23948sdkhjf

Spänstigare bussdesign kommer

Svensk fordonsdesignutbildning är högt rankad i världen - Därför sökte sig Demian Horst till Umeå för att utvecka framtidens bussar.
Demian Horst, Transportdesign vid Institutet för Design, Umeå Universitet, berättade om den roll själva bussens design spelar för branschens utveckling. Hur nytänkande kan lyfta resan på fler än ett sätt. Men om ingen engagerar sig kommer det att bli svårt att skapa framtidens bussar. Det berörde han på Busstorget 2017 vid Hooks Herrgård söder om Jönköping. Att få talar om bussdesign gäller inte minst inom de högre utbildningarna på området:

– Jag har aldrig någonsin hört någon säga att min största dröm är att rita och konstruera framtidens bussar. Det säger något om bussbranschens situation i världen, säger Demian Horst .

Han tycker det visar att det finns en stor utmaning och är övertygad om att det i framtiden kommer att bli ett helt annat fokus på såväl kollektivtrafikens utveckling som turistbussarnas utformning. Förarlösa fordon kommer, även bussarna kommer att rulla utan förare, enligt Demian Horst. Men också interiören i turistbussen kan lyftas till mycket högre nivå än vad som är vanligt i dag.

Klicka HÄR för att läsa mer om Demian Horst!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063