23948sdkhjf

Hallå där - Eleonora Hansi!

I december 2015 blev Eleonora Hansi informationschef på Viking Line Scandinavien - Nu har Rt-forum äntligen träffat henne.
Du var tidigare på Vikings PR-byrå Agency - så hur gick det till när du klev över till rederiet?

– Det var nog en ganska naturlig övergång för både Viking Line och mig när det blev klart att min företrädare Helena Kneck skulle gå i pension. Jag var redan väl förtrogen med rederiets kommunikationsarbete och har Viking Line i mitt hjärta sedan barnsben, eftersom jag har halva familjen i Finland och vi därmed alltid har rest mellan länderna, säger Eleonora Hansi .

Nu har du haft jobbet som informationschef på Viking Line i drygt ett år, hur har det varit hittills?
– Intensivt, lärorikt och roligt! Det går nog inte en vecka utan att jag slås av bredden i det jag får göra, och hur konstant utvecklande det är.

Vad är största skillnaden att jobba i ett företag mot att jobba hos en PR-byrå?
– På en byrå arbetar man parallellt med kommunikationen för fem-tio olika företag. På kundsidan fördjupar man sig i sitt företags möjligheter och utmaningar och tar ett större helhetsansvar. En annan skillnad är att man på en byrå arbetar lite mer i bakgrunden medan man på åtminstone den här typen av stort kommersiellt företag är mer synlig utåt.

Vilka utmaningar ser du under den närmaste framtiden för dig i din roll hos Viking?
– Det är egentligen samma utmaning som Viking Line har haft i många år. Det handlar om att få fler att vilja resa med oss. Vi har otroligt god mat, stora välsorterade taxfreebutiker med mycket mode, skönhet och hudvård, fina spabehandlingar och väldigt bra underhållning och god service. Jag har inte mött en skeptiker som inte blir glatt överraskad när hen väl slår sig ner i en av våra restauranger, beställer in en skaldjursplatå eller en perfekt tillagad hamburgare, blickar ut över havet och slappnar av. Det är något alldeles speciellt och ofta ganska långt ifrån den föreställning om Finlandskryssningar som man kanske har.

Slutligen - när kan du berätta om vem som kommer att efterträda Tapani Kauhanen som vi pratade om när vi träffades?
– Peter Hellgren är tillförordnad vd och marknadsdirektör för Viking Line Skandinavien, det är så vi är organiserade tills vidare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062