

1

Tre zoner i Västtrafik

LEAN – för kollektivtrafiken

Självkörande i Sjöbo

De ska testa ERTMS

Manner till Finnair

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Centerpartiet

Sänd till en kollega

0.173