Transdev leder Bussförar-SM

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Tillströmningen av tävlande till Bussförar-SM god trots turbulens i branschen - Just nu är det Transdev som har flest förare anmälda till tävlingen.

Bussförar-SM 2017 avgörs på Gillingebanan norr om Stockholm 4 september i år. Där körs finalen och vinnaren korsas på eftermiddagen sedan alla tävlingsmoment är avklarade och tävlingsledningen räknat samman resultaten.

Just nu pågår dock uttagstävlingen på nätet som är öppen för alla bussförare som vill delta i Bussförar-SM 2017. Klicka HÄR för mer information och anmälan. Hittills är det 157 bussförare som gjort uttagningstävlingen och det lär bli många till - Kvalificeringstävlingen är öppen fram till och med 25 juni.

– En intressant sak är att vi faktiskt noterat folk som försöker fuska sig till en plats i finalen. Jag vill här och nu låta meddela att det inte är någon idé att försöka. Vårt verktyg för att samla in svaren är ganska avancerat, så vi har tagit bort de som uppenbart försökt att fuska, säger projektledaren Jacob Albertsen .

Han konstaterar samtidigt att det är roligt att tävlingen anses vara så viktig att man faktiskt försöker fuska. Summa summarum i veckan innan Påsk har vi 157 anmälda från ett 20-tal företag. Kvalificeringstävlingen håller som nämnts öppet till slutet av juni så än finns det tid.

FAKTA/Bussbolag med minst 2 anmälda förare
Transdev/Flygbussarna , 51
Keolis , 35
VS & Perssons Bussar , 7
Byberg & Nordin , 6
Traveller Buss , 6
Nobina , 6
Bergkvarabuss , 4
Västerås Lokaltrafik , 4
Nattbuss , 3
Björks Buss , 2


Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu
Plus

Kristdemokraterna

Plus

Centerpartiet

Plus

Liberalerna

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Miljöpartiet

Plus

Socialdemokraterna

Nyhetsbrev

Plus

Vänsterpartiet

Arkiv
Plus

Nya Moderaterna

App fixar språkförbistring

Transdev och Lingio har i innovativt språksamarbete skapat en polyglottisk språkapp – En slags ”Babel Fish” för bussförare, läs här!

Plus

Full fart i Kina

Medan Sverige funderar bygger Kina ut sitt nät av höghastighetsbanor för tåg i en rasande fart – Den nyaste modellen är för närvarande det snabbaste tåget i trafik över längre sträckor, läs mer om det här!

Framtidsfokus på Kollektivtrafik SYD

Plus

Optimisten mot pessimisten i klimatfrågan

När Transportföretagen bjöd in till frukostseminarium lät man optimisten Svante Axelsson gå en match mot Ulf Perbo i rollen som pessimistkonsult.

Plus

Färre hållplatser – fler resande

Det är inte fler busshållplatser som ger fler resande – tvärt om, enligt artikelförfattarna från Urbanet Analys. Färre hållplatser ökar bussens hastighet vilket kan locka dem som normalt väljer bort kollektivtrafiken.

Plus

EU-parlamentet godkände tallolja

Plus

Provkörd: Scania Citywide Elbuss

Som första journalist i världen fick Trafikforums redaktörskollega Tom Terjesen, norska Bussmagasinet, provköra Scanias hel nya elektriska buss. den typ som nu rullar i stadstrafiken i Östersund. Och den överraskade positivt, läs mer här!

Plus

Åkerhielm lämnar kollektivtrafiken

Keolis är en av Europas allra största aktörer inom kollekivtrafiken och den näst största i Sverige. Magnus Åkerhielm är vd sedan 2011 men nu har han valt att kliva av – i maj lämnar han jättebolaget som utvecklats bra under hans år i ledningen.

Plus

Äventyrligt dotterbolag

Go 4 Adventure är ett dotterbolag till Jönssons Buss i Sunne som drivs av den ena bussföretagarens dotter – En renodlad gruppresearrangör med fokus på aktiva resor.

Plus

Kryssningar för Gruppresor

Plus

Skräddarsydda resor

Plus

Kallt resmål i sikte

Plus

Jagar exotiska resmål

Plus

Nordnorge året runt

”Ny paketreselag positiv”

Bussbranschen är positiv till förslaget på ny paketreselag och resegarantilag – Förslaget kan fungera bra för såväl konsumenter som för branschen, enligt Sveriges Bussföretag.

Plus

Norrsken, kyla och äventyr

Nordnorge mitt i vintern – ett äventyr som har mycket mer att bjuda på än mörker is och snö. Kalla destinationer lockar och norr om Sverige väntar spektakulära norrsken, äventyr i naturen men också mycket smak och kulturupplevelser.

Hallsund till Best Western

Barfota? Nej tack!

RK öppnar i Kina

Albinsson blir hotellchef

Plus

Schönfelder lämnar bussbranschen

Sjölin till Go-Ahead

Swish - även för SL

Mångmiljonaffär för Svenska Neoplan

Vaktkameror hos SL

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Miljöpartiet

Plus

Kristdemokraterna

Sänd till en kollega

0.225