23948sdkhjf

Laxå satsar på ekoturism

Laxå kommun har utropat sig själva till Sveriges första ekonturismområde - Det är utvidgade Tivedens nationalpark som ska locka fler besäkare.
Tiveden är ett vidsträckt skogsområde mellan Vättern och Vänern som under medeltiden utgjorde gränsen mellan svearnas och göternas riken. I dag är dess kärområde sedan länge nationalpark, ibland kallad "Trolltiven" på grund av sin sällsamma och dramatiska natur. Och snart utökas parkens yta. 19 maj invigs Tivedens utvidgade nationalpark, vilket möjliggjorts sedan Sveaskog avsatt en buffertzon runt den ursprungliga nationalparken.

Redan tidigare har Tivedens nationalpark haft långt över 100 000 besökare årligen och med ekotustistsatsningen i kombination med att parken blivit större ska fler lockas att turista hållbart i de djupa skogarna. Inte minst internationella besökare hoppas man på i Laxå kommun - tidigare har 70 procent av besökarna kommit till Tiveden från andra länder med Tyskland och Nederländerna i topp.

Hoppet är nu att detta första ekoturismområde ska locka många fler besökare samtidigt som det gynnar besöksnäringens företag och aktörer i trakten. Hur det går kommer årets säsong att visa.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063