23948sdkhjf

Grekland är stekhett

Grekland är sommarens hetaste resmål enligt färsk resestatistik från Airtours - Trots ekonomisk kris vill turisterna ut till öarna där.
Den mytomspunna övärlden slår både Spanien och Kroatien sett till antalet bokningar. Den stora efterfrågan har lett till att Airtours öppnat upp Korfu som ny greklandsdestination och fler avgångar direkt från Göteborg.

De solsäkra grekiska semesteröarna lockar frusna nordbor som aldrig förr just nu. Med sol och badmöjligheter i världsklass, spännande kultur och sagolika miljöer har Grekland blivit svenskarnas semesterfavorit nummer ett. I januari och februari i år har Airtours bokningar till Grekland ökat med 38 procent jämfört med samma period förra året.

– Grekland har varit ett populärt resmål för svenskar länge men i år slår vi alla tidigare rekord i antal bokningar. Som svar på den stora efterfrågan har vi breddat utbudet med att lansera familjevänliga Korfu som ny destination. Dessutom har vi börjat med direktresor till Lefkas, Parga och Thassos från Göteborg, säger Airtours informationschef Stefan Chatzopoulos .

Korfu – grönska och stränder på en och samma ö
Korfu ligger i Joniska havet och bjuder på pittoreska miljöer och underbara stränder. Ön sägs vara den grönaste av alla Greklands öar och den som gillar oliver, citroner och apelsiner kommer inte bli besviken då dessa fruktträd finns i massor på ön.

– Korfu är en av Greklands vackraste öar och här finns något för alla. Med sin unika historia har ön ett otroligt kulturarv att ta del av. Det finns också mängder av härliga stränder, mysiga vikar och spännande grottor att besöka. Åker man med barn rekommenderar vi att man tar sig till Korfus norra kust, där stränderna är långgrunda och tempot lite lugnare, berättar Stefan Chatzopoulos.

Populäraste Greklandsöarna – hit åker flest svenskar:
1.Rhodos (+33 %)
2.Kreta(+43 %)
3.Zakynthos (+3 %)
4.Parga/Lefkas(+36 %)
5.Skiathos (+25 %)
(procentsiffrorna anger ökningar av antalet bokningar i jan-feb 2017 jämfört med samma period 2016)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063