23948sdkhjf

Verktyg för fler möten

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Verktyget Regional Venue Finder ska generera fler möten till Västsverige - Kan ge bussbolag mer transportuppdrag.

När Turistrådet Västsverige lanserade nyligen sin Venue Finder är målet att locka fler företagsmöten till Västsverige. Venue Finder samlar mötesplatser i Bohuslän, Västergötland och Dalsland. Turistrådet Västsverige arbetar med att utveckla och marknadsföra Västsverige som besöksdestination, såväl mot företag som mot privatpersoner. Oaktat vilka möten det handlar om så uppstår behov av busstransporter till och från mötesplatserna.

– Vi ska verka för att få fler möten till Västsverige. Genom att samla kvalitativa konferensanläggningar från hela regionen i en enda Venue Finder exponerar vi hur många goda alternativ det finns för företagsmöten i Västsverige, säger Åsa Johannesson , projektledare, Turistrådet Västsverige.

Ska kunna lämna offert direkt
Varje konferensanläggning presenteras med fakta och en kort introduktionstext. Venue Findern riktar sig till företag och organisationer som vill konferera i regionen. Anläggningarna ska också ha ett tydligt konferenserbjudande på sin webbplats och ha en färdig prislista för konferenser. Det är viktigt att kunna lämna en offert direkt på förfrågan.

– Sedan ett år tillbaka samarbetar vi med ett 20-tal hotell i Bohuslän i kampanjen ”Möten i Bohuslän”, där syftet är att erbjuda konferenspaket som innehåller någon form av utomhusaktivitet – det kan handla om alltifrån vandring till paddling eller cykling. Med Venue Findern vässar vi Västsveriges möteserbjudande ytterligare, säger Åsa Johannesson.

Venue Findern finns än så länge bara på svenska, men under våren ska den översättas också till engelska.

– Vi siktar på att ha översättningen färdig lagom till den internationella IMEX-mässan i Frankfurt den 20 maj, säger Åsa Johannesson.
Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Mathiesen in - Frydenberg ut

Dags för nya regnummer

Skellefteå väljer Hybricon

Voith tar greppet i Pilotfish

Tyska teknikföretaget Voith förvärvar majoritet i svenska Pilotfish – det handlar om ett strategiskt partnerskap enligt det tyska företaget.

Skånetrafiken sparkar Ringduvetaxi

Skånetrafiken säger upp trafikavtalet med Ringduvetaxi för färdtjänst och sjukresor med omedelbar verkan - taxibolaget har drabbats av stora problem.

Weber ordförande i EU-kommitté

Ulrich Weber valdes till ordförande för UITP:s EU-kommitté 16 januari – Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag, gratulerade till utmärkelsen.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Så reser folket om vintern

Nära hälften av svenskarna planerar för en vintersemester, varav en fjärdedel väljer att semestra inom Sverige – här visas toppdestinationerna.

Arkiv

Olaglig upphandling i Göteborg

Johansson till Kollektivtrafikdagen

Håkan Johansson kommer att tala om kollektivtrafikens roll i ett transportsystem som når klimatmål på Kollektivtrafikdagen 15 maj vid Friends Arena utanför Stockholm.

Grönt för kameror i Dalatrafiken

Studentrabatter på Flixbus

Fler ”gratisresor” i Örebro

Nu får 4 000 bilister en chans att resa gratis med Länstrafiken – den här marknadsföringen ska få fler att släppa bilratten och kliva på bussen.

Transdev vann i Umeå

Enklare upphandlingar med Hogia

Helt fossilfritt i Skåne

Skånes kollektivtrafik är numera helt och hållet fri från fossila drivmedel – ett omfattande omställningsarbete ligger bakom förvandlingen.

Malmö-Ohrid direkt

En ny direktlinje med flyg till staden Ohrid i Makedonien från Malmö kan vara av intresse för gruppresearrangörer att känna till – trafiken startade 14 januari.

Sjöberg ny vd för Stromma

Fler tågade över Öresundsbron 2018

100 redan anmälda!

100 personer inom och omkring bussresebranschen har redan anmält sig till Busstorget – betydligt fler än vid samma tid förra året, så se till att säkra plats för Busstorget 2019.

Förundersökning mot Uber nedlagd

MTR Express vann punktlighetsligan

96 dog på spåren 2018

Fler dog på vägarna 2018

Under 2018 omkom preliminärt 325 personer på vägarna i Sverige - en ökning med 72 personer jämfört med 2017, det visar Transportstyrelsens preliminära statistik.

32 nya ledbussar i Västerås

Snart kommer 32 nya ledbussar att rulla i Västerås stadstrafik – de sex första bussarna är redan ute i trafiken och resten kommer att driftsättas i början av 2019.

”Uber skattefuskar”

Ny vd på Cirkle K

Plus

5 snabba frågor...

Thand Ringqvist till Skärgårdsstiftelsen

WiFi i Bergsslagen

Arriva kör Pågatågen

Veggeland till Nettbuss

Keolis depå i brand

Lundberg till Region Stockholm

Plus

5 snabba frågor...

Ahlskog till MTR

Tog steget till eget

Sänd till en kollega

0.091