Kollektivtrafikdagen växer

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

11 maj genomförs Kollektivtrafikdagen 2017på Cirkus i Stockholm - Det tioårsjubilerande seminariet blir större än någonsin tidigare.

I år genomförs Kollektivtrafikdagen för tionde året i rad, i år för första gången med Samtrafiken som medarrangör. En annan nyhet är att det blir trerätters middag på Soliden som avslutning på en spännande dag. För mer information och anmälan, klicka HÄR !

Jacob Albertsen, projektledare för Kollektivtrafikdagen 2017 - Vad kan du säga om branschmötet så här långt?

– Vi är inne i en riktigt spännande förändringsresa för konferensen Kollektivtrafikdagen. Inte vad gäller plats eller moderator, för det är Cirkus och Catharina Elmsäter Svärd som gäller även i år. Däremot har vi alltså inlett ett samarbete med Samtrafiken på ett lite djupare plan. Samtrafiken har ju ett tydligt framtidsfokus i sin verksamhet, vilket klart och tydligt märkts på deras konferens som de arrangerat under många år. Samarbetet kommer resultera i mycket spännande programpunkter och inte minst interaktivitet för att föra konferensen framåt under de tre år som avtalet löper.

Vad kan sägas om hur själva konferensen kommer att gå till?

– Vi kommer att ändra lite på upplägget under dagen med så kallade break-out sessions där utöver gemensamma föreläsningar, så kan deltagaren välja mellan tre olika områden där fördjupning kommer ske. I nuläget är det Upphandling (arrangerat av Sveriges Bussföretag) och Mobility As A Service som är klara. Det tredje spåret presenteras inom kort i samarbete med Samtrafiken, säger Jacob Alberts.

Det brukade vara mingel på Cirkus precis efter konferensen, hur blir det i år?

– Föregående år har vår huvudpartner Hogia rundat av dagen med ett uppskattat mingel på Cirkus efter konferensen. I år kommer Hogias mingel istället att vara startskottet för en trerätters middag på anrika restaurang Solliden på Skansen. Middagen ingår i konferenspriset, så det ska förhoppningsvis locka till fortsatta kreativa samtal under kvällen.

Hur gör de som eventuellt vill stanna kvar över natten?

– Om man vill stanna kvar i Stockholm till dagen efter så håller jag på att försöka få till ett mycket attraktivt erbjudande från nyrenoverade Scandic Ariadne som ligger mindre än 4 kilometer från Cirkus och Skansen. Mer information om detta kommer på hemsidan inom kort.


Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

81 dog på spåren

Gratis för gamla i Malmö

Gratis buss för åldringar och mer cykelväg lades till i Malmö när budgeten för 2019 beslutades – Om besluten överlever valet återstår att se, läs om besluten här!

Bussbrand i Solna

Midsommar på danska

Brasor, sång och stora festmåltider - Danskarnas svar på midsommar, Sankt Hans aften, innebär stor fest i hela Danmark, även gruppresearrangörer kan sikta på den helgen, läs här!

Danskt VM - även för svenskar

Nobina axar i Bussförar-SM!

Men bara någon vecka kvar har 349 bussförare genomfört uttagningsprovet till Bussförar-SM 2018 - Keolis leder fortsatt, men nu har Nobinas bussförare kört om Transdev till andraplatsen i anmälningsligen, läs mer här!

Nyhetsbrev

Capçanes grottmålningar

Arkiv

Kulturnatt i Tel Aviv

Kroppskamera fortsätter i väst

Bussigare kring Vänersborg

Gratisbuss till badsjö

Keolis och Pilotfish ingår avtal

Svenskar är väderberoende

Få saker engagerar svenskarna så mycket som sommarvädret – Oro för dåligt väder får många att boka in semester på vädersäkra destinationer, läs om det här!

Digitalisering ger kombinerad mobilitet

På Kollektivtrafikdagen samlade branschen olika aktörer för att diskutera framtidens kollektivtrafik. Ulf Bjersing från Hogia pratade om några av de möjligheter digitalisering innebär för utvecklingen av ett sömlöst resande, läs mer här!

Arriva kör vidare på Ekerö

Nya tunneltåget visat

Fler elbussar i SL

Titta – bussen kör själv!

I samband med att Volvo Ocean Race var i Göteborg visade Volvo Bussar upp sin fullstora elbuss som kör helt utan förare – Testen skedde i Frihamnen och många var där och tittade, läs om hur Volvo Bussar tänker här!

31 dog på vägarna i maj

Porträtt av Estland i Stockholm

Svensk modell lockar i EU

En helt ny kartläggning av den upphandlade busstrafiken väcker intresse i Europa - Den svenska modellen ligger i framkant nu när kollektivtrafiken inom EU ska öppnas för konkurrens 2020, läs mer här!

Kilström tar över i Keolis

Keolis Sveriges styrelse utsåg Jan Kilström till ny vd för det svenska bolaget 15 juni efter Magnus Åkerhielm som slutar - Jan Kilström tillträder sin position på Keolis 1 september, läs mer här!

Nobina förvärvar Samtrans

Nobina har ingått avtal om att köpa Samtrans av TransportIT Group 14 juni – Affären uppges vara värd upp till 500 miljoner kronor, läs mer om mångmiljonaffären här!

Sista smakresan med Bengtsson

Mariestads Islagrad Rothpils är inspirerad av Berlin där bryggmästaren Richard Bentsson startade sin karriär inom öl - Det handlar om en ädel brygd i samma klass som föregångarna, läs mer här!

Plus

5 snabba fågor…

Sjöstedt till Peru

Nora-pärla öppnar

Leap flyger in

Hallén lämnar bussbranschen

Plus

Åtal för Svegolyckan

Det går bra för BRA

Plus

Regeringen satsar

Plus

Praktik om avtalen

Plus

Om koncessioner

Plus

Mer av samma...

Plus

En dag i taget

Sänd till en kollega

0.145