Hallå där - Eleonora Hansi!

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

I december 2015 blev Eleonora Hansi informationschef på Viking Line Scandinavien - Nu har Rt-forum äntligen träffat henne.

Du var tidigare på Vikings PR-byrå Agency - så hur gick det till när du klev över till rederiet?

– Det var nog en ganska naturlig övergång för både Viking Line och mig när det blev klart att min företrädare Helena Kneck skulle gå i pension. Jag var redan väl förtrogen med rederiets kommunikationsarbete och har Viking Line i mitt hjärta sedan barnsben, eftersom jag har halva familjen i Finland och vi därmed alltid har rest mellan länderna, säger Eleonora Hansi .

Nu har du haft jobbet som informationschef på Viking Line i drygt ett år, hur har det varit hittills?
– Intensivt, lärorikt och roligt! Det går nog inte en vecka utan att jag slås av bredden i det jag får göra, och hur konstant utvecklande det är.

Vad är största skillnaden att jobba i ett företag mot att jobba hos en PR-byrå?
– På en byrå arbetar man parallellt med kommunikationen för fem-tio olika företag. På kundsidan fördjupar man sig i sitt företags möjligheter och utmaningar och tar ett större helhetsansvar. En annan skillnad är att man på en byrå arbetar lite mer i bakgrunden medan man på åtminstone den här typen av stort kommersiellt företag är mer synlig utåt.

Vilka utmaningar ser du under den närmaste framtiden för dig i din roll hos Viking?
– Det är egentligen samma utmaning som Viking Line har haft i många år. Det handlar om att få fler att vilja resa med oss. Vi har otroligt god mat, stora välsorterade taxfreebutiker med mycket mode, skönhet och hudvård, fina spabehandlingar och väldigt bra underhållning och god service. Jag har inte mött en skeptiker som inte blir glatt överraskad när hen väl slår sig ner i en av våra restauranger, beställer in en skaldjursplatå eller en perfekt tillagad hamburgare, blickar ut över havet och slappnar av. Det är något alldeles speciellt och ofta ganska långt ifrån den föreställning om Finlandskryssningar som man kanske har.

Slutligen - när kan du berätta om vem som kommer att efterträda Tapani Kauhanen som vi pratade om när vi träffades?
– Peter Hellgren är tillförordnad vd och marknadsdirektör för Viking Line Skandinavien, det är så vi är organiserade tills vidare.


Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

81 dog på spåren

Gratis för gamla i Malmö

Gratis buss för åldringar och mer cykelväg lades till i Malmö när budgeten för 2019 beslutades – Om besluten överlever valet återstår att se, läs om besluten här!

Bussbrand i Solna

Midsommar på danska

Brasor, sång och stora festmåltider - Danskarnas svar på midsommar, Sankt Hans aften, innebär stor fest i hela Danmark, även gruppresearrangörer kan sikta på den helgen, läs här!

Danskt VM - även för svenskar

Nobina axar i Bussförar-SM!

Men bara någon vecka kvar har 349 bussförare genomfört uttagningsprovet till Bussförar-SM 2018 - Keolis leder fortsatt, men nu har Nobinas bussförare kört om Transdev till andraplatsen i anmälningsligen, läs mer här!

Nyhetsbrev

Capçanes grottmålningar

Arkiv

Kulturnatt i Tel Aviv

Kroppskamera fortsätter i väst

Bussigare kring Vänersborg

Gratisbuss till badsjö

Keolis och Pilotfish ingår avtal

Svenskar är väderberoende

Få saker engagerar svenskarna så mycket som sommarvädret – Oro för dåligt väder får många att boka in semester på vädersäkra destinationer, läs om det här!

Digitalisering ger kombinerad mobilitet

På Kollektivtrafikdagen samlade branschen olika aktörer för att diskutera framtidens kollektivtrafik. Ulf Bjersing från Hogia pratade om några av de möjligheter digitalisering innebär för utvecklingen av ett sömlöst resande, läs mer här!

Arriva kör vidare på Ekerö

Nya tunneltåget visat

Fler elbussar i SL

Titta – bussen kör själv!

I samband med att Volvo Ocean Race var i Göteborg visade Volvo Bussar upp sin fullstora elbuss som kör helt utan förare – Testen skedde i Frihamnen och många var där och tittade, läs om hur Volvo Bussar tänker här!

31 dog på vägarna i maj

Porträtt av Estland i Stockholm

Svensk modell lockar i EU

En helt ny kartläggning av den upphandlade busstrafiken väcker intresse i Europa - Den svenska modellen ligger i framkant nu när kollektivtrafiken inom EU ska öppnas för konkurrens 2020, läs mer här!

Kilström tar över i Keolis

Keolis Sveriges styrelse utsåg Jan Kilström till ny vd för det svenska bolaget 15 juni efter Magnus Åkerhielm som slutar - Jan Kilström tillträder sin position på Keolis 1 september, läs mer här!

Nobina förvärvar Samtrans

Nobina har ingått avtal om att köpa Samtrans av TransportIT Group 14 juni – Affären uppges vara värd upp till 500 miljoner kronor, läs mer om mångmiljonaffären här!

Sista smakresan med Bengtsson

Mariestads Islagrad Rothpils är inspirerad av Berlin där bryggmästaren Richard Bentsson startade sin karriär inom öl - Det handlar om en ädel brygd i samma klass som föregångarna, läs mer här!

Plus

5 snabba fågor…

Sjöstedt till Peru

Nora-pärla öppnar

Leap flyger in

Hallén lämnar bussbranschen

Plus

Åtal för Svegolyckan

Det går bra för BRA

Plus

Regeringen satsar

Plus

Praktik om avtalen

Plus

Om koncessioner

Plus

Mer av samma...

Plus

En dag i taget

Sänd till en kollega

0.139