23948sdkhjf

Grekland är stekhett

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Grekland är sommarens hetaste resmål enligt färsk resestatistik från Airtours - Trots ekonomisk kris vill turisterna ut till öarna där.

Den mytomspunna övärlden slår både Spanien och Kroatien sett till antalet bokningar. Den stora efterfrågan har lett till att Airtours öppnat upp Korfu som ny greklandsdestination och fler avgångar direkt från Göteborg.

De solsäkra grekiska semesteröarna lockar frusna nordbor som aldrig förr just nu. Med sol och badmöjligheter i världsklass, spännande kultur och sagolika miljöer har Grekland blivit svenskarnas semesterfavorit nummer ett. I januari och februari i år har Airtours bokningar till Grekland ökat med 38 procent jämfört med samma period förra året.

– Grekland har varit ett populärt resmål för svenskar länge men i år slår vi alla tidigare rekord i antal bokningar. Som svar på den stora efterfrågan har vi breddat utbudet med att lansera familjevänliga Korfu som ny destination. Dessutom har vi börjat med direktresor till Lefkas, Parga och Thassos från Göteborg, säger Airtours informationschef Stefan Chatzopoulos .

Korfu – grönska och stränder på en och samma ö
Korfu ligger i Joniska havet och bjuder på pittoreska miljöer och underbara stränder. Ön sägs vara den grönaste av alla Greklands öar och den som gillar oliver, citroner och apelsiner kommer inte bli besviken då dessa fruktträd finns i massor på ön.

– Korfu är en av Greklands vackraste öar och här finns något för alla. Med sin unika historia har ön ett otroligt kulturarv att ta del av. Det finns också mängder av härliga stränder, mysiga vikar och spännande grottor att besöka. Åker man med barn rekommenderar vi att man tar sig till Korfus norra kust, där stränderna är långgrunda och tempot lite lugnare, berättar Stefan Chatzopoulos.

Populäraste Greklandsöarna – hit åker flest svenskar:
1.Rhodos (+33 %)
2.Kreta(+43 %)
3.Zakynthos (+3 %)
4.Parga/Lefkas(+36 %)
5.Skiathos (+25 %)
(procentsiffrorna anger ökningar av antalet bokningar i jan-feb 2017 jämfört med samma period 2016)


Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Nytt styre för bussforskning

Stefan Magnusson, vd Nettbuss Sverige, blev omvald till styrelsens ordförande på dagens årsstämma i Svenska Bussbranschens Riksförbund, BR.

Branschens nya styrelse

Sveriges bussföretag har valt ny styrelse på årsstämman som genomfördes under mässan Persontrafiks första dag 22 oktober – Gunnar Schön, Transdev, tar över som ordförande efter Magnus Åkerhielm som lämnade branschen i våras.

Bussen på undantag

Persontrafik är igång!

Volvo visar långfärdsbussarna

Kuren rullar själv

Nyhetsbrev

Öppning för biodrivmedel i EU

Nu ljusnar det litet när det gäller biodrivmedel – det tycks som om EU lyssnat på kritiken mot att sätta stopp för biodrivmedel som många i branschen kör på i dag.

Arkiv

Tågaffär värd 6 miljader

Brittiska järnvägsaktören Go-Ahead Nordic har vunnit sitt första tågkontrakt i Norge – affärens värde uppskattas till 5,8 miljarder norska kronor eller 6,3 miljarder svenska kronor.

Ny Flixbus-linje till Landvetter

Satsning på bussförarutbildning

Norweigian in efter flygkonkursen

Plus

Första bränslecellståget i trafik

Världens första vätgasdrivna tåg går sedan en månad i trafik mellan Cuxhaven, Bremerhaven, Bremervörde och Boxtehude i delstaterna Niedersachsen och Bremen, norra Tyskland.

Plus

”Fusionen med Siemens enda alternativet”

Den planerade jättefusionen mellan Alstom och Siemens har stött på patrull i EU – men Alstoms vd Henri Poupart-Lafarge säger att planerna på ett samgående fortsätter som vanligt. Enligt honom finns helt enkelt inget annat alternativ.

Plus

Bättre trygghet i kollektivtrafiken

Ryslig Hallowen i Kolmården

Ny molnprodukt för kollektivtrafiken

Nu lanserar Hogia en ny molnprodukt som ska ge trafikföretagen en mer proaktiv störningshantering.

Rusning efter Interrail-kort

Effektivare halkbekämpning i sikte

Yigit till Taxi Stockholm

Ännu en rekordsäsong i Stockholm

Antalet kryssningspassagerare i Stockholms Hamnar ökar stadigt och slår även i år nytt rekord – det innebar mer körningar för bussföretagen.

Nya elbussar till Ale

21 dog på septembervägarna

Skåne: 501 bussförare fattas

Norrbotten: 154 bussförare fattas

Koldioxid - så tungt väger resmålet

Optidev för Västtrafik

Många nya i Trafikutskottet

Sundås till Transportföretagen

1

Tre zoner i Västtrafik

LEAN – för kollektivtrafiken

Självkörande i Sjöbo

De ska testa ERTMS

Manner till Finnair

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Centerpartiet

Sänd till en kollega

0.143