23948sdkhjf

Skellefteå satsar på biogas

Skellefteå buss växlar upp sin satsning på biogasbussar - Nytt tioårsavtal med sex nya biogasbussar påskrivet.
Kommunägda Skellefteå buss tecknar ett nytt tioårsavtal med Länstrafiken och låser därmed in sin trafik i egen regi till 2028. Samtidigt blir det en satsning på förnyelsebara bränslen - i de åtta busslinjer som omfattas kommer biogasbussar att användas till 100 procent.

– Nya avtalet möjliggör för oss att ytterligare utöka vår satsning på miljömässighet, säger Skellefteås buss vd Andreas Olofsson .

Skellefteå buss är inne på sista året av ett åttaårigt avtal med Länstrafiken. Nu står det klart att Skellefteå buss har vunnit upphandlingen med kollektivtrafik på åtta busslinjer i Skellefteå kommun. Det nya tioårsavtalet med Länstrafiken träder i kraft den 1 januari 2018.

– Vi har mer än tio års erfarenhet av användande av biogasbussar redan från den första generationens biogasbussar. Vi besitter därför en stark kompetens på underhållssidan och det skapar ett mervärde för beställaren, säger Andreas Olofsson.

Investering i nya skolbussar
Innehållet i det nya avtalet gör att Skellefteå buss investerar i sex nya normalgolvsbussar i biogasutförande med utseende i likhet med den nya flygbuss som Skellefteå buss har lanserat för trafiken till och från Skellefteå Airport.

– Vi köpte in tio biogasbussar 2016. Med det nya avtalet kommer vi att köpa in sex biogasbussar under 2017. Utöver detta reinvesterar vi till 2018 i tio nya stadsbussar och sex nya skolbussar efter att vi hittills i skoltrafiken har använt äldre bussar som blivit över i vårt tidigare bestånd. Vi går nu ut och upphandlar inköpen som i ännu ett steg kommer att modernisera vår fordonsflotta, säger Andreas Olofsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11