23948sdkhjf

Fler backar i Kvitfjell

Inför säsongen 2017-2018 utrustas Kvitfjell med en ny stollift och fem kilometer nya nedfarter - Därmed skapas en tredje fjällsida i området.
Men detta är bara början, enligt bolaget som driver anläggningen i den sydnorska och Sverigenära fjällvärlden – Kvitfjell kan så småningom komma att få hela 15 kilometer nedfarter i det nya området Kvitfjell Varden, allt från gröna nybörjarbackar till krävande svarta nedfarter. Kvitfjells tredje fjällsida – Kvitfjell Varden – har planerats under en längre tid.

– Att utvecklingen av denna nu är igång är en viktig milstolpe för Kvitfjell, säger Odd Stensrud , vd för Alpinco som driver anläggningarna.

Man ska också bygga en 250 meter lång förbindelselift mellan västsidan och Kvitfjell Varden. Liften sträcker sig över ett naturskönt område och möjliggör en utsiktssafari på vägen till den nya fjällsidan. Där finns den nya expressliften som tar dig in bland Kvitfjell Vardens höga fjäll. Den får sex säten och god kapacitet. Du kommer till fjälls på under sex minuter.

– Från den nya stolliftens topp har du hela fjället framför dig, med ett nätverk av spår som sträcker sig till Skeikampen i söder och Gålå–Fefor i nordväst. Kvitfjell får nu tre bergssidor med unik och varierad skidåkning, i kombination med moderna stolliftar med god kapacitet. Du kan åka skidor från Gudbrandsdalen in i Peer Gynts Rike, en skidsafari som ger dig alpkänslor, säger Odd Stensrud.

De nya backarna i Kvitfjell Varden ligger i varierande skogsterräng. Här byggs i första etappen familjevänliga gröna och blå nedfarter, som blir ett komplement till västsidan och de något tuffare sluttningarna ner mot Gudbrandsdalen. Backarna får bra bredd och passar perfekt för stora carvingskidor.

Den nya stolliften är en glad nyhet för tomtköparna, men också en uppseendeväckande sådan i alpin-Norge. Och mer är att vänta. Fem kilometers nedfarter är bara början i utbyggnaden av Kvitfjell. I etapp två ska ett tuffare skidområde med off pist-möjligheter anläggas. Totalt kan det byggas hela 15 kilometer nedfarter, från gröna nybörjarbackar till krävande svarta nedfarter.

– Området är snösäkert och känt för att det faller stora mängder natursnö, något som också gör fjällsidan intressant för friåkning, säger Odd Stensrud.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.625