23948sdkhjf

Fler alternativ till Norge

Svenska Norge-pendlare får nya alternativ med expressbussar - Från 27 mars blir det fler möjligheter att resa med Nettbuss.
Från 27 mars angör Nettbuss express-bussar hållplatsen vid Kalnes sjukhus på väg till och från Oslo. Den nya hållplatsen i linjenätet på den norska sidan innebär utökade resmöjligheter med Nettbuss express-bussarna som gör stopp vid Kalnes sjukhus alla dagar i veckan. Det innebär en fördubbling av antalet avgångar till och från Sarpsborgsområdet vilket är en fördel både för arbetspendlande sjukvårdspersonal från Sverige och för övriga besökare till och från sjukhusområdet.

Nettbuss express trafikerar sedan tidigare E6:an till och från Oslo med hållplats i Sarpsborg och Moss på den norska sidan. Den nytillkomna hållplatsen innebär ett stopp några kilometer norr om Sarpsborg i Östfold där Kalnes sjukhus ligger. I samband med att Kalnes sjukhus öppnade verksamheten för allmänheten i november 2016 har resebehovet ökat successivt. Sjukhuset är idag den största arbetsplatsen i Östfold med fler än 5000 anställda och många av dem pendlar dagligen till arbetet.

Mot denna bakgrund har bussbolaget valt att inkludera Kalnes sjukhus som en hållplats längs den befintliga linjen mellan Oslo – Göteborg – Köpenhamn som Nettbuss express-bussarna trafikerar. Genom att erbjuda resalternativ med buss blir det smidigt för arbetspendlare från näraliggande kommuner i Sverige såsom Tanum, Uddevalla och Göteborg att ta sig till och från sin arbetsplats.

Det är en stor fördel för all trafik att sjukhusbyggnaden har ett strategiskt läge vid E6:an vilket underlättar transporten till och från området. Även busshållplatsen har en bra placering för att Nettbuss express-bussarna ska kunna stanna nära sjukhusets huvudentré för på- och avstigning.
I samband med att hållplatsen blir nytillskott i linjenätet införs också nya pendlarkort för resor till och från Kalnes sjukhus.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063