23948sdkhjf

Aktivt sportlov populärast

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Sportlovet som snart rullar genom Sverige är efterlängtat – Två av tre svenskar vill vara fysiskt aktiva enligt Sifo och SkiStar.

En Sifoundersökning gjord på uppdrag av skidanläggningsföretaget SkiStar visar lägligt nog att 66 procent - två av tre svenskar vill ha ett aktivt sportlov. Passar som hand i handske för skidanläggningsföretaget som nu laddar inför sportlovsaktiviteterna i Sälen, Åre, Vemdalen, Hemsedal, Trysil och St. Johann.

– Det är glädjande att så många vill röra på sig under skollovet. Skidåkning är något som hela familjen kan göra tillsammans, så en fjällsemester är en perfekt sportlovsaktivitet med massor av båda fysisk aktivitet och återhämtning, säger Linda Morell , pr-chef på SkiStar.

Undersökningen visar att två av tre svenskar, 66 procent, tycker att det är viktigt att kunna vara fysiskt aktiva om de ska boka en vinterresa. 29 procent svarar att det är mycket viktigt. Suget efter att röra sig på semestern går igen i alla åldersgrupper.

– Det ser ut som att vi kan erbjuda väldigt goda förutsättningar för en aktiv fjällsemester under sportlovet, vilket känns jättekul. Veckan inleds med sol på så gott som alla våra skidorter, och prognoserna visar att mer snö är på gång, säger Linda Morell.

De flesta av SkiStars skidorter har alla nedfarter och liftar öppna*. I Sälen, Trysil och österrikiska St. Johann mäter snötäcket nära 80 centimeter, och Åre, Vemdalen och Hemsedal är inte långt efter. Utöver ett varierande utbud av skidbackar, barnområden och parker så erbjuder SkiStars skidorter i Sverige och Norge även ett flertal olika skidupplevelser, privatlektioner med instruktörer och gruppskidskola. Hammarbybacken i Stockholm håller öppet för skidåkning kl.10-22 på vardagar och kl.9-18 lördag-söndag.

*)Kan skifta beroende på rådande väder och vind för dagen.

FAKTA/Om Sifoundersökningen

Sifoundersökningen genomfördes den 3–6 oktober 2016. 1 000 svenskar fick frågan ”Om du ska boka resa för den kommande vintern, hur viktigt är det att du kan vara fysiskt aktiv under din semester?”. 29 procent svarade ”mycket viktigt”, 37 procent svarade ”ganska viktigt”, 22 procent svarade ”ganska oviktigt” och 9 procent svarade ”mycket oviktigt”. ”Tveksam, vet ej” svarade 2 procent.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Transdev vann i Umeå

Enklare upphandlingar med Hogia

Helt fossilfritt i Skåne

Skånes kollektivtrafik är numera helt och hållet fri från fossila drivmedel – ett omfattande omställningsarbete ligger bakom förvandlingen.

Malmö-Ohrid direkt

En ny direktlinje med flyg till staden Ohrid i Makedonien från Malmö kan vara av intresse för gruppresearrangörer att känna till – trafiken startade 14 januari.

Sjöberg ny vd för Stromma

Fler tågade över Öresundsbron 2018

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

100 redan anmälda!

100 personer inom och omkring bussresebranschen har redan anmält sig till Busstorget – betydligt fler än vid samma tid förra året, så se till att säkra plats för Busstorget 2019.

Arkiv

Förundersökning mot Uber nedlagd

MTR Express vann punktlighetsligan

96 dog på spåren 2018

Fler dog på vägarna 2018

Under 2018 omkom preliminärt 325 personer på vägarna i Sverige - en ökning med 72 personer jämfört med 2017, det visar Transportstyrelsens preliminära statistik.

32 nya ledbussar i Västerås

Snart kommer 32 nya ledbussar att rulla i Västerås stadstrafik – de sex första bussarna är redan ute i trafiken och resten kommer att driftsättas i början av 2019.

Auno tar över Nobina Finland

Risberg till Sveriges Bussföretag

Bokeberg till Kollektivtrafikdagen

”Uber skattefuskar”

Hanson vd för Prospero Stockholm

Dags för Transportforum # 36

Finnair säkraste flygbolaget

Flygrekord för Norweigian

Mindre regelrytteri – eller?

Hur gick det med Transportstyrelsens ändrade hantering av kör- och vilotidsregelverket som infördes 1 mars 2018? – det redovisas på Busstorget 11-12 april i Tylösand!

Ny vd på Cirkle K

Kraftsamling för bussbranschen

Vinn hotellnatt på Busstorget

Ännu finns möjligheten att vinna ett dubbelrum på Hotel Tylösand under branschmötet Busstorget 2019 – men det brådskar, den som vill tävla måste göra det före 11 januari!

Plus

5 snabba frågor...

Thand Ringqvist till Skärgårdsstiftelsen

WiFi i Bergsslagen

Arriva kör Pågatågen

Veggeland till Nettbuss

Keolis depå i brand

Lundberg till Region Stockholm

Plus

5 snabba frågor...

Ahlskog till MTR

Tog steget till eget

Plus

5 snabba frågor…

Nytt bussdäck

Sänd till en kollega

0.166