Nya miljoner till Hybricon

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Hybricons företrädesemission meddelas nu vara fulltecknad - Därefter har företagets vd köpt in sig i bolaget.

11 april köpte Hybricons vd Johan Suup 70 000 units av styrelseordförande Fredrik Jonsson genom ett så kallat off market-förvärv.

– Det är viktigt att ha ett stort engagemang i bolaget och det känns helt rätt att gå in som ägare i detta skede, säger Hybricons vd Johan Suup .

De units som köptes av Laddstation i Umeå AB ägs av Hybricons styrelseordförande Fredrik Jonsson och köptes till en kurs om 1,20 kronor per unit, det vill säga till samma kurs som den nyligen avslutade företrädesemissionen uppgick till. Efter transaktionen äger Fredrik Jonsson, genom bolag, 1 055 000 aktier i Hybricon när företrädesemission är registrerad hos Bolagsverket.

31 mars avslutades teckningstiden i Hybricon Bus System AB:s företrädesemission av units. Inklusive teckningsåtagande (exklusive garantiåtagande) tecknades förträdesemissionen till 34 437 847,40 kronor, motsvarande en teckningsgrad om cirka 97 procent. Garantiåtagare tilldelas därmed 994 446 units, motsvarande 1 193 335 kronor genom kvittning av emissionskostnader. Genom företrädesemissionen tillförs bolaget cirka 25,5 miljoner kronor efter emissionskostnader om cirka 6,1 miljoner kronor samt kvittning av lån från huvudägare om 4 miljoner kronor. Avräkningsnotor är beräknade att skickas ut från och med 10 april 2017.

– Kapitaltillskottet innebär att vi kan fortsätta vårt löpande arbete med fokus på säljaktiviteter samt utvecklings- och kvalitetsförbättringar, säger Hybricons vd Johan Suup.

Hybricons styrelseordförande Fredrik Jonsson valde att teckna hela sitt innehav av uniträtter i företrädesemissionen. Han tilldelas därmed 750 000 units, motsvarande en investering om 900 000 kronor. Därefter har alltså Fredrik Jonsson sålt en knapp tiondel av dessa units till Johan Suup. 


När företrädesemissionen registrerats hos Bolagsverket kommer antalet aktier i Hybricon att uppgå till 44 538 978 stycken, vilket ger ett aktiekapital om 4,45 miljoner kronor.

Handel med BTU (Betald Tecknad Unit) kommer att ske på AktieTorget fram till dess att Bolagsverket har registrerat företrädesemissionen. Registrering beräknas att ske i början av maj.

Finansiell rådgivare
Göteborg Corporate Finance var finansiell rådgivare till Hybricon i samband med nyemissionen.
Fotnot. En unit består av en aktie och en köpoption.


Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Trevlig sommar!

Redaktionen har lämnat Gotland och Almedalen för en stunds semester - Alla läsare, vänner, medlemmar och annonsörer tillönskas en riktigt trevlig sommar.

Keolis utbildar fler bussförare

Renässans för långa tågresor?

Ratt-avdrag gör bilen överflödig

Svenska Taxiförbundet arrangerade en diskussion i Almedalen kring en rapport om hur ett Rut-liknande avdrag för taxiresan skulle var en stor vinst för samhället - Många skulle ställa bilen för en hållbarare taxiresa.

Plus

Ny teknik för busstrafik

Bussarna leder stort när det gäller andel fordon som kör fossilfritt på de svenska vägarna – Hur blir det framöver med fler elfordon och självkörande fordon, det diskuterades på ett seminarium i Visby under Almedalsveckan.

Löfvén hyllade gammal liberal

4100 lyssnade på statsminister Stefan Löfvéns tal i Almedalen 5 juli – Han hyllade forne liberale statsministern Nils Edén och berörde som hastigast även kollektivtrafiken.

Nyhetsbrev

Regelrytteri hämmar besöksnäringen

Sveriges besöksnäring befinner sig i snabb tillväxt och är en av de största branscherna totalt sett – Men regelrytteri och krångel sätter krokben för utvecklingen, det konstaterades på ett seminarium i Visby 5 juli.

Arkiv

Lööf attackerade högerextremisterna

3900 personer lyssnade på centerpartiers ledare Annie Lööf 4 juli i Almedalen – En bråkdel av åhörarna var högerextrema som snart nog fick svar på tal av centerledaren.

Hållbara Lund vann igen

För tredje året i rad vann Lunds kommun SHIFT kommunrankning för hållbara transporter - Priset delades ut på ett av Trivectors seminarier i Almedalen 4 juli.

Fler dog på vägarna

FARA vann i sydost

Flygresorna oförändrade i juni

Ny aktör inom brandskydd

”BRT dyrare än spårväg”

Kampen om bilisterna

Transportsektorns utsläpp ska minska med minst 70 procent till 2030, det har Sveriges riksdag beslutas – Hur kollektivtrafiken kan bidra diskuterades i Partnersamverkans seminarium 3 juli. Mycket handlar om att vinna privatbilisterna för hållbara transporter.

Björklund lyfte liberalismen

2 700 lyssnade på Liberalernas ledare Jan Björklund i Almedalen 3 juli – Han fick en smakstart genom Sveriges seger mot Schweiz i fotbolls-VM alldeles innan.

Oslo-Stockholm på snabbare spår

Bussen – en förlorare

Sveriges Bussföretag genomförde ett seminarium med rubriken ”Dålig framkomlighet fördyrar för bussen” 2 juli i Visby – I Stockholm är bussen en förlorare, enligt seminariets moderator.

"Vi är det enda vänsterpartiet"

Vänsterpartiet är det enda vänsterpartiet – Det framförde partiets ledare Jonas Sjöstedt under sitt tal i Almedalen 2 juli där han även nämnde ordet kollektivtrafik om än bara i en bisats.

1

Så ska bristen på bussförare tacklas

Panelsamtal i Almedalen om hur fler unga ska lockas till bussföraryrket.

Plus

Självkörande spar miljarder

Samhällsnyttan med självkörande fordon är svår att beräkna nu när utvecklingen knappt börjat – Men det handlar om enorma summor, bussen kan äntligen bära sina egna kostnader.

Största elbussordern i Sverige

Göteborg tar täten i övergången till eldriven stadsbusstrafik i Sverige – GS Buss har lagt en order på 30 helelektriska bussar som ska förstärka stadstrafiken.

Smartare mobilitet på väg

Utvecklingen av digitala resetjänster går snabbare än vad lagstiftarna hinner med – Sverige har dessutom hamnat på efterkälken, enligt en diskussion om begreppet ”mobilitet som en tjänst” i Visby.

Plus

MAN ökar i Bussligan

MAN ökar sin ledning i Tunga Bussligan 2018 som nu har hunnit halvvägs - De som jagar är Volvo och Scania och sammantaget har årets liga kört om fjolårets, det visar Bil Swedens statistik.

Owman tar över i Västerås

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Centerpartiet

Plus

Liberalerna

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Miljöpartiet

Plus

Socialdemokraterna

Plus

Vänsterpartiet

Isberg ny chef

81 dog på spåren

Bussbrand i Solna

Sänd till en kollega

0.124