Kollektivtrafikdagen växer

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

11 maj genomförs Kollektivtrafikdagen 2017på Cirkus i Stockholm - Det tioårsjubilerande seminariet blir större än någonsin tidigare.

I år genomförs Kollektivtrafikdagen för tionde året i rad, i år för första gången med Samtrafiken som medarrangör. En annan nyhet är att det blir trerätters middag på Soliden som avslutning på en spännande dag. För mer information och anmälan, klicka HÄR !

Jacob Albertsen, projektledare för Kollektivtrafikdagen 2017 - Vad kan du säga om branschmötet så här långt?

– Vi är inne i en riktigt spännande förändringsresa för konferensen Kollektivtrafikdagen. Inte vad gäller plats eller moderator, för det är Cirkus och Catharina Elmsäter Svärd som gäller även i år. Däremot har vi alltså inlett ett samarbete med Samtrafiken på ett lite djupare plan. Samtrafiken har ju ett tydligt framtidsfokus i sin verksamhet, vilket klart och tydligt märkts på deras konferens som de arrangerat under många år. Samarbetet kommer resultera i mycket spännande programpunkter och inte minst interaktivitet för att föra konferensen framåt under de tre år som avtalet löper.

Vad kan sägas om hur själva konferensen kommer att gå till?

– Vi kommer att ändra lite på upplägget under dagen med så kallade break-out sessions där utöver gemensamma föreläsningar, så kan deltagaren välja mellan tre olika områden där fördjupning kommer ske. I nuläget är det Upphandling (arrangerat av Sveriges Bussföretag) och Mobility As A Service som är klara. Det tredje spåret presenteras inom kort i samarbete med Samtrafiken, säger Jacob Alberts.

Det brukade vara mingel på Cirkus precis efter konferensen, hur blir det i år?

– Föregående år har vår huvudpartner Hogia rundat av dagen med ett uppskattat mingel på Cirkus efter konferensen. I år kommer Hogias mingel istället att vara startskottet för en trerätters middag på anrika restaurang Solliden på Skansen. Middagen ingår i konferenspriset, så det ska förhoppningsvis locka till fortsatta kreativa samtal under kvällen.

Hur gör de som eventuellt vill stanna kvar över natten?

– Om man vill stanna kvar i Stockholm till dagen efter så håller jag på att försöka få till ett mycket attraktivt erbjudande från nyrenoverade Scandic Ariadne som ligger mindre än 4 kilometer från Cirkus och Skansen. Mer information om detta kommer på hemsidan inom kort.


Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

App fixar språkförbistring

Transdev och Lingio har i innovativt språksamarbete skapat en polyglottisk språkapp – En slags ”Babel Fish” för bussförare, läs här!

Plus

Full fart i Kina

Medan Sverige funderar bygger Kina ut sitt nät av höghastighetsbanor för tåg i en rasande fart – Den nyaste modellen är för närvarande det snabbaste tåget i trafik över längre sträckor, läs mer om det här!

Framtidsfokus på Kollektivtrafik SYD

Plus

Optimisten mot pessimisten i klimatfrågan

När Transportföretagen bjöd in till frukostseminarium lät man optimisten Svante Axelsson gå en match mot Ulf Perbo i rollen som pessimistkonsult.

Plus

Färre hållplatser – fler resande

Det är inte fler busshållplatser som ger fler resande – tvärt om, enligt artikelförfattarna från Urbanet Analys. Färre hållplatser ökar bussens hastighet vilket kan locka dem som normalt väljer bort kollektivtrafiken.

Plus

EU-parlamentet godkände tallolja

Nyhetsbrev

Plus

Provkörd: Scania Citywide Elbuss

Som första journalist i världen fick Trafikforums redaktörskollega Tom Terjesen, norska Bussmagasinet, provköra Scanias hel nya elektriska buss. den typ som nu rullar i stadstrafiken i Östersund. Och den överraskade positivt, läs mer här!

Arkiv
Plus

Åkerhielm lämnar kollektivtrafiken

Keolis är en av Europas allra största aktörer inom kollekivtrafiken och den näst största i Sverige. Magnus Åkerhielm är vd sedan 2011 men nu har han valt att kliva av – i maj lämnar han jättebolaget som utvecklats bra under hans år i ledningen.

Plus

Äventyrligt dotterbolag

Go 4 Adventure är ett dotterbolag till Jönssons Buss i Sunne som drivs av den ena bussföretagarens dotter – En renodlad gruppresearrangör med fokus på aktiva resor.

Plus

Kryssningar för Gruppresor

Plus

Skräddarsydda resor

Plus

Kallt resmål i sikte

Plus

Jagar exotiska resmål

Plus

Nordnorge året runt

”Ny paketreselag positiv”

Bussbranschen är positiv till förslaget på ny paketreselag och resegarantilag – Förslaget kan fungera bra för såväl konsumenter som för branschen, enligt Sveriges Bussföretag.

Plus

Norrsken, kyla och äventyr

Nordnorge mitt i vintern – ett äventyr som har mycket mer att bjuda på än mörker is och snö. Kalla destinationer lockar och norr om Sverige väntar spektakulära norrsken, äventyr i naturen men också mycket smak och kulturupplevelser.

Plus

Beijing och kinesiska muren

Det är inte längre än 60 km mellan Beijing och den närmaste delen av kinesiska muren vid Mutianyu – Det gör det möjligt att hinna med både Förbjudna staden och världens längsta byggnadsverk på ett par dagar av hela Kinaresan.

Plus

Mer flyg till Kina

Statliga finska flygbolaget Finnair har sedan länge varit mycket starka på att knyta ihop Europa med Asien åt båda hållen. Helsingfors är den huvudstad inom EU som ligger närmast Fjärran Östern.

Plus

Matka håller ställningarna

Nordens största resemässa, Matka i Helsingfors noterar nära 71600 besökare i år - Ungefär lika många 2018 som under 2017 års mässa, här några godbitar från RT-Froums besök där!

Plus

Krymt busstorg på Matka

Den stora resemässan Matka i Helsingfors har under många år haft en egen avdelning för bussresearrangörerna, Bussitori eller Busstorget – Dock rejält nedkrymt visade det sig när mässan genomfördes i januari i år.

Hallsund till Best Western

Tre bolag – ett biljettsystem

Gratis Krösatåg i sydväst

Barfota? Nej tack!

RK öppnar i Kina

Albinsson blir hotellchef

Plus

Schönfelder lämnar bussbranschen

Sjölin till Go-Ahead

Swish - även för SL

Mångmiljonaffär för Svenska Neoplan

Vaktkameror hos SL

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Miljöpartiet

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Centerpartiet

Sänd till en kollega

0.245