23948sdkhjf

Hallå där - Eleonora Hansi!

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

I december 2015 blev Eleonora Hansi informationschef på Viking Line Scandinavien - Nu har Rt-forum äntligen träffat henne.

Du var tidigare på Vikings PR-byrå Agency - så hur gick det till när du klev över till rederiet?

– Det var nog en ganska naturlig övergång för både Viking Line och mig när det blev klart att min företrädare Helena Kneck skulle gå i pension. Jag var redan väl förtrogen med rederiets kommunikationsarbete och har Viking Line i mitt hjärta sedan barnsben, eftersom jag har halva familjen i Finland och vi därmed alltid har rest mellan länderna, säger Eleonora Hansi .

Nu har du haft jobbet som informationschef på Viking Line i drygt ett år, hur har det varit hittills?
– Intensivt, lärorikt och roligt! Det går nog inte en vecka utan att jag slås av bredden i det jag får göra, och hur konstant utvecklande det är.

Vad är största skillnaden att jobba i ett företag mot att jobba hos en PR-byrå?
– På en byrå arbetar man parallellt med kommunikationen för fem-tio olika företag. På kundsidan fördjupar man sig i sitt företags möjligheter och utmaningar och tar ett större helhetsansvar. En annan skillnad är att man på en byrå arbetar lite mer i bakgrunden medan man på åtminstone den här typen av stort kommersiellt företag är mer synlig utåt.

Vilka utmaningar ser du under den närmaste framtiden för dig i din roll hos Viking?
– Det är egentligen samma utmaning som Viking Line har haft i många år. Det handlar om att få fler att vilja resa med oss. Vi har otroligt god mat, stora välsorterade taxfreebutiker med mycket mode, skönhet och hudvård, fina spabehandlingar och väldigt bra underhållning och god service. Jag har inte mött en skeptiker som inte blir glatt överraskad när hen väl slår sig ner i en av våra restauranger, beställer in en skaldjursplatå eller en perfekt tillagad hamburgare, blickar ut över havet och slappnar av. Det är något alldeles speciellt och ofta ganska långt ifrån den föreställning om Finlandskryssningar som man kanske har.

Slutligen - när kan du berätta om vem som kommer att efterträda Tapani Kauhanen som vi pratade om när vi träffades?
– Peter Hellgren är tillförordnad vd och marknadsdirektör för Viking Line Skandinavien, det är så vi är organiserade tills vidare.
Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Datainspektionen granskar SL:s kroppskameror

Apple Pay för Flixbus

Apple Play kan användas för biljettköp på Flixbus.

USA finns i MaaS-fronten

Kollektivtrafikaktören Transdev har gjort en internationell rapport om trender inom kollektivtrafikbranschen – det visar sig att USA leder MaaS-utvecklingen.

Malmö bästa cykelstaden

Enligt intresseorganisationen Cykelfrämjandet är det Malmö som är Sveriges bästa cykelstad 2018.

Fler ska använda bussbälte

När det finns bälte i bussen så måste passagerarna använda det – ändå låter de flesta bli. Ett seminarium i Stockholm tog upp bussbältet och lyfte förslag som på förbättringar.

Nettbuss julsatsar

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Fler Flixbussar till jul

Arkiv

Väderkoll ska minska flygutsläpp

Norwegian ingår nytt avtal med Avtech – syftet är att minska utsläppen med hjälp av väderdata och därmed bidra till ett hållbart flyg enligt flygbolaget.

WiFi i Bergsslagen

Elskatt på elbussar blir kvar

Moderaterna och Kristdemokraterna har ingenting om slopad elskatt för elbussar i sitt budgetförslag – endast Centern vill att skatten ska bort.

Nextbike cyklar i väst

Stromma räddar konkursbåt

Stromma har ropat in skärgårdsbåten M/S Nya Skärgården – den tillhörde det konkursdrabbade rederiet Kulturbåtarna i Göteborg.

Arriva kör Pågatågen

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har provat årets julöl och andra juldrycker i samarbete med Foodnet - resultatet är att två öl är i topp bland många fina brygder.

Självkörande bussar - i Borås!

Julita Gård vann turistpris

Tågkompaniet kör Krösatågen

Från 8-9 december är det Tågkompaniet som ansvarar för driften av Krösatågstrafiken – det handlar om ett miljardkontrakt för att köra Smålands omfattande pendeltågstrafik.

Elbussbatterier ska lagra solenergi

Nu invigs vad som troligen är Europas första energilager baserat på elbussbatterier – detta genom ett forskningsprojekt i Göteborg.

Mindre utsläpp från transporterna

Extra platser på jultågen

Bokningstrycket på julens tågresor är ovanligt högt, SJ har därför ordnat massor av extra sittplatser på sina tåg – så nu gäller det bara att tågen också går som de ska under helgerna.

Transdev vann mellanskärgården

Det blir Transdevs dotterbolag Blidösundsbolaget som för köra kollektivtrafiken i Stockholms mellanskärgård med trafikstart om ett år – det blev klart 4 december.

Back i maskin för Tallink

Veggeland till Nettbuss

Elbusspremiär i Malmö

9 december rullar Malmös första elbussar ut i trafik, det är linje 7 som blir första linje med helt eldrivna bussar - Malmös elbussatsning blir en av de hittills största i Sverige.

Keolis depå i brand

Lundberg till Region Stockholm

Plus

5 snabba frågor...

Ahlskog till MTR

Tog steget till eget

Plus

5 snabba frågor…

Nytt bussdäck

Nobina i digital final

Blågrön bussatsning i Stockholms län

1

Jensen till MTR

Filmpris delas ut

Heister till Taxiförbundet

Sänd till en kollega

0.248