23948sdkhjf

Ministern kräver bussbälte

Användning av säkerhetsbälte var i fokus när infrastrukturministern träffade bussbranschen - Anna Johnasson ser bussbältet som ett måste.
11 april träffade infrastrukturminister Anna Johansson bussbranschen, berörda myndigheter, fackförbund och fordonstillverkare för att diskutera lösningar för att förbättra passagerarnas användande av säkerhetsbälte i buss. Anna Grönlund , vice vd Sveriges Bussföretag var på plats.

Att resa med buss är ett säkert transportsätt men när det sker en olycka blir konsekvenserna omfattande. Bristen på användningen av säkerhetsbälte kan vara en orsak till att passagerare skadas eller omkommer.

– Vi måste göra allt vi kan för att öka användingen av säkerhetsbälte i våra bussar. Min förhoppning är att kunna diskutera kreativa lösningar på hur vi även kan stötta förarna i att få fler passagerare att sätta på sig säkerhetsbälte och ha det under hela färden, säger infrastrukturminister Anna Johansson .

– Det var ett bra och konstruktivt möte, jag tror att det kan komma ut något positivt ur det här så att vi får alla att använda bussbältet, säger Anna Grönlund .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062