23948sdkhjf

Cato till Scania

Mikael Cato blir digital chef på Scania 15 maj - Han kommer att rapportera direkt till vd Henrik Henriksson.
Mikael Cato befattning benämnts Chief Digital Officer inom Scania, fritt översatt digital chef. Han kommer närmast från konsultföretaget Acando där han befunnit sig i ledningsgruppen sedan 2014.

– Digitaliseringen av Scania ger resultat och är nu på väg att bli en av våra huvudprocesser och kommer att vara en framgångsfaktor i arbetet med ständiga förbättringar inom alla delar av verksamheten. Mikael Catos roll som Chief Digital Officer blir att utveckla, driva och samordna vår digitala omställning, säger Henrik Henriksson, vd på Scania och den som Mikael Cato ska rapportera direkt till i sin kommande befattning.

Innan tiden på Acando har Mikael Cato haft olika ledande befattningar med ansvar för utvecklingen av digital teknik och -affärsutveckling vid Connecta, Valtech och Cybercom.

– Jag ser fram emot uppdraget. Det ska väldigt spännande att få arbeta med digitalisering hos Scania, som verkar in en bransch präglad av stor förändring och där digitalisering är en avgörande fråga, säger Mikael Cato .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063