23948sdkhjf

Samverkan för autonoma fordon

Transdev och Renault-Nissan Alliance ska tillsammans utveckla autonoma fordonssystem för framtidens kollektivtrafik - som bussar utan förare.
Renault-Nissan Alliance och Transdev har kommit överens om att gemensamt utveckla mobilitetstjänster med elektriska, autonoma fordon för kollektivtrafik och anropsstyrd trafik.

Företagen kommer samarbeta kring utvecklingen av ett omfattande modulbaserat transportsystem som gör det möjligt för resenärer att boka resor och operatörer att sköta och övervaka en flotta av självkörande fordon.

– Transdev är ett världsledande företag inom kollektivtrafik och anropsstyrd trafik. Vi strävar efter att ligga i ständig teknologisk framkant för att kunna erbjuda de främsta mobilitetslösningarna till våra kunder. Genom samarbetet med Renault-Nissan stärker vi nu vår innovationskraft ytterligare och kortar ner utvecklingstiden för nya tjänster, säger Yann Leriche , chief performance officer Transdev Group.

Forskningssamarbetet kommer initialt att omfatta tester i Paris-Saclay med Renault ZOEs, Europas mesta sålda elektriska fordon, och Transdevs system för anropsstyrning, övervakning och resruttsplanering.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11