Kollektivtrafikdagen växer

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

11 maj genomförs Kollektivtrafikdagen 2017på Cirkus i Stockholm - Det tioårsjubilerande seminariet blir större än någonsin tidigare.

I år genomförs Kollektivtrafikdagen för tionde året i rad, i år för första gången med Samtrafiken som medarrangör. En annan nyhet är att det blir trerätters middag på Soliden som avslutning på en spännande dag. För mer information och anmälan, klicka HÄR !

Jacob Albertsen, projektledare för Kollektivtrafikdagen 2017 - Vad kan du säga om branschmötet så här långt?

– Vi är inne i en riktigt spännande förändringsresa för konferensen Kollektivtrafikdagen. Inte vad gäller plats eller moderator, för det är Cirkus och Catharina Elmsäter Svärd som gäller även i år. Däremot har vi alltså inlett ett samarbete med Samtrafiken på ett lite djupare plan. Samtrafiken har ju ett tydligt framtidsfokus i sin verksamhet, vilket klart och tydligt märkts på deras konferens som de arrangerat under många år. Samarbetet kommer resultera i mycket spännande programpunkter och inte minst interaktivitet för att föra konferensen framåt under de tre år som avtalet löper.

Vad kan sägas om hur själva konferensen kommer att gå till?

– Vi kommer att ändra lite på upplägget under dagen med så kallade break-out sessions där utöver gemensamma föreläsningar, så kan deltagaren välja mellan tre olika områden där fördjupning kommer ske. I nuläget är det Upphandling (arrangerat av Sveriges Bussföretag) och Mobility As A Service som är klara. Det tredje spåret presenteras inom kort i samarbete med Samtrafiken, säger Jacob Alberts.

Det brukade vara mingel på Cirkus precis efter konferensen, hur blir det i år?

– Föregående år har vår huvudpartner Hogia rundat av dagen med ett uppskattat mingel på Cirkus efter konferensen. I år kommer Hogias mingel istället att vara startskottet för en trerätters middag på anrika restaurang Solliden på Skansen. Middagen ingår i konferenspriset, så det ska förhoppningsvis locka till fortsatta kreativa samtal under kvällen.

Hur gör de som eventuellt vill stanna kvar över natten?

– Om man vill stanna kvar i Stockholm till dagen efter så håller jag på att försöka få till ett mycket attraktivt erbjudande från nyrenoverade Scandic Ariadne som ligger mindre än 4 kilometer från Cirkus och Skansen. Mer information om detta kommer på hemsidan inom kort.


Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Närtrafiks i landsbygden på försök

De ska testa ERTMS

370 fick bussbältesböter – i Norge

En omfattande razzia på 745 bussar med bussbälte har genomförts av norska polisen – 370 fick böter och nu är förhoppningen att fler ska bälta sig i de norska bussarna.

Nytt flygbolag till Gällivare

Volvo-buss prisad på IAA

Volvo Bussars nya långfärdsbuss vinner Sustainable Bus Award 2019 – en av flera priser som delades ut I samband med mässan IAA I Hannover.

Bergkvara vann miljardkontrakt i Uppland

Nyhetsbrev

Miljonregn till Stadsmiljöavtal

Trafikverket fördelar 825 miljoner kronor till cykel- och kollektivtrafik via 12 nya stadsmiljöavtal - avtalen ska borga för hållbart resande i framtiden men de har också kritiserats av bland andra bussbranschen.

Arkiv

Herhta Hillfons flyttar

Storsatsning ökade Danmarksintresset

Plus

Mercedes Citaro blev årets stadsbuss

Plus

EU-kritik mot Alstom-Siemens

Den planerade jättefusionen mellan Alstom och Siemens har stött på patrull i EU – men Alstoms vd Henri Poupart-Lafarge säger att planerna på ett samgående fortsätter som vanligt.

Hård kritik mot Trafikverket i ny bok

Johan Söör, tidigare vd för uppstickaren MTR Express, sågar Trafikverket i boken ”Nya spår på gammal räls”.

Elektriska ledbussar lockar

En helt nykonstruerad buss till Karlstadsbuss nya snabblinje väcker internationellt intresse – visas på mässan InnoTrans i Berlin

Världens första vätgaståg rullar

Utredning kan öppna för trygghetskameror

Det är inte enkelt att införa kameraövervakning i dag – nu ska en ny utredning se om det behövs göras undantag i lagen för trygghetskameror inom kollektivtrafiken.

Skellefteå buss ökade igen

Skellefteå buss ökar resandet i stadstrafiken för fjärde året i rad – även under den varma sommaren ökade resandet.

Nytt akvarium byggs i Göteborg

Göteborgs fyller 400 år 2021 och då öppnar Sjöfartsmuseet Akvariet igen – då ska det helt nya huset med jätteakvariet på plats.

Ökat regionalt resande på järnvägen

Kempe ny vice vd i Nobina Sverige

Bergkvarabuss köper två skånska bussbolag

Buss-TV i Blekingetrafiken

Östgötatrafiken satsar på molntekniken

Med molnprodukten Hogia Traffic Light Priority ska Östgötatrafiken förbättra framkomligheten för busstrafiken - bland annat få prioritet vid trafikljus.

Nordkalotten besökssatsar gemensamt

Nya möjligheter för biobränsleproduktion

Forskare vid Chalmers har identifierat de två största utmaningarna för produktion av förnybart biobränsle från billiga källor.

Manner till Finnair

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Centerpartiet

Plus

Liberalerna

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Miljöpartiet

Plus

Socialdemokraterna

Plus

Vänsterpartiet

MP: ”Billigare för vissa vid lågtrafik”

Johansson till Transportstyrelsen

Första tyska bussen efterutrustad med SCR

Sänd till en kollega

0.126