23948sdkhjf

Kollektivtrafikdagen växer

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

11 maj genomförs Kollektivtrafikdagen 2017på Cirkus i Stockholm - Det tioårsjubilerande seminariet blir större än någonsin tidigare.

I år genomförs Kollektivtrafikdagen för tionde året i rad, i år för första gången med Samtrafiken som medarrangör. En annan nyhet är att det blir trerätters middag på Soliden som avslutning på en spännande dag. För mer information och anmälan, klicka HÄR !

Jacob Albertsen, projektledare för Kollektivtrafikdagen 2017 - Vad kan du säga om branschmötet så här långt?

– Vi är inne i en riktigt spännande förändringsresa för konferensen Kollektivtrafikdagen. Inte vad gäller plats eller moderator, för det är Cirkus och Catharina Elmsäter Svärd som gäller även i år. Däremot har vi alltså inlett ett samarbete med Samtrafiken på ett lite djupare plan. Samtrafiken har ju ett tydligt framtidsfokus i sin verksamhet, vilket klart och tydligt märkts på deras konferens som de arrangerat under många år. Samarbetet kommer resultera i mycket spännande programpunkter och inte minst interaktivitet för att föra konferensen framåt under de tre år som avtalet löper.

Vad kan sägas om hur själva konferensen kommer att gå till?

– Vi kommer att ändra lite på upplägget under dagen med så kallade break-out sessions där utöver gemensamma föreläsningar, så kan deltagaren välja mellan tre olika områden där fördjupning kommer ske. I nuläget är det Upphandling (arrangerat av Sveriges Bussföretag) och Mobility As A Service som är klara. Det tredje spåret presenteras inom kort i samarbete med Samtrafiken, säger Jacob Alberts.

Det brukade vara mingel på Cirkus precis efter konferensen, hur blir det i år?

– Föregående år har vår huvudpartner Hogia rundat av dagen med ett uppskattat mingel på Cirkus efter konferensen. I år kommer Hogias mingel istället att vara startskottet för en trerätters middag på anrika restaurang Solliden på Skansen. Middagen ingår i konferenspriset, så det ska förhoppningsvis locka till fortsatta kreativa samtal under kvällen.

Hur gör de som eventuellt vill stanna kvar över natten?

– Om man vill stanna kvar i Stockholm till dagen efter så håller jag på att försöka få till ett mycket attraktivt erbjudande från nyrenoverade Scandic Ariadne som ligger mindre än 4 kilometer från Cirkus och Skansen. Mer information om detta kommer på hemsidan inom kort.
Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Datainspektionen granskar SL:s kroppskameror

Apple Pay för Flixbus

Apple Play kan användas för biljettköp på Flixbus.

USA finns i MaaS-fronten

Kollektivtrafikaktören Transdev har gjort en internationell rapport om trender inom kollektivtrafikbranschen – det visar sig att USA leder MaaS-utvecklingen.

Malmö bästa cykelstaden

Enligt intresseorganisationen Cykelfrämjandet är det Malmö som är Sveriges bästa cykelstad 2018.

Fler ska använda bussbälte

När det finns bälte i bussen så måste passagerarna använda det – ändå låter de flesta bli. Ett seminarium i Stockholm tog upp bussbältet och lyfte förslag som på förbättringar.

Nettbuss julsatsar

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Fler Flixbussar till jul

Arkiv

Väderkoll ska minska flygutsläpp

Norwegian ingår nytt avtal med Avtech – syftet är att minska utsläppen med hjälp av väderdata och därmed bidra till ett hållbart flyg enligt flygbolaget.

WiFi i Bergsslagen

Elskatt på elbussar blir kvar

Moderaterna och Kristdemokraterna har ingenting om slopad elskatt för elbussar i sitt budgetförslag – endast Centern vill att skatten ska bort.

Nextbike cyklar i väst

Stromma räddar konkursbåt

Stromma har ropat in skärgårdsbåten M/S Nya Skärgården – den tillhörde det konkursdrabbade rederiet Kulturbåtarna i Göteborg.

Arriva kör Pågatågen

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har provat årets julöl och andra juldrycker i samarbete med Foodnet - resultatet är att två öl är i topp bland många fina brygder.

Självkörande bussar - i Borås!

Julita Gård vann turistpris

Tågkompaniet kör Krösatågen

Från 8-9 december är det Tågkompaniet som ansvarar för driften av Krösatågstrafiken – det handlar om ett miljardkontrakt för att köra Smålands omfattande pendeltågstrafik.

Elbussbatterier ska lagra solenergi

Nu invigs vad som troligen är Europas första energilager baserat på elbussbatterier – detta genom ett forskningsprojekt i Göteborg.

Mindre utsläpp från transporterna

Extra platser på jultågen

Bokningstrycket på julens tågresor är ovanligt högt, SJ har därför ordnat massor av extra sittplatser på sina tåg – så nu gäller det bara att tågen också går som de ska under helgerna.

Transdev vann mellanskärgården

Det blir Transdevs dotterbolag Blidösundsbolaget som för köra kollektivtrafiken i Stockholms mellanskärgård med trafikstart om ett år – det blev klart 4 december.

Back i maskin för Tallink

Veggeland till Nettbuss

Elbusspremiär i Malmö

9 december rullar Malmös första elbussar ut i trafik, det är linje 7 som blir första linje med helt eldrivna bussar - Malmös elbussatsning blir en av de hittills största i Sverige.

Keolis depå i brand

Lundberg till Region Stockholm

Plus

5 snabba frågor...

Ahlskog till MTR

Tog steget till eget

Plus

5 snabba frågor…

Nytt bussdäck

Nobina i digital final

Blågrön bussatsning i Stockholms län

1

Jensen till MTR

Filmpris delas ut

Heister till Taxiförbundet

Sänd till en kollega

0.333