”Inga fel på Arrivas bussdäck”

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Det har förekommit artiklar i lokal Stockholmspress där Arriva påstås köra med undermåliga bussdäck - Dessa uppgifter tillbakavisas av bussbolaget.

Kritiken mot de dåliga bussdäcken är inte en korrekt beskrivning och Arriva vill därför redovisar hur de vi agerat för att säkerställa att deras resenärer inte ges en felaktig bild, skriver Arriva i ett pressmeddelande. Här återger Rt-forum svar på mediakritiken om bussarnas däck:

I oktober bytte vi till vinterdäck på samtliga våra bussar i Stockholm. Det däck som de flesta bussar bytte till heter Continental Mud & Snow. Det är ett däck anpassat för svenska förhållanden och den typ av väglag som råder här större delen av vinterhalvåret. Det är med andra ord ett väl genomtänkt däckval. Alla våra däck kontrolleras också var sjätte vecka och byts då ut om de inte klarar lagstadgade krav.

Vi fick under förvintern synpunkter från våra förare att det däcket inte fungerade tillräcklig bra i ytterområdena där det är sämre väghållning och svårare underlag. Tillsammans med vår däckleverantör Continental beslutade vi därför att byta ut däcken på alla bussar som trafikerar dessa områden till ett däck som heter Continental Extreme. I början av januari var bytet klart för samtliga berörda bussar som trafikerar ytterområdena. Vid vårt garage i Täby var det 106 bussar som fick nya däck, vilket motsvarar nästan hälften av alla bussarna som är stationerade där.

Arriva arbetar tillsammans med våra uppdragsgivare och branschkollegor för att få fler resenärer till kollektivtrafiken. Alla som åker med Arriva ska känna sig trygga med att våra bussar och tåg är säkra, vilket är en förutsättning för att även i framtiden vara ett alternativ till andra transportmedel. 


Därför är det viktigt för oss att ge en korrekt beskrivning av vår verksamhet.


Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Så blir framtidens bussbransch

Ökad elektrifiering och bättre framkomlighet för kollektivtrafiken i storstäder och mer av samma – Sveriges Bussföretag har framtidsspanat om läget 2030.

Tre taxibolag vann i Stockholm

LEAN – för kollektivtrafiken

Strajpade bussar i Skaraborg

Plus

CERN – en hisnande resa

Vad sägs om en annorlunda resa till universums yttersta gräns och in i materiens innersta beståndsdelar? En resa med grundforskning som tema där världens största vetenskapliga maskin avslöjar det allra minsta i tillvaron. Välkomna till CERN!

Fler vill nattåga till Vemdalen

Intresset för Snälltågets nattåg till Vemdalen är rekordstort inför säsongen 2018–2019 – dubbelt så många bokningar som för ett år sedan.

Nyhetsbrev

Halland: 177 bussförare fattas

Arkiv

Kalmar: 233 bussförare fattas

Västerbotten: 90 bussförare fattas

Västmanland: 101 bussförare fattas

AI-assisterade fartyg för Stena

Sökes: 7 300 bussförare

Transportföretagens Mattias Dahl och Caj Luoma kräver krafttag för att lösa förarbristen inom branschen – enligt deras debattartikel i SvD fattas 7 300 bussförare 2020.

Fler måste ta på bussbältet

Användningen av bälte i buss behöver bli bättre – det visar nu även en studie som VTI har tagit fram på uppdrag av Transportstyrelsen.

Plus

Snålt och komfortabelt

InnoTrans samlade 160 000

Den stora mässan InnoTrans i Berlin samlade runt 160 000 fackbesökare som hade 3062 utställare att välja bland – nytt inslag i år var bussutställningen.

Morgondagens teknik och trafik på Euro Bus Expo

På brittiska Euro Bus Expo, årets största bussmässa i Europa, är fokus inställt på morgondagens passagerartrafik.

Självkörande i Sjöbo

Plus

Smarta bussen tar sjövägen

Stena Lines huvudkontor finns vid Danmarksterminalen i Göteborg och där sitter också Suzanne Jordestedt, bussresebranschens viktigaste person inom rederiet. Hon tycker fler borde ta sjövägen på Europaresan.

Nyanlända missar bussförarjobben

Plus

Slåss för turistbussen

Kjell Peterson rattar Svenska Turistbussföretagen sedan i mars – hans många år som lobbyist i Bryssel kommer väl till pass eftersom det är där många av branschens villkor avgörs.

FlixBus tokökar i Sverige

Plus

Voith utvecklar egna elbussar

Industriföretaget Voith har många kunder bland busstillverkare som framför allt köpt växellådor från dem – men nu har företaget satt ihop en helt egen helelektrisk konceptbuss för att visa upp eldriftens möjligheter för alla tänkbara kunder.

Plus

Franchising – ny modell för upphandling

En tänkbar framtida utveckling av anbud och upphandlingarna är att affärsmodellen och avtalen utgår från franchising – ett nytänkande som skulle kunna lyfta hela branschen enligt artikelförfattarnas analys.

Två spårvägschefer i Göteborg sparkas

Närtrafiks i landsbygden på försök

De ska testa ERTMS

Manner till Finnair

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Centerpartiet

Plus

Liberalerna

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Miljöpartiet

Plus

Socialdemokraterna

Plus

Vänsterpartiet

MP: ”Billigare för vissa vid lågtrafik”

Johansson till Transportstyrelsen

Sänd till en kollega

0.311