23948sdkhjf

Transdev leder Bussförar-SM

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Tillströmningen av tävlande till Bussförar-SM god trots turbulens i branschen - Just nu är det Transdev som har flest förare anmälda till tävlingen.

Bussförar-SM 2017 avgörs på Gillingebanan norr om Stockholm 4 september i år. Där körs finalen och vinnaren korsas på eftermiddagen sedan alla tävlingsmoment är avklarade och tävlingsledningen räknat samman resultaten.

Just nu pågår dock uttagstävlingen på nätet som är öppen för alla bussförare som vill delta i Bussförar-SM 2017. Klicka HÄR för mer information och anmälan. Hittills är det 157 bussförare som gjort uttagningstävlingen och det lär bli många till - Kvalificeringstävlingen är öppen fram till och med 25 juni.

– En intressant sak är att vi faktiskt noterat folk som försöker fuska sig till en plats i finalen. Jag vill här och nu låta meddela att det inte är någon idé att försöka. Vårt verktyg för att samla in svaren är ganska avancerat, så vi har tagit bort de som uppenbart försökt att fuska, säger projektledaren Jacob Albertsen .

Han konstaterar samtidigt att det är roligt att tävlingen anses vara så viktig att man faktiskt försöker fuska. Summa summarum i veckan innan Påsk har vi 157 anmälda från ett 20-tal företag. Kvalificeringstävlingen håller som nämnts öppet till slutet av juni så än finns det tid.

FAKTA/Bussbolag med minst 2 anmälda förare
Transdev/Flygbussarna , 51
Keolis , 35
VS & Perssons Bussar , 7
Byberg & Nordin , 6
Traveller Buss , 6
Nobina , 6
Bergkvarabuss , 4
Västerås Lokaltrafik , 4
Nattbuss , 3
Björks Buss , 2
Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Elskatt på elbuss – varför?

Varför beskattas inte elbussar som spårbunden trafik? Den frågan ställer nu branschen som är besviken på att partierna bakom nya budgeten bytt fot.

T-banestädare lär sig svenska

MTR Tunnelbanan har inlett en satsning där lokalvårdare som önskar får en gratis vidareutbildning i svenska – examen i april för första gruppen.

Flygskatten slopas – men det dröjer

1

”Höghastighetståg nu!”

Thand Ringqvist till Skärgårdsstiftelsen

Tydliga krav ska bälta bussresnärerna

För att det ska bli lika självklart att använda bälte i buss som i bil behövs tydligare regler - det slår Transportstyrelsen fast efter att på regeringens uppdrag ha låtit utreda frågan.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Biljettpriser i kollektivtrafiken höjs

Arkiv

Datainspektionen granskar SL:s kroppskameror

Apple Pay för Flixbus

Apple Play kan användas för biljettköp på Flixbus.

USA finns i MaaS-fronten

Kollektivtrafikaktören Transdev har gjort en internationell rapport om trender inom kollektivtrafikbranschen – det visar sig att USA leder MaaS-utvecklingen.

Malmö bästa cykelstaden

Enligt intresseorganisationen Cykelfrämjandet är det Malmö som är Sveriges bästa cykelstad 2018.

Fler ska använda bussbälte

När det finns bälte i bussen så måste passagerarna använda det – ändå låter de flesta bli. Ett seminarium i Stockholm tog upp bussbältet och lyfte förslag som på förbättringar.

Nettbuss julsatsar

Fler Flixbussar till jul

Väderkoll ska minska flygutsläpp

Norwegian ingår nytt avtal med Avtech – syftet är att minska utsläppen med hjälp av väderdata och därmed bidra till ett hållbart flyg enligt flygbolaget.

WiFi i Bergsslagen

Elskatt på elbussar blir kvar

Moderaterna och Kristdemokraterna har ingenting om slopad elskatt för elbussar i sitt budgetförslag – endast Centern vill att skatten ska bort.

Nextbike cyklar i väst

Stromma räddar konkursbåt

Stromma har ropat in skärgårdsbåten M/S Nya Skärgården – den tillhörde det konkursdrabbade rederiet Kulturbåtarna i Göteborg.

Arriva kör Pågatågen

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har provat årets julöl och andra juldrycker i samarbete med Foodnet - resultatet är att två öl är i topp bland många fina brygder.

Självkörande bussar - i Borås!

Julita Gård vann turistpris

Tågkompaniet kör Krösatågen

Från 8-9 december är det Tågkompaniet som ansvarar för driften av Krösatågstrafiken – det handlar om ett miljardkontrakt för att köra Smålands omfattande pendeltågstrafik.

Veggeland till Nettbuss

Keolis depå i brand

Lundberg till Region Stockholm

Plus

5 snabba frågor...

Ahlskog till MTR

Tog steget till eget

Plus

5 snabba frågor…

Nytt bussdäck

Nobina i digital final

Blågrön bussatsning i Stockholms län

1

Jensen till MTR

Filmpris delas ut

Sänd till en kollega

0.294