Hallå där - Eleonora Hansi!

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

I december 2015 blev Eleonora Hansi informationschef på Viking Line Scandinavien - Nu har Rt-forum äntligen träffat henne.

Du var tidigare på Vikings PR-byrå Agency - så hur gick det till när du klev över till rederiet?

– Det var nog en ganska naturlig övergång för både Viking Line och mig när det blev klart att min företrädare Helena Kneck skulle gå i pension. Jag var redan väl förtrogen med rederiets kommunikationsarbete och har Viking Line i mitt hjärta sedan barnsben, eftersom jag har halva familjen i Finland och vi därmed alltid har rest mellan länderna, säger Eleonora Hansi .

Nu har du haft jobbet som informationschef på Viking Line i drygt ett år, hur har det varit hittills?
– Intensivt, lärorikt och roligt! Det går nog inte en vecka utan att jag slås av bredden i det jag får göra, och hur konstant utvecklande det är.

Vad är största skillnaden att jobba i ett företag mot att jobba hos en PR-byrå?
– På en byrå arbetar man parallellt med kommunikationen för fem-tio olika företag. På kundsidan fördjupar man sig i sitt företags möjligheter och utmaningar och tar ett större helhetsansvar. En annan skillnad är att man på en byrå arbetar lite mer i bakgrunden medan man på åtminstone den här typen av stort kommersiellt företag är mer synlig utåt.

Vilka utmaningar ser du under den närmaste framtiden för dig i din roll hos Viking?
– Det är egentligen samma utmaning som Viking Line har haft i många år. Det handlar om att få fler att vilja resa med oss. Vi har otroligt god mat, stora välsorterade taxfreebutiker med mycket mode, skönhet och hudvård, fina spabehandlingar och väldigt bra underhållning och god service. Jag har inte mött en skeptiker som inte blir glatt överraskad när hen väl slår sig ner i en av våra restauranger, beställer in en skaldjursplatå eller en perfekt tillagad hamburgare, blickar ut över havet och slappnar av. Det är något alldeles speciellt och ofta ganska långt ifrån den föreställning om Finlandskryssningar som man kanske har.

Slutligen - när kan du berätta om vem som kommer att efterträda Tapani Kauhanen som vi pratade om när vi träffades?
– Peter Hellgren är tillförordnad vd och marknadsdirektör för Viking Line Skandinavien, det är så vi är organiserade tills vidare.


Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu
Plus

Kristdemokraterna

Plus

Centerpartiet

Plus

Liberalerna

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Miljöpartiet

Plus

Socialdemokraterna

Nyhetsbrev

Plus

Vänsterpartiet

Arkiv
Plus

Nya Moderaterna

App fixar språkförbistring

Transdev och Lingio har i innovativt språksamarbete skapat en polyglottisk språkapp – En slags ”Babel Fish” för bussförare, läs här!

Plus

Full fart i Kina

Medan Sverige funderar bygger Kina ut sitt nät av höghastighetsbanor för tåg i en rasande fart – Den nyaste modellen är för närvarande det snabbaste tåget i trafik över längre sträckor, läs mer om det här!

Framtidsfokus på Kollektivtrafik SYD

Plus

Optimisten mot pessimisten i klimatfrågan

När Transportföretagen bjöd in till frukostseminarium lät man optimisten Svante Axelsson gå en match mot Ulf Perbo i rollen som pessimistkonsult.

Plus

Färre hållplatser – fler resande

Det är inte fler busshållplatser som ger fler resande – tvärt om, enligt artikelförfattarna från Urbanet Analys. Färre hållplatser ökar bussens hastighet vilket kan locka dem som normalt väljer bort kollektivtrafiken.

Plus

EU-parlamentet godkände tallolja

Plus

Provkörd: Scania Citywide Elbuss

Som första journalist i världen fick Trafikforums redaktörskollega Tom Terjesen, norska Bussmagasinet, provköra Scanias hel nya elektriska buss. den typ som nu rullar i stadstrafiken i Östersund. Och den överraskade positivt, läs mer här!

Plus

Åkerhielm lämnar kollektivtrafiken

Keolis är en av Europas allra största aktörer inom kollekivtrafiken och den näst största i Sverige. Magnus Åkerhielm är vd sedan 2011 men nu har han valt att kliva av – i maj lämnar han jättebolaget som utvecklats bra under hans år i ledningen.

Plus

Äventyrligt dotterbolag

Go 4 Adventure är ett dotterbolag till Jönssons Buss i Sunne som drivs av den ena bussföretagarens dotter – En renodlad gruppresearrangör med fokus på aktiva resor.

Plus

Kryssningar för Gruppresor

Plus

Skräddarsydda resor

Plus

Kallt resmål i sikte

Plus

Jagar exotiska resmål

Plus

Nordnorge året runt

”Ny paketreselag positiv”

Bussbranschen är positiv till förslaget på ny paketreselag och resegarantilag – Förslaget kan fungera bra för såväl konsumenter som för branschen, enligt Sveriges Bussföretag.

Plus

Norrsken, kyla och äventyr

Nordnorge mitt i vintern – ett äventyr som har mycket mer att bjuda på än mörker is och snö. Kalla destinationer lockar och norr om Sverige väntar spektakulära norrsken, äventyr i naturen men också mycket smak och kulturupplevelser.

Hallsund till Best Western

Barfota? Nej tack!

RK öppnar i Kina

Albinsson blir hotellchef

Plus

Schönfelder lämnar bussbranschen

Sjölin till Go-Ahead

Swish - även för SL

Mångmiljonaffär för Svenska Neoplan

Vaktkameror hos SL

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Miljöpartiet

Plus

Kristdemokraterna

Sänd till en kollega

0.818