Verktyg för fler möten

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Verktyget Regional Venue Finder ska generera fler möten till Västsverige - Kan ge bussbolag mer transportuppdrag.

När Turistrådet Västsverige lanserade nyligen sin Venue Finder är målet att locka fler företagsmöten till Västsverige. Venue Finder samlar mötesplatser i Bohuslän, Västergötland och Dalsland. Turistrådet Västsverige arbetar med att utveckla och marknadsföra Västsverige som besöksdestination, såväl mot företag som mot privatpersoner. Oaktat vilka möten det handlar om så uppstår behov av busstransporter till och från mötesplatserna.

– Vi ska verka för att få fler möten till Västsverige. Genom att samla kvalitativa konferensanläggningar från hela regionen i en enda Venue Finder exponerar vi hur många goda alternativ det finns för företagsmöten i Västsverige, säger Åsa Johannesson , projektledare, Turistrådet Västsverige.

Ska kunna lämna offert direkt
Varje konferensanläggning presenteras med fakta och en kort introduktionstext. Venue Findern riktar sig till företag och organisationer som vill konferera i regionen. Anläggningarna ska också ha ett tydligt konferenserbjudande på sin webbplats och ha en färdig prislista för konferenser. Det är viktigt att kunna lämna en offert direkt på förfrågan.

– Sedan ett år tillbaka samarbetar vi med ett 20-tal hotell i Bohuslän i kampanjen ”Möten i Bohuslän”, där syftet är att erbjuda konferenspaket som innehåller någon form av utomhusaktivitet – det kan handla om alltifrån vandring till paddling eller cykling. Med Venue Findern vässar vi Västsveriges möteserbjudande ytterligare, säger Åsa Johannesson.

Venue Findern finns än så länge bara på svenska, men under våren ska den översättas också till engelska.

– Vi siktar på att ha översättningen färdig lagom till den internationella IMEX-mässan i Frankfurt den 20 maj, säger Åsa Johannesson.


Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Spårvagnskrock – flera skadade

Två spårvagnar har kolliderat på Göta älvbron i Göteborg – Flera personer skadades, minst två är förda till sjukhus, läs mer här!

Över 200 anmälda till Bussförar-SM

id senaste räkningen hade 205 bussförare gjort uttagningsprovet till Bussförar-SM 2018 – Keolis ligger i topp men en viss doldiskoncern behåller greppet, läs här!

Sveriges vackraste tågresa

Nu är Sveriges vackraste tågresa utsedd i tuff konkurrens – Här presenteras vinnaren och de övriga toppensträckorna!

Storbritannien lockar

Från den engelska sydkustens böljande landskap till Cornwalls lantliga charm och Lake Districts sägenaktiga natur – Det lockar resenärerna enligt Scandorama, läs mer här!

Volvobussar för Lillehammer

Det går bra för BRA

Nyhetsbrev

”Fel om Skellefteåbussarna”

Arkiv

Säkrare SL med nattstopp

Bussresenärer nöjdast

Bussresenärerna är nöjdare med sin resa än såväl tåg- som flygresenärerna - Det framgår av Svensk Kvalitetsindex som publicerades 21 maj.

Hållbar värme i Lund

Det står nu klart att Lunds kommun kommer att få uppvärmda torg och spårvagnshållplatser – Dessutom handlar det om återvunnen värme, läs om hur det går till här!

Nextjet i konkurs

Efter flera år av tuff ekonomisk situation har Nexjet i dag ansökt om konkurs. Alla flygningar ställs in.

17 dog på aprilvägarna

Under april 2018 omkom 17 personer och 1105 personer skadades i vägtrafiken – Det visar Transportstyrelsens statistik, läs mer här!

Guldmisteln drar igång

Fler cyklar – mer shopping

Nyttig buffé för juniorkryssare

Bergman hedersdoktor

Lecab tar över Irizar

Jönsson ny IVECO-chef

Håkan Jönsson har utsetts till ny Business Director för IVECO North Europe & Baltics - Han tillträder sin nya befattning 1 augusti och kommer att sitta i Albertslund i Köpenhamn.

Upphandling måste göras om

Plus

Alla gillar kollektivtrafiken

Plus

Regeringen satsar

Plus

Diskussion om koncessioner

Plus

Praktik om avtalen

Plus

Om koncessioner

Plus

Mer av samma...

Plus

En dag i taget

Plus

Sömlös resa

Plus

Datateknik i trafik

Plus

Individuell trafik

Plus

Skyltad kamera bra

Plus

Säkerheten främst

Plus

Framtiden redan här

Olderius avgår

Plus

Mobilitetsfixarna

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Sänd till en kollega

0.227