23948sdkhjf

Nya Tourismo smygvisad

Nya Mercedes-Benz Tourism RHD har visats för den intereuropeiska bussjuryn - Och är nu storfavorit för titeln Coach of the Year 2018.
Nya Mercedes-Benz Tourismo RHD har officiell premiär på BusWorld senare i höst och tar därmed över efter en av den storsäljande föregångaren. Tourismo har under många år varit en mycket vanlig turistbuss hos många bussbolag med turisttrafik både i och utanför Europa.

Nu har efterföljaren dykt upp i backspegeln och Mercedes-Benz gav den första glimten av nya Tourismo RHD för en exklusiv grupp inbjudna gäster 3 april. Bussen har genomgått en total makeover, från topp till tå, vilket med säkerhet kommer att höja på många ögonbryn i branschen, enligt tillverkaren. Tourismo RHD sägs vara ett underverk sett till komfort, ekonomi och säkerhet.

Den officiella premiären sker på BusWorld-mässan i belgiska Kortrijk i oktober. Men redan nu har bussen visats upp för den intereuropeiska jurygruppen för Bus and Coach of the Year.

I september genomförs de omfattande testerna av den här bussen liksom av övriga kandidater som tävlar om titeln Coach of the Year 2018 i det så kallade CET, Coach Euro Test, som genomförs i Mantorp utanför Mjölby. CET 2017 arrangeras av Mantorp Media & Konferens vars vd Anders Karlsson har varit svensk representant i den intereuropeiska bussjuryn.

– Nya Tourismo RHD är designad för att helt och hållet möta kundernas olika krav och önskemål. Den är på många sätt måttstocken för ekonomisk effektivitet och säkerhet, samtidigt som den erbjuder komfort och tillgänglighet i absolut världsklass, säger Hartmut Schick , vd för Daimler Buses.

Nya Tourismo RHD finns i fyra olika längder, från knappt 12 meter upp till 14 meter. Storlekarna i sig är inte anmärkningsvärda, utan följer branschen i stort, men i övrigt tar Tourismo ett avstamp som själva definitionen av hela detta segment enligt tillverkaren. Tourismo RHD kan användas för svål skol- som linjetrafik, men också för kortare beställningsresor och längre turistresor där man ställer extra höga krav på komfort.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141