”Inga fel på Arrivas bussdäck”

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Det har förekommit artiklar i lokal Stockholmspress där Arriva påstås köra med undermåliga bussdäck - Dessa uppgifter tillbakavisas av bussbolaget.

Kritiken mot de dåliga bussdäcken är inte en korrekt beskrivning och Arriva vill därför redovisar hur de vi agerat för att säkerställa att deras resenärer inte ges en felaktig bild, skriver Arriva i ett pressmeddelande. Här återger Rt-forum svar på mediakritiken om bussarnas däck:

I oktober bytte vi till vinterdäck på samtliga våra bussar i Stockholm. Det däck som de flesta bussar bytte till heter Continental Mud & Snow. Det är ett däck anpassat för svenska förhållanden och den typ av väglag som råder här större delen av vinterhalvåret. Det är med andra ord ett väl genomtänkt däckval. Alla våra däck kontrolleras också var sjätte vecka och byts då ut om de inte klarar lagstadgade krav.

Vi fick under förvintern synpunkter från våra förare att det däcket inte fungerade tillräcklig bra i ytterområdena där det är sämre väghållning och svårare underlag. Tillsammans med vår däckleverantör Continental beslutade vi därför att byta ut däcken på alla bussar som trafikerar dessa områden till ett däck som heter Continental Extreme. I början av januari var bytet klart för samtliga berörda bussar som trafikerar ytterområdena. Vid vårt garage i Täby var det 106 bussar som fick nya däck, vilket motsvarar nästan hälften av alla bussarna som är stationerade där.

Arriva arbetar tillsammans med våra uppdragsgivare och branschkollegor för att få fler resenärer till kollektivtrafiken. Alla som åker med Arriva ska känna sig trygga med att våra bussar och tåg är säkra, vilket är en förutsättning för att även i framtiden vara ett alternativ till andra transportmedel. 


Därför är det viktigt för oss att ge en korrekt beskrivning av vår verksamhet.


Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu
Plus

Klackarna i taket på RK:s schlagerfest

Stämningen blev hög under RK Travel Groups schlagerfest efter den traditionella resemässan hos resegrossisten i Göteborg - Närmare 240 personer rockade loss kvällen 15 mars, titta här!

RK öppnar i Kina

Kjetils vann Guldbussen

Kollektivtrafikdagen närmar sig

Kollektivtrafikdagen 2018 genomförs i Stockholm 14 maj på Courtyard By Marriott, stadsdelen Kungsholmen - Branschmötet som samlar många fordonsleverantörer, beslutsfattare och andra får du inte missa!

Hållbart resande med elbussar

Albinsson blir hotellchef

Nyhetsbrev

250 Scania-bussar till Lagos

Arkiv

Vägtrafikpaketet på Busstorget

Vägtrafikpaketet kommer att påverka hela bussbranschen – På Busstorget 13-14 april behandlas vad det innebär, läs och anmäl deltagande här!

Plus

Spännande öl för bussresan

RT-Forum har provat öl från tre bryggerier som håller litet högre klass än vanlig lager – Det kan ge tips om litet bättre öl på bussresan, läs hela provningen här!

Skeppsbrons säljer Otokar

Plus

”Nya regler drabbar gasbussarna”

Lissabon-sug av Eurovision

Flygbolag erbjuder 100 procent biobränsle

Mot ett valfritt tillägg på 300 kronor per flygning kan passagerare välja att flyga med biobränsle.

1

Därför lyckades Sverigeförhandlingen

Första biogasdrivna bokbussen

Lönsamt subventionera kollektivtrafik

En ny VTI-rapport visar att det är lönar sig att subventionera kollektivtrafik och att öka turtätheten där efterfrågan är hög – Läs här om hur forskarna resonerat!

Elbusspremiär i Östersund

Från och med mitten av mars kommer tre helelektriska Scaniabussar att köra på linje 6 genom Östersund – Tillverkarens första helelektriska bussar någonsin, läs mer här!

Terrorhot ändrar resvanorna

Upprustade Öresundståg rullar ut

7 mars invigdes det första upprustade Öresundståget på Malmö C – Alla de 18 år gamla tågen ska genomgå en total ansiktslyftning invändigt, läs och titta här!

Bättre säkerhet i bussar

Plus

Trötthet bakom Sveg-olyckan

Bussföraren var påverkad av trötthet när bussen med skolbarn körde av vägen 2 april 2017 – Det framgår av haverikommissionens rapport som nu är offentlig, läs mer här!

Bästa resesajten prisad

”Kvinnor reser smartare”

8 mars, den internationella kvinnodagen, krävde Johanna Grant, ordförande i Gröna Bilister, mer makt åt kvinnor för ett hållbart transportsystem.

Stockholms-ja till Östra Länken

En ny undersökning visar att stockholmarna vill att Östra Länken byggs – Det gäller sympatisörer till alla partier utom Miljöpartiet, läs om det här!

Plus

Schönfelder lämnar bussbranschen

Sjölin till Go-Ahead

Swish - även för SL

Mångmiljonaffär för Svenska Neoplan

Vaktkameror hos SL

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Miljöpartiet

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Centerpartiet

Plus

Liberalerna

Plus

Socialdemokraterna

Sänd till en kollega

0.177