Nya Tourismo smygvisad

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Nya Mercedes-Benz Tourism RHD har visats för den intereuropeiska bussjuryn - Och är nu storfavorit för titeln Coach of the Year 2018.

Nya Mercedes-Benz Tourismo RHD har officiell premiär på BusWorld senare i höst och tar därmed över efter en av den storsäljande föregångaren. Tourismo har under många år varit en mycket vanlig turistbuss hos många bussbolag med turisttrafik både i och utanför Europa.

Nu har efterföljaren dykt upp i backspegeln och Mercedes-Benz gav den första glimten av nya Tourismo RHD för en exklusiv grupp inbjudna gäster 3 april. Bussen har genomgått en total makeover, från topp till tå, vilket med säkerhet kommer att höja på många ögonbryn i branschen, enligt tillverkaren. Tourismo RHD sägs vara ett underverk sett till komfort, ekonomi och säkerhet.

Den officiella premiären sker på BusWorld-mässan i belgiska Kortrijk i oktober. Men redan nu har bussen visats upp för den intereuropeiska jurygruppen för Bus and Coach of the Year.

I september genomförs de omfattande testerna av den här bussen liksom av övriga kandidater som tävlar om titeln Coach of the Year 2018 i det så kallade CET, Coach Euro Test, som genomförs i Mantorp utanför Mjölby. CET 2017 arrangeras av Mantorp Media & Konferens vars vd Anders Karlsson har varit svensk representant i den intereuropeiska bussjuryn.

– Nya Tourismo RHD är designad för att helt och hållet möta kundernas olika krav och önskemål. Den är på många sätt måttstocken för ekonomisk effektivitet och säkerhet, samtidigt som den erbjuder komfort och tillgänglighet i absolut världsklass, säger Hartmut Schick , vd för Daimler Buses.

Nya Tourismo RHD finns i fyra olika längder, från knappt 12 meter upp till 14 meter. Storlekarna i sig är inte anmärkningsvärda, utan följer branschen i stort, men i övrigt tar Tourismo ett avstamp som själva definitionen av hela detta segment enligt tillverkaren. Tourismo RHD kan användas för svål skol- som linjetrafik, men också för kortare beställningsresor och längre turistresor där man ställer extra höga krav på komfort.


Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu
Plus

Olycka med svensk turistbuss

En turistbuss med 42 passagerare körde av vägen i Gooiseweg i Amsterdam, Nederländerna 18 april - Tre personer har skadats, bland dem föraren, läs om mer här!

MTR städar pendeltågen

Sommarfritt för Upplands barn

Digital vägvisare på spåret

23 dog på marsvägarna

Under mars i år omkom 23 personer i vägtrafiken – Det är sju fler än mars 2017, läs här om vilka trafikanter som är drabbas värst!

Sommarkortet tillbaka

Nyhetsbrev

De vann pendelbåtstrafik

Arkiv

Fordonstillverkarna om säkerheten

Plus

Bältar i bussen

Plus

Jagar bussförare

Plus

Bussar i Bryssel

Plus

Vi kan vad vi vill!

Plus

Medlemmar får stöd

Plus

Mohlins köper Bollnäs Buss

Plus

Vann mot staten

Plus

Nya lagen lurig

Plus

Nära 200 på Busstorget

13 april samlas bussresebranschen på Selma Spa i Sunne - Nära 200 deltagare är på plats för att lyssna på föredrag om de viktigaste branschfrågorna, evenemanget sänds live - här visas hur det går till!

Plus

Stöd för bussresearrangörerna

Sveriges Bussföretag utökar sitt medlemsstöd för turist- och beställningstrafik – Det ska bli enklare för bussresearrangörerna, läs här!

Direktsändning från Busstorget!

Via länk kan de som av någon outgrundlig anledning inte anmält sig till årets största branschhändelse Busstorget 2018 följa med via länk, hur det går till hittar du här!

MTR Express stämmer SJ

Uppstickarbolaget MTR Express har aldrig fått sälja biljetter via statliga SJ:s kanal – Därför har den förfördelade tågoperatören tagit till motåtgärder, läs mer här!

Brunst i Orsa

Flyg viktigt för svensken

Säkraste transportlandet i Europa

Plus

Segel på Viking Grace

Nej, det är inget aprilskämt, rederiet Viking ska använda vindkraft för att driva Viking Grace – Läs här om hur det kommer att fungera!

Bruzelius till Resia

Brauer till UITP

Bussarna backar

Plus

Fler kontroller för SL

Plus

Belgrad direkt

Kraftsamling för bälte i buss

Andersson lämnar Visit Stockholm

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Centerpartiet

Plus

Liberalerna

Plus

Sverigedemokraterna

Sänd till en kollega

0.145