23948sdkhjf

Nya miljoner till Hybricon

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Hybricons företrädesemission meddelas nu vara fulltecknad - Därefter har företagets vd köpt in sig i bolaget.

11 april köpte Hybricons vd Johan Suup 70 000 units av styrelseordförande Fredrik Jonsson genom ett så kallat off market-förvärv.

– Det är viktigt att ha ett stort engagemang i bolaget och det känns helt rätt att gå in som ägare i detta skede, säger Hybricons vd Johan Suup .

De units som köptes av Laddstation i Umeå AB ägs av Hybricons styrelseordförande Fredrik Jonsson och köptes till en kurs om 1,20 kronor per unit, det vill säga till samma kurs som den nyligen avslutade företrädesemissionen uppgick till. Efter transaktionen äger Fredrik Jonsson, genom bolag, 1 055 000 aktier i Hybricon när företrädesemission är registrerad hos Bolagsverket.

31 mars avslutades teckningstiden i Hybricon Bus System AB:s företrädesemission av units. Inklusive teckningsåtagande (exklusive garantiåtagande) tecknades förträdesemissionen till 34 437 847,40 kronor, motsvarande en teckningsgrad om cirka 97 procent. Garantiåtagare tilldelas därmed 994 446 units, motsvarande 1 193 335 kronor genom kvittning av emissionskostnader. Genom företrädesemissionen tillförs bolaget cirka 25,5 miljoner kronor efter emissionskostnader om cirka 6,1 miljoner kronor samt kvittning av lån från huvudägare om 4 miljoner kronor. Avräkningsnotor är beräknade att skickas ut från och med 10 april 2017.

– Kapitaltillskottet innebär att vi kan fortsätta vårt löpande arbete med fokus på säljaktiviteter samt utvecklings- och kvalitetsförbättringar, säger Hybricons vd Johan Suup.

Hybricons styrelseordförande Fredrik Jonsson valde att teckna hela sitt innehav av uniträtter i företrädesemissionen. Han tilldelas därmed 750 000 units, motsvarande en investering om 900 000 kronor. Därefter har alltså Fredrik Jonsson sålt en knapp tiondel av dessa units till Johan Suup. 


När företrädesemissionen registrerats hos Bolagsverket kommer antalet aktier i Hybricon att uppgå till 44 538 978 stycken, vilket ger ett aktiekapital om 4,45 miljoner kronor.

Handel med BTU (Betald Tecknad Unit) kommer att ske på AktieTorget fram till dess att Bolagsverket har registrerat företrädesemissionen. Registrering beräknas att ske i början av maj.

Finansiell rådgivare
Göteborg Corporate Finance var finansiell rådgivare till Hybricon i samband med nyemissionen.
Fotnot. En unit består av en aktie och en köpoption.
Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Mathiesen in - Frydenberg ut

Dags för nya regnummer

Skellefteå väljer Hybricon

Voith tar greppet i Pilotfish

Tyska teknikföretaget Voith förvärvar majoritet i svenska Pilotfish – det handlar om ett strategiskt partnerskap enligt det tyska företaget.

Skånetrafiken sparkar Ringduvetaxi

Skånetrafiken säger upp trafikavtalet med Ringduvetaxi för färdtjänst och sjukresor med omedelbar verkan - taxibolaget har drabbats av stora problem.

Weber ordförande i EU-kommitté

Ulrich Weber valdes till ordförande för UITP:s EU-kommitté 16 januari – Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag, gratulerade till utmärkelsen.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Så reser folket om vintern

Nära hälften av svenskarna planerar för en vintersemester, varav en fjärdedel väljer att semestra inom Sverige – här visas toppdestinationerna.

Arkiv

Olaglig upphandling i Göteborg

Johansson till Kollektivtrafikdagen

Håkan Johansson kommer att tala om kollektivtrafikens roll i ett transportsystem som når klimatmål på Kollektivtrafikdagen 15 maj vid Friends Arena utanför Stockholm.

Grönt för kameror i Dalatrafiken

Studentrabatter på Flixbus

Fler ”gratisresor” i Örebro

Nu får 4 000 bilister en chans att resa gratis med Länstrafiken – den här marknadsföringen ska få fler att släppa bilratten och kliva på bussen.

Transdev vann i Umeå

Enklare upphandlingar med Hogia

Helt fossilfritt i Skåne

Skånes kollektivtrafik är numera helt och hållet fri från fossila drivmedel – ett omfattande omställningsarbete ligger bakom förvandlingen.

Malmö-Ohrid direkt

En ny direktlinje med flyg till staden Ohrid i Makedonien från Malmö kan vara av intresse för gruppresearrangörer att känna till – trafiken startade 14 januari.

Sjöberg ny vd för Stromma

Fler tågade över Öresundsbron 2018

100 redan anmälda!

100 personer inom och omkring bussresebranschen har redan anmält sig till Busstorget – betydligt fler än vid samma tid förra året, så se till att säkra plats för Busstorget 2019.

Förundersökning mot Uber nedlagd

MTR Express vann punktlighetsligan

96 dog på spåren 2018

Fler dog på vägarna 2018

Under 2018 omkom preliminärt 325 personer på vägarna i Sverige - en ökning med 72 personer jämfört med 2017, det visar Transportstyrelsens preliminära statistik.

32 nya ledbussar i Västerås

Snart kommer 32 nya ledbussar att rulla i Västerås stadstrafik – de sex första bussarna är redan ute i trafiken och resten kommer att driftsättas i början av 2019.

”Uber skattefuskar”

Ny vd på Cirkle K

Plus

5 snabba frågor...

Thand Ringqvist till Skärgårdsstiftelsen

WiFi i Bergsslagen

Arriva kör Pågatågen

Veggeland till Nettbuss

Keolis depå i brand

Lundberg till Region Stockholm

Plus

5 snabba frågor...

Ahlskog till MTR

Tog steget till eget

Sänd till en kollega

0.424