23948sdkhjf

Emil till Tjolöholm

Emils Katthult flyttar in på Tjolöholms Slott - Därmed blir det mycket mer lek, bus och barnspring runt slottet i år.
Snart är det dags att slå upp portarna till vårens stora nyhet på Tjolöholms Slott: lekutställningen Emil! Nu gör vi plats för lek, bus och barnspring när Emil i Lönneberga flyttar in i slottsmiljön.

Hela Emils Katthult flyttar till Manegen på Tjolöholms Slott och här kan barnen till exempel laga mat i köket, läsa en saga, klä ut sig, gömma sig i Visthusboden, måla eller klättra in i Trisseboda och Snickarboa. Huvudsaken är att alla har kul! Utställningen består av lekmiljöer skapade av Emil i Lönneberga-tecknaren Björn Bergs son, Torbjörn Berg. Både barn och vuxna kommer att trivas i de välkända och älskade interiörerna. Utställningen premiäröppnar i påsk, skärtorsdag 13 april.

Utomhus fortsätter äventyret med en klurig runda som består av gömmor av bilder, där barnen skall lösa bildrebusar. Utställningen knyter an till Tjolöholms Slotts allmogeby och under sommaren kommer besökarna kunna hälsa på hönsen som då flyttat dit.

När illustratören/konstnären Björn Berg fick uppdraget att teckna Astrid Lindgrens Emil, använde han sin egen busige lille son som förebild. Den pojken är vuxen nu. Han heter Torbjörn Berg och det är han som har gjort scenografin till utställningen. Utställningen är producerad av Kulturen i Lund tillsammans med konstnären Björn Bergs barn, Maja och Torbjörn Berg. Den har tidigare visats även på Kalmar Slott.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079