23948sdkhjf

”Inga fel på Arrivas bussdäck”

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Det har förekommit artiklar i lokal Stockholmspress där Arriva påstås köra med undermåliga bussdäck - Dessa uppgifter tillbakavisas av bussbolaget.

Kritiken mot de dåliga bussdäcken är inte en korrekt beskrivning och Arriva vill därför redovisar hur de vi agerat för att säkerställa att deras resenärer inte ges en felaktig bild, skriver Arriva i ett pressmeddelande. Här återger Rt-forum svar på mediakritiken om bussarnas däck:

I oktober bytte vi till vinterdäck på samtliga våra bussar i Stockholm. Det däck som de flesta bussar bytte till heter Continental Mud & Snow. Det är ett däck anpassat för svenska förhållanden och den typ av väglag som råder här större delen av vinterhalvåret. Det är med andra ord ett väl genomtänkt däckval. Alla våra däck kontrolleras också var sjätte vecka och byts då ut om de inte klarar lagstadgade krav.

Vi fick under förvintern synpunkter från våra förare att det däcket inte fungerade tillräcklig bra i ytterområdena där det är sämre väghållning och svårare underlag. Tillsammans med vår däckleverantör Continental beslutade vi därför att byta ut däcken på alla bussar som trafikerar dessa områden till ett däck som heter Continental Extreme. I början av januari var bytet klart för samtliga berörda bussar som trafikerar ytterområdena. Vid vårt garage i Täby var det 106 bussar som fick nya däck, vilket motsvarar nästan hälften av alla bussarna som är stationerade där.

Arriva arbetar tillsammans med våra uppdragsgivare och branschkollegor för att få fler resenärer till kollektivtrafiken. Alla som åker med Arriva ska känna sig trygga med att våra bussar och tåg är säkra, vilket är en förutsättning för att även i framtiden vara ett alternativ till andra transportmedel. 


Därför är det viktigt för oss att ge en korrekt beskrivning av vår verksamhet.
Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Datainspektionen granskar SL:s kroppskameror

Apple Pay för Flixbus

Apple Play kan användas för biljettköp på Flixbus.

USA finns i MaaS-fronten

Kollektivtrafikaktören Transdev har gjort en internationell rapport om trender inom kollektivtrafikbranschen – det visar sig att USA leder MaaS-utvecklingen.

Malmö bästa cykelstaden

Enligt intresseorganisationen Cykelfrämjandet är det Malmö som är Sveriges bästa cykelstad 2018.

Fler ska använda bussbälte

När det finns bälte i bussen så måste passagerarna använda det – ändå låter de flesta bli. Ett seminarium i Stockholm tog upp bussbältet och lyfte förslag som på förbättringar.

Nettbuss julsatsar

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Fler Flixbussar till jul

Arkiv

Väderkoll ska minska flygutsläpp

Norwegian ingår nytt avtal med Avtech – syftet är att minska utsläppen med hjälp av väderdata och därmed bidra till ett hållbart flyg enligt flygbolaget.

WiFi i Bergsslagen

Elskatt på elbussar blir kvar

Moderaterna och Kristdemokraterna har ingenting om slopad elskatt för elbussar i sitt budgetförslag – endast Centern vill att skatten ska bort.

Nextbike cyklar i väst

Stromma räddar konkursbåt

Stromma har ropat in skärgårdsbåten M/S Nya Skärgården – den tillhörde det konkursdrabbade rederiet Kulturbåtarna i Göteborg.

Arriva kör Pågatågen

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har provat årets julöl och andra juldrycker i samarbete med Foodnet - resultatet är att två öl är i topp bland många fina brygder.

Självkörande bussar - i Borås!

Julita Gård vann turistpris

Tågkompaniet kör Krösatågen

Från 8-9 december är det Tågkompaniet som ansvarar för driften av Krösatågstrafiken – det handlar om ett miljardkontrakt för att köra Smålands omfattande pendeltågstrafik.

Elbussbatterier ska lagra solenergi

Nu invigs vad som troligen är Europas första energilager baserat på elbussbatterier – detta genom ett forskningsprojekt i Göteborg.

Mindre utsläpp från transporterna

Extra platser på jultågen

Bokningstrycket på julens tågresor är ovanligt högt, SJ har därför ordnat massor av extra sittplatser på sina tåg – så nu gäller det bara att tågen också går som de ska under helgerna.

Transdev vann mellanskärgården

Det blir Transdevs dotterbolag Blidösundsbolaget som för köra kollektivtrafiken i Stockholms mellanskärgård med trafikstart om ett år – det blev klart 4 december.

Back i maskin för Tallink

Veggeland till Nettbuss

Elbusspremiär i Malmö

9 december rullar Malmös första elbussar ut i trafik, det är linje 7 som blir första linje med helt eldrivna bussar - Malmös elbussatsning blir en av de hittills största i Sverige.

Keolis depå i brand

Lundberg till Region Stockholm

Plus

5 snabba frågor...

Ahlskog till MTR

Tog steget till eget

Plus

5 snabba frågor…

Nytt bussdäck

Nobina i digital final

Blågrön bussatsning i Stockholms län

1

Jensen till MTR

Filmpris delas ut

Heister till Taxiförbundet

Sänd till en kollega

0.206