Verktyg för fler möten

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Verktyget Regional Venue Finder ska generera fler möten till Västsverige - Kan ge bussbolag mer transportuppdrag.

När Turistrådet Västsverige lanserade nyligen sin Venue Finder är målet att locka fler företagsmöten till Västsverige. Venue Finder samlar mötesplatser i Bohuslän, Västergötland och Dalsland. Turistrådet Västsverige arbetar med att utveckla och marknadsföra Västsverige som besöksdestination, såväl mot företag som mot privatpersoner. Oaktat vilka möten det handlar om så uppstår behov av busstransporter till och från mötesplatserna.

– Vi ska verka för att få fler möten till Västsverige. Genom att samla kvalitativa konferensanläggningar från hela regionen i en enda Venue Finder exponerar vi hur många goda alternativ det finns för företagsmöten i Västsverige, säger Åsa Johannesson , projektledare, Turistrådet Västsverige.

Ska kunna lämna offert direkt
Varje konferensanläggning presenteras med fakta och en kort introduktionstext. Venue Findern riktar sig till företag och organisationer som vill konferera i regionen. Anläggningarna ska också ha ett tydligt konferenserbjudande på sin webbplats och ha en färdig prislista för konferenser. Det är viktigt att kunna lämna en offert direkt på förfrågan.

– Sedan ett år tillbaka samarbetar vi med ett 20-tal hotell i Bohuslän i kampanjen ”Möten i Bohuslän”, där syftet är att erbjuda konferenspaket som innehåller någon form av utomhusaktivitet – det kan handla om alltifrån vandring till paddling eller cykling. Med Venue Findern vässar vi Västsveriges möteserbjudande ytterligare, säger Åsa Johannesson.

Venue Findern finns än så länge bara på svenska, men under våren ska den översättas också till engelska.

– Vi siktar på att ha översättningen färdig lagom till den internationella IMEX-mässan i Frankfurt den 20 maj, säger Åsa Johannesson.


Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Johansson till Transportstyrelsen

Alliansen vill gynna elbussar

Fyra elbussar till Uddevalla

Volvo Bussar har fått en order på fyra elbussar av modellen Volvo 7900 Electric från Bivab och Uddevalla Omnibus. Sedan 2014 rullar Volvos hybridbussar i Uddevalla.

Östlig förbindelse engagerar

Bättre busstrafik i Ronneby

Skånetrafiken valde MultiQ

Nyhetsbrev

”Stora partier struntar i järnväg”

Arkiv

Door to Gate läggs ner

Door to Gate avslutar sin verksamhet 30 september 2018 – Det gick inte att få lönsamhet med de små skyttelbussarna till Arlanda Flygplats.

Dags för fest i Flunsåsparken

Färjeföretaget kan vinna pris för sin detaljhandel

Tallink nominerade till Fronter Awards

Första tyska bussen efterutrustad med SCR

Transportföretagen ändrar gränserna

Actibump sänkte farten

Pasma till Scandic

Flyktingopera på Drottningholm

Unik modell av Kungsholm

1

SL i världsklass – igen

Det internationella kollektivtrafikorganet UITP rankade SL och Storstockholms kollektivtrafik som världens näst bästa i somras – För andra året i rad rankas SL så högt vilket nästan får den ansvariga politikern att jubla.

UITP-basen till Persontrafik

IRU siktar på EU-valet

Bra juli för Tallink

De tar hem ännu en svensk affär

Plus

MAN ökar på ledningen i Bussligan

Under avmattade juli är det ett fabrikat som går som tågen gjorde förr: MAN drar ifrån konkurrenterna som verkar ha fått värmeslag under juli - Det visar Bil Swedens färska statistik.

Sommarstiltje för bussarna

Nu gäller nya paketreselagen

Den nya paketreselagen bygger på det starka konsumentskyddet som länge funnits i Sverige och gäller från 1 augusti i hela EU - För svenska researrangörer blir det nästan inga förändringar alls enligt branschens bedömare.

Filma och vinn ett seminariepass till UITP 2019

Är du bäst på att skapa en film på max tre minuter och presentera goda exempel från den nordiska kollektivtrafiken? Tveka i så fall inte utan skicka in ditt bidrag senast den 24 september. Tio filmer kommer nomineras och klippas ihop till en längre film som premiärvisas på Persontrafik 2018. Filmen blir sedan den samlade nordiska kollektivtrafikbranschens utmaning inför UITP Global Summit 2019 i Stockholm. Filmerna kommer bland annat visas på Persontrafik 2018, persontrafik.se och rt-forum.com.

FARA vann i sydost

Owman tar över i Västerås

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Centerpartiet

Plus

Liberalerna

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Miljöpartiet

Plus

Socialdemokraterna

Plus

Vänsterpartiet

Isberg ny chef

81 dog på spåren

Sänd till en kollega

0.126