23948sdkhjf

Grekland är stekhett

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Grekland är sommarens hetaste resmål enligt färsk resestatistik från Airtours - Trots ekonomisk kris vill turisterna ut till öarna där.

Den mytomspunna övärlden slår både Spanien och Kroatien sett till antalet bokningar. Den stora efterfrågan har lett till att Airtours öppnat upp Korfu som ny greklandsdestination och fler avgångar direkt från Göteborg.

De solsäkra grekiska semesteröarna lockar frusna nordbor som aldrig förr just nu. Med sol och badmöjligheter i världsklass, spännande kultur och sagolika miljöer har Grekland blivit svenskarnas semesterfavorit nummer ett. I januari och februari i år har Airtours bokningar till Grekland ökat med 38 procent jämfört med samma period förra året.

– Grekland har varit ett populärt resmål för svenskar länge men i år slår vi alla tidigare rekord i antal bokningar. Som svar på den stora efterfrågan har vi breddat utbudet med att lansera familjevänliga Korfu som ny destination. Dessutom har vi börjat med direktresor till Lefkas, Parga och Thassos från Göteborg, säger Airtours informationschef Stefan Chatzopoulos .

Korfu – grönska och stränder på en och samma ö
Korfu ligger i Joniska havet och bjuder på pittoreska miljöer och underbara stränder. Ön sägs vara den grönaste av alla Greklands öar och den som gillar oliver, citroner och apelsiner kommer inte bli besviken då dessa fruktträd finns i massor på ön.

– Korfu är en av Greklands vackraste öar och här finns något för alla. Med sin unika historia har ön ett otroligt kulturarv att ta del av. Det finns också mängder av härliga stränder, mysiga vikar och spännande grottor att besöka. Åker man med barn rekommenderar vi att man tar sig till Korfus norra kust, där stränderna är långgrunda och tempot lite lugnare, berättar Stefan Chatzopoulos.

Populäraste Greklandsöarna – hit åker flest svenskar:
1.Rhodos (+33 %)
2.Kreta(+43 %)
3.Zakynthos (+3 %)
4.Parga/Lefkas(+36 %)
5.Skiathos (+25 %)
(procentsiffrorna anger ökningar av antalet bokningar i jan-feb 2017 jämfört med samma period 2016)
Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Transdev vann i Umeå

Enklare upphandlingar med Hogia

Helt fossilfritt i Skåne

Skånes kollektivtrafik är numera helt och hållet fri från fossila drivmedel – ett omfattande omställningsarbete ligger bakom förvandlingen.

Malmö-Ohrid direkt

En ny direktlinje med flyg till staden Ohrid i Makedonien från Malmö kan vara av intresse för gruppresearrangörer att känna till – trafiken startade 14 januari.

Sjöberg ny vd för Stromma

Fler tågade över Öresundsbron 2018

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

100 redan anmälda!

100 personer inom och omkring bussresebranschen har redan anmält sig till Busstorget – betydligt fler än vid samma tid förra året, så se till att säkra plats för Busstorget 2019.

Arkiv

Förundersökning mot Uber nedlagd

MTR Express vann punktlighetsligan

96 dog på spåren 2018

Fler dog på vägarna 2018

Under 2018 omkom preliminärt 325 personer på vägarna i Sverige - en ökning med 72 personer jämfört med 2017, det visar Transportstyrelsens preliminära statistik.

32 nya ledbussar i Västerås

Snart kommer 32 nya ledbussar att rulla i Västerås stadstrafik – de sex första bussarna är redan ute i trafiken och resten kommer att driftsättas i början av 2019.

Auno tar över Nobina Finland

Risberg till Sveriges Bussföretag

Bokeberg till Kollektivtrafikdagen

”Uber skattefuskar”

Hanson vd för Prospero Stockholm

Dags för Transportforum # 36

Finnair säkraste flygbolaget

Flygrekord för Norweigian

Mindre regelrytteri – eller?

Hur gick det med Transportstyrelsens ändrade hantering av kör- och vilotidsregelverket som infördes 1 mars 2018? – det redovisas på Busstorget 11-12 april i Tylösand!

Ny vd på Cirkle K

Kraftsamling för bussbranschen

Vinn hotellnatt på Busstorget

Ännu finns möjligheten att vinna ett dubbelrum på Hotel Tylösand under branschmötet Busstorget 2019 – men det brådskar, den som vill tävla måste göra det före 11 januari!

Plus

5 snabba frågor...

Thand Ringqvist till Skärgårdsstiftelsen

WiFi i Bergsslagen

Arriva kör Pågatågen

Veggeland till Nettbuss

Keolis depå i brand

Lundberg till Region Stockholm

Plus

5 snabba frågor...

Ahlskog till MTR

Tog steget till eget

Plus

5 snabba frågor…

Nytt bussdäck

Sänd till en kollega

0.109