23948sdkhjf

”Inga fel på Arrivas bussdäck”

Det har förekommit artiklar i lokal Stockholmspress där Arriva påstås köra med undermåliga bussdäck - Dessa uppgifter tillbakavisas av bussbolaget.
Kritiken mot de dåliga bussdäcken är inte en korrekt beskrivning och Arriva vill därför redovisar hur de vi agerat för att säkerställa att deras resenärer inte ges en felaktig bild, skriver Arriva i ett pressmeddelande. Här återger Rt-forum svar på mediakritiken om bussarnas däck:

I oktober bytte vi till vinterdäck på samtliga våra bussar i Stockholm. Det däck som de flesta bussar bytte till heter Continental Mud & Snow. Det är ett däck anpassat för svenska förhållanden och den typ av väglag som råder här större delen av vinterhalvåret. Det är med andra ord ett väl genomtänkt däckval. Alla våra däck kontrolleras också var sjätte vecka och byts då ut om de inte klarar lagstadgade krav.

Vi fick under förvintern synpunkter från våra förare att det däcket inte fungerade tillräcklig bra i ytterområdena där det är sämre väghållning och svårare underlag. Tillsammans med vår däckleverantör Continental beslutade vi därför att byta ut däcken på alla bussar som trafikerar dessa områden till ett däck som heter Continental Extreme. I början av januari var bytet klart för samtliga berörda bussar som trafikerar ytterområdena. Vid vårt garage i Täby var det 106 bussar som fick nya däck, vilket motsvarar nästan hälften av alla bussarna som är stationerade där.

Arriva arbetar tillsammans med våra uppdragsgivare och branschkollegor för att få fler resenärer till kollektivtrafiken. Alla som åker med Arriva ska känna sig trygga med att våra bussar och tåg är säkra, vilket är en förutsättning för att även i framtiden vara ett alternativ till andra transportmedel. 


Därför är det viktigt för oss att ge en korrekt beskrivning av vår verksamhet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125