23948sdkhjf

Nya Tourismo smygvisad

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Nya Mercedes-Benz Tourism RHD har visats för den intereuropeiska bussjuryn - Och är nu storfavorit för titeln Coach of the Year 2018.

Nya Mercedes-Benz Tourismo RHD har officiell premiär på BusWorld senare i höst och tar därmed över efter en av den storsäljande föregångaren. Tourismo har under många år varit en mycket vanlig turistbuss hos många bussbolag med turisttrafik både i och utanför Europa.

Nu har efterföljaren dykt upp i backspegeln och Mercedes-Benz gav den första glimten av nya Tourismo RHD för en exklusiv grupp inbjudna gäster 3 april. Bussen har genomgått en total makeover, från topp till tå, vilket med säkerhet kommer att höja på många ögonbryn i branschen, enligt tillverkaren. Tourismo RHD sägs vara ett underverk sett till komfort, ekonomi och säkerhet.

Den officiella premiären sker på BusWorld-mässan i belgiska Kortrijk i oktober. Men redan nu har bussen visats upp för den intereuropeiska jurygruppen för Bus and Coach of the Year.

I september genomförs de omfattande testerna av den här bussen liksom av övriga kandidater som tävlar om titeln Coach of the Year 2018 i det så kallade CET, Coach Euro Test, som genomförs i Mantorp utanför Mjölby. CET 2017 arrangeras av Mantorp Media & Konferens vars vd Anders Karlsson har varit svensk representant i den intereuropeiska bussjuryn.

– Nya Tourismo RHD är designad för att helt och hållet möta kundernas olika krav och önskemål. Den är på många sätt måttstocken för ekonomisk effektivitet och säkerhet, samtidigt som den erbjuder komfort och tillgänglighet i absolut världsklass, säger Hartmut Schick , vd för Daimler Buses.

Nya Tourismo RHD finns i fyra olika längder, från knappt 12 meter upp till 14 meter. Storlekarna i sig är inte anmärkningsvärda, utan följer branschen i stort, men i övrigt tar Tourismo ett avstamp som själva definitionen av hela detta segment enligt tillverkaren. Tourismo RHD kan användas för svål skol- som linjetrafik, men också för kortare beställningsresor och längre turistresor där man ställer extra höga krav på komfort.
Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu
Plus

Ahlgren kör Flixbus så in i Norden

Från pokerspel till bussbolag – så går det litet förenklat att beskriva Peter Ahlgrens karriär. Sedan två år är han vd för Flixbus Norden.

Nobina får höjt kreditbetyg

Tallinns julmarknad bäst!

Av alla Europas julmarknader har Tallinns julmarknad röstats fram till den allra bästa att besöka under juletid - marknaden har varit omskriven i Resforum tidigare år.

Larsen vann Bemötandepriset

Kryssningsavslutning i Göteborg

Plus

Fossilfritt år i Värnamo

Sedan ett år är all stadsbusstrafik i Värnamo fossilfri genom att fyra elhybridbussar av fabrikatet Volvo 7900 Electric Hybrid går i trafik.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Plus

Äntligen Snabbuss i Karlstad

Idén om Karlstadsstråket föddes redan 2009, då gjordes en ansökan till Vinnova om att få pengar för att utreda BRT i Karlstad. Ansökan beviljades, och det blev omsider fler utredningar om hur kollektivtrafiken i Karlstad ska kunna utvecklas.

Arkiv
Plus

Nya Snabbussen i Karlstad

9 december var det trafikstart för Snabbusen i Karlstad. Fyra bussar kommer att trafikera den första etappen om fem kilometer det stråk som länge varit planerat i regionens huvudstad.

Elskatt på elbuss – varför?

Varför beskattas inte elbussar som spårbunden trafik? Den frågan ställer nu branschen som är besviken på att partierna bakom nya budgeten bytt fot.

T-banestädare lär sig svenska

MTR Tunnelbanan har inlett en satsning där lokalvårdare som önskar får en gratis vidareutbildning i svenska – examen i april för första gruppen.

Flygskatten slopas – men det dröjer

1

”Höghastighetståg nu!”

Thand Ringqvist till Skärgårdsstiftelsen

Tydliga krav ska bälta bussresnärerna

För att det ska bli lika självklart att använda bälte i buss som i bil behövs tydligare regler - det slår Transportstyrelsen fast efter att på regeringens uppdrag ha låtit utreda frågan.

Biljettpriser i kollektivtrafiken höjs

Datainspektionen granskar SL:s kroppskameror

Apple Pay för Flixbus

Apple Play kan användas för biljettköp på Flixbus.

USA finns i MaaS-fronten

Kollektivtrafikaktören Transdev har gjort en internationell rapport om trender inom kollektivtrafikbranschen – det visar sig att USA leder MaaS-utvecklingen.

Malmö bästa cykelstaden

Enligt intresseorganisationen Cykelfrämjandet är det Malmö som är Sveriges bästa cykelstad 2018.

Fler ska använda bussbälte

När det finns bälte i bussen så måste passagerarna använda det – ändå låter de flesta bli. Ett seminarium i Stockholm tog upp bussbältet och lyfte förslag som på förbättringar.

Nettbuss julsatsar

Fler Flixbussar till jul

Väderkoll ska minska flygutsläpp

Norwegian ingår nytt avtal med Avtech – syftet är att minska utsläppen med hjälp av väderdata och därmed bidra till ett hållbart flyg enligt flygbolaget.

WiFi i Bergsslagen

Plus

5 snabba frågor...

Arriva kör Pågatågen

Veggeland till Nettbuss

Keolis depå i brand

Lundberg till Region Stockholm

Plus

5 snabba frågor...

Ahlskog till MTR

Tog steget till eget

Plus

5 snabba frågor…

Nytt bussdäck

Nobina i digital final

Blågrön bussatsning i Stockholms län

Sänd till en kollega

0.108