Grekland är stekhett

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Grekland är sommarens hetaste resmål enligt färsk resestatistik från Airtours - Trots ekonomisk kris vill turisterna ut till öarna där.

Den mytomspunna övärlden slår både Spanien och Kroatien sett till antalet bokningar. Den stora efterfrågan har lett till att Airtours öppnat upp Korfu som ny greklandsdestination och fler avgångar direkt från Göteborg.

De solsäkra grekiska semesteröarna lockar frusna nordbor som aldrig förr just nu. Med sol och badmöjligheter i världsklass, spännande kultur och sagolika miljöer har Grekland blivit svenskarnas semesterfavorit nummer ett. I januari och februari i år har Airtours bokningar till Grekland ökat med 38 procent jämfört med samma period förra året.

– Grekland har varit ett populärt resmål för svenskar länge men i år slår vi alla tidigare rekord i antal bokningar. Som svar på den stora efterfrågan har vi breddat utbudet med att lansera familjevänliga Korfu som ny destination. Dessutom har vi börjat med direktresor till Lefkas, Parga och Thassos från Göteborg, säger Airtours informationschef Stefan Chatzopoulos .

Korfu – grönska och stränder på en och samma ö
Korfu ligger i Joniska havet och bjuder på pittoreska miljöer och underbara stränder. Ön sägs vara den grönaste av alla Greklands öar och den som gillar oliver, citroner och apelsiner kommer inte bli besviken då dessa fruktträd finns i massor på ön.

– Korfu är en av Greklands vackraste öar och här finns något för alla. Med sin unika historia har ön ett otroligt kulturarv att ta del av. Det finns också mängder av härliga stränder, mysiga vikar och spännande grottor att besöka. Åker man med barn rekommenderar vi att man tar sig till Korfus norra kust, där stränderna är långgrunda och tempot lite lugnare, berättar Stefan Chatzopoulos.

Populäraste Greklandsöarna – hit åker flest svenskar:
1.Rhodos (+33 %)
2.Kreta(+43 %)
3.Zakynthos (+3 %)
4.Parga/Lefkas(+36 %)
5.Skiathos (+25 %)
(procentsiffrorna anger ökningar av antalet bokningar i jan-feb 2017 jämfört med samma period 2016)


Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

App fixar språkförbistring

Transdev och Lingio har i innovativt språksamarbete skapat en polyglottisk språkapp – En slags ”Babel Fish” för bussförare, läs här!

Plus

Full fart i Kina

Medan Sverige funderar bygger Kina ut sitt nät av höghastighetsbanor för tåg i en rasande fart – Den nyaste modellen är för närvarande det snabbaste tåget i trafik över längre sträckor, läs mer om det här!

Framtidsfokus på Kollektivtrafik SYD

Plus

Optimisten mot pessimisten i klimatfrågan

När Transportföretagen bjöd in till frukostseminarium lät man optimisten Svante Axelsson gå en match mot Ulf Perbo i rollen som pessimistkonsult.

Plus

Färre hållplatser – fler resande

Det är inte fler busshållplatser som ger fler resande – tvärt om, enligt artikelförfattarna från Urbanet Analys. Färre hållplatser ökar bussens hastighet vilket kan locka dem som normalt väljer bort kollektivtrafiken.

Plus

EU-parlamentet godkände tallolja

Nyhetsbrev

Plus

Provkörd: Scania Citywide Elbuss

Som första journalist i världen fick Trafikforums redaktörskollega Tom Terjesen, norska Bussmagasinet, provköra Scanias hel nya elektriska buss. den typ som nu rullar i stadstrafiken i Östersund. Och den överraskade positivt, läs mer här!

Arkiv
Plus

Åkerhielm lämnar kollektivtrafiken

Keolis är en av Europas allra största aktörer inom kollekivtrafiken och den näst största i Sverige. Magnus Åkerhielm är vd sedan 2011 men nu har han valt att kliva av – i maj lämnar han jättebolaget som utvecklats bra under hans år i ledningen.

Plus

Äventyrligt dotterbolag

Go 4 Adventure är ett dotterbolag till Jönssons Buss i Sunne som drivs av den ena bussföretagarens dotter – En renodlad gruppresearrangör med fokus på aktiva resor.

Plus

Kryssningar för Gruppresor

Plus

Skräddarsydda resor

Plus

Kallt resmål i sikte

Plus

Jagar exotiska resmål

Plus

Nordnorge året runt

”Ny paketreselag positiv”

Bussbranschen är positiv till förslaget på ny paketreselag och resegarantilag – Förslaget kan fungera bra för såväl konsumenter som för branschen, enligt Sveriges Bussföretag.

Plus

Norrsken, kyla och äventyr

Nordnorge mitt i vintern – ett äventyr som har mycket mer att bjuda på än mörker is och snö. Kalla destinationer lockar och norr om Sverige väntar spektakulära norrsken, äventyr i naturen men också mycket smak och kulturupplevelser.

Plus

Beijing och kinesiska muren

Det är inte längre än 60 km mellan Beijing och den närmaste delen av kinesiska muren vid Mutianyu – Det gör det möjligt att hinna med både Förbjudna staden och världens längsta byggnadsverk på ett par dagar av hela Kinaresan.

Plus

Mer flyg till Kina

Statliga finska flygbolaget Finnair har sedan länge varit mycket starka på att knyta ihop Europa med Asien åt båda hållen. Helsingfors är den huvudstad inom EU som ligger närmast Fjärran Östern.

Plus

Matka håller ställningarna

Nordens största resemässa, Matka i Helsingfors noterar nära 71600 besökare i år - Ungefär lika många 2018 som under 2017 års mässa, här några godbitar från RT-Froums besök där!

Plus

Krymt busstorg på Matka

Den stora resemässan Matka i Helsingfors har under många år haft en egen avdelning för bussresearrangörerna, Bussitori eller Busstorget – Dock rejält nedkrymt visade det sig när mässan genomfördes i januari i år.

Hallsund till Best Western

Tre bolag – ett biljettsystem

Gratis Krösatåg i sydväst

Barfota? Nej tack!

RK öppnar i Kina

Albinsson blir hotellchef

Plus

Schönfelder lämnar bussbranschen

Sjölin till Go-Ahead

Swish - även för SL

Mångmiljonaffär för Svenska Neoplan

Vaktkameror hos SL

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Miljöpartiet

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Centerpartiet

Sänd till en kollega

0.582