23948sdkhjf

Trafiken tillbaka igen

Kollektivtrafiken i Stockholm hade 8 april i stort sett kommit igång igen efter terrorattacken - Men vissa förseningar kan fortsätta.
Såväl bussarna från Swebus som SJ:s tågtrafik kom igång sakta men säkert under lördag 8 april. Stockholms tunnelbana började köra igång trafiken redan samma kväll som terrordådet ägde rum, men hade problem med att få tag i förare som inte kunde ta sig till tunneltågen.

Anledningen att all trafik stoppades var att förhindra att eventuella ansvariga för terrordådet skulle kunna lämna Stockholms city. Den man som nu anhållits misstänkt för att vara den som körde den kapade Spendrups-lastbilen skulle i så fall ändå ha lyckats ta sig från brottsplatsen. Han åkte tåg till Arlanda och sedan buss till Märsta där han uppträdde misstänkt i en butik. Personalen larmade polis som därefter grep mannen som nu sitter anhållen som skäligen misstänkt för terrorbrottet i Stockholm.

Fyra personer miste livet och minst nio skadade vårdas alltjämt på sjukhus. Det är därmed det allvarligaste terrorbrottet som inträffat i Sverige efter 1940.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064