”Inga fel på Arrivas bussdäck”

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Det har förekommit artiklar i lokal Stockholmspress där Arriva påstås köra med undermåliga bussdäck - Dessa uppgifter tillbakavisas av bussbolaget.

Kritiken mot de dåliga bussdäcken är inte en korrekt beskrivning och Arriva vill därför redovisar hur de vi agerat för att säkerställa att deras resenärer inte ges en felaktig bild, skriver Arriva i ett pressmeddelande. Här återger Rt-forum svar på mediakritiken om bussarnas däck:

I oktober bytte vi till vinterdäck på samtliga våra bussar i Stockholm. Det däck som de flesta bussar bytte till heter Continental Mud & Snow. Det är ett däck anpassat för svenska förhållanden och den typ av väglag som råder här större delen av vinterhalvåret. Det är med andra ord ett väl genomtänkt däckval. Alla våra däck kontrolleras också var sjätte vecka och byts då ut om de inte klarar lagstadgade krav.

Vi fick under förvintern synpunkter från våra förare att det däcket inte fungerade tillräcklig bra i ytterområdena där det är sämre väghållning och svårare underlag. Tillsammans med vår däckleverantör Continental beslutade vi därför att byta ut däcken på alla bussar som trafikerar dessa områden till ett däck som heter Continental Extreme. I början av januari var bytet klart för samtliga berörda bussar som trafikerar ytterområdena. Vid vårt garage i Täby var det 106 bussar som fick nya däck, vilket motsvarar nästan hälften av alla bussarna som är stationerade där.

Arriva arbetar tillsammans med våra uppdragsgivare och branschkollegor för att få fler resenärer till kollektivtrafiken. Alla som åker med Arriva ska känna sig trygga med att våra bussar och tåg är säkra, vilket är en förutsättning för att även i framtiden vara ett alternativ till andra transportmedel. 


Därför är det viktigt för oss att ge en korrekt beskrivning av vår verksamhet.


Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

81 dog på spåren

Gratis för gamla i Malmö

Gratis buss för åldringar och mer cykelväg lades till i Malmö när budgeten för 2019 beslutades – Om besluten överlever valet återstår att se, läs om besluten här!

Bussbrand i Solna

Midsommar på danska

Brasor, sång och stora festmåltider - Danskarnas svar på midsommar, Sankt Hans aften, innebär stor fest i hela Danmark, även gruppresearrangörer kan sikta på den helgen, läs här!

Danskt VM - även för svenskar

Nobina axar i Bussförar-SM!

Men bara någon vecka kvar har 349 bussförare genomfört uttagningsprovet till Bussförar-SM 2018 - Keolis leder fortsatt, men nu har Nobinas bussförare kört om Transdev till andraplatsen i anmälningsligen, läs mer här!

Nyhetsbrev

Capçanes grottmålningar

Arkiv

Kulturnatt i Tel Aviv

Kroppskamera fortsätter i väst

Bussigare kring Vänersborg

Gratisbuss till badsjö

Keolis och Pilotfish ingår avtal

Svenskar är väderberoende

Få saker engagerar svenskarna så mycket som sommarvädret – Oro för dåligt väder får många att boka in semester på vädersäkra destinationer, läs om det här!

Digitalisering ger kombinerad mobilitet

På Kollektivtrafikdagen samlade branschen olika aktörer för att diskutera framtidens kollektivtrafik. Ulf Bjersing från Hogia pratade om några av de möjligheter digitalisering innebär för utvecklingen av ett sömlöst resande, läs mer här!

Arriva kör vidare på Ekerö

Nya tunneltåget visat

Fler elbussar i SL

Titta – bussen kör själv!

I samband med att Volvo Ocean Race var i Göteborg visade Volvo Bussar upp sin fullstora elbuss som kör helt utan förare – Testen skedde i Frihamnen och många var där och tittade, läs om hur Volvo Bussar tänker här!

31 dog på vägarna i maj

Porträtt av Estland i Stockholm

Svensk modell lockar i EU

En helt ny kartläggning av den upphandlade busstrafiken väcker intresse i Europa - Den svenska modellen ligger i framkant nu när kollektivtrafiken inom EU ska öppnas för konkurrens 2020, läs mer här!

Kilström tar över i Keolis

Keolis Sveriges styrelse utsåg Jan Kilström till ny vd för det svenska bolaget 15 juni efter Magnus Åkerhielm som slutar - Jan Kilström tillträder sin position på Keolis 1 september, läs mer här!

Nobina förvärvar Samtrans

Nobina har ingått avtal om att köpa Samtrans av TransportIT Group 14 juni – Affären uppges vara värd upp till 500 miljoner kronor, läs mer om mångmiljonaffären här!

Sista smakresan med Bengtsson

Mariestads Islagrad Rothpils är inspirerad av Berlin där bryggmästaren Richard Bentsson startade sin karriär inom öl - Det handlar om en ädel brygd i samma klass som föregångarna, läs mer här!

Plus

5 snabba fågor…

Sjöstedt till Peru

Nora-pärla öppnar

Leap flyger in

Hallén lämnar bussbranschen

Plus

Åtal för Svegolyckan

Det går bra för BRA

Plus

Regeringen satsar

Plus

Praktik om avtalen

Plus

Om koncessioner

Plus

Mer av samma...

Plus

En dag i taget

Sänd till en kollega

0.123