23948sdkhjf

Nya Tourismo smygvisad

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Nya Mercedes-Benz Tourism RHD har visats för den intereuropeiska bussjuryn - Och är nu storfavorit för titeln Coach of the Year 2018.

Nya Mercedes-Benz Tourismo RHD har officiell premiär på BusWorld senare i höst och tar därmed över efter en av den storsäljande föregångaren. Tourismo har under många år varit en mycket vanlig turistbuss hos många bussbolag med turisttrafik både i och utanför Europa.

Nu har efterföljaren dykt upp i backspegeln och Mercedes-Benz gav den första glimten av nya Tourismo RHD för en exklusiv grupp inbjudna gäster 3 april. Bussen har genomgått en total makeover, från topp till tå, vilket med säkerhet kommer att höja på många ögonbryn i branschen, enligt tillverkaren. Tourismo RHD sägs vara ett underverk sett till komfort, ekonomi och säkerhet.

Den officiella premiären sker på BusWorld-mässan i belgiska Kortrijk i oktober. Men redan nu har bussen visats upp för den intereuropeiska jurygruppen för Bus and Coach of the Year.

I september genomförs de omfattande testerna av den här bussen liksom av övriga kandidater som tävlar om titeln Coach of the Year 2018 i det så kallade CET, Coach Euro Test, som genomförs i Mantorp utanför Mjölby. CET 2017 arrangeras av Mantorp Media & Konferens vars vd Anders Karlsson har varit svensk representant i den intereuropeiska bussjuryn.

– Nya Tourismo RHD är designad för att helt och hållet möta kundernas olika krav och önskemål. Den är på många sätt måttstocken för ekonomisk effektivitet och säkerhet, samtidigt som den erbjuder komfort och tillgänglighet i absolut världsklass, säger Hartmut Schick , vd för Daimler Buses.

Nya Tourismo RHD finns i fyra olika längder, från knappt 12 meter upp till 14 meter. Storlekarna i sig är inte anmärkningsvärda, utan följer branschen i stort, men i övrigt tar Tourismo ett avstamp som själva definitionen av hela detta segment enligt tillverkaren. Tourismo RHD kan användas för svål skol- som linjetrafik, men också för kortare beställningsresor och längre turistresor där man ställer extra höga krav på komfort.
Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Glad påsk!

Rt-forum önskar alla läsare och annonsörer en riktigt glad påsk!

Peterson tar över EACT

Nu snurrar Skywheel of Tallinn

Skywheel of Tallinn har officiellt öppnats för allmänheten – attraktionen blir stadens nya landmärke och är dessutom första pariserhjulet som byggts på ett tak.

29 döda i bussolycka

Bussförare friades

Så hållbara är branschföretagen

Sveriges tre största kollektivtrafikbeställare har rasat i hållbarhetsranking enligt varumärkesstudien Sustainable Brand Index - bäst är SJ medan Ryanair ligger i botten.

Nyhetsbrev

Evobus till Kollektivtrafikdagen

Kollektivtrafikdagen 15 maj bjuder också på möjligheten att träffa branschmötets partners – en av dem är Evobus Sverige och Marcus Gunnarsson kommer att vara i Solna 15 maj.

Arkiv

Turistbussen är klimatsmart

Att åka turistbuss på sin semester är ett av de mest klimatsmarta sätten att resa på – ett faktum som Scandorama och Ölvemarks Holiday använder i sin marknadsföring.

Depåköp i Malmö

Helena Lind lämnar Volvo Bussar

Svag krona - chans för turismen

Kronan faller vilket gör Sverige till en attraktivare destionation för inkommande turism – regeringen gillar läget och ska nu storsatsa för att få hit fler turister från utlandet.

Nobina vann i Helsingfors

Flixbus i nytt samarbete

Billigare buss för Skellefteås barn

Spårvagnsdebut i Lund spikad

Årets minibuss prisad

Hyperloop för MTR

Elväg i Skåne med skena

Ett sydsvenskt konsortium ska testa en elväg i Skåne – en skena i vägen som bara leder el direkt under fordonet är modellen för Elväg Syd.

Nytt däck för elbussar

Färre trafikdödade under mars

Gotland får trådlös elväg

Den första trådlösa elvägen för bussar och lastbilar ska byggas på Gotland – på en del av sträckan mellan flygplatsen och centrala Visby.

Fick NTF:s hederspris

Lindstål till Stockholms Hamn

Vinst för Skellefteå buss

Kommunägda Skellefteå buss kan summera ett riktigt bra 2018 – ökat resande och en vinst på 2 000 000 kronor

Ny Nordenchef

Bussar för Snälltåget

Lenman ny flygplats-vd

Grönberg tar över Göteborg & Co

Forskningsstipendium till Bhardwaj

Kroppskameror i Pågatågstrafiken

1

SL-kurer får solceller

Bengtsson till Buhres på Kivik

Örebro biogasar

Eliasson till Handelskammaren

Ottosson lämnar SL

Rekordvinst för WSP

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.131