23948sdkhjf

Bergkvarabuss får stöd

Bergkvarabuss slår tillbaka kritiken om trafiken i Skåne - Extern revision styrker att påstått bussfusk inte existerar, enligt bolaget.
Med anledning av den granskning som media gjort av MekkaTraffic/Bergkvarabuss verksamhet i Malmö, beslutade Skånetrafiken/Region Skåne att genomföra en extern revision av densamma, vilket Bergkvarabuss välkomnade. Resultatet av denna presenterades 12 april och fordonssäkerheten bekräftades tydligt. Företaget fick inte en enda anmärkning på området kvalitet och fordonssäkerhet. Det påstådda ”bussfusket” kan därmed definitivt avfärdas - I alla fall är det Bergkvarabuss uppfattning.

Med anledning av den granskning som media gjort av MekkaTraffic/Bergkvarabuss verksamhet i Malmö, beslutade Skånetrafiken/Region Skåne att genomföra en extern revision av densamma, också detta säger sig bussbolaget välkomna. Inte heller Swedacs granskning har lett till några anmärkningar.
– Jag konstaterar att revisionen inte har identifierat något som visar på avvikelser kring fordonssäkerhet, säger Linus Eriksson , trafikdirektör på Skånetrafiken i ett pressmeddelande från Bergkvarabuss.

– Det känns befriande att påståendena om bristande trafiksäkerhet nu kan avfärdas. Vi har under våra drygt 40 år i branschen lagt stort fokus på säkerhet, säger Göran Mellström , vd för Bergkvarabuss.

Trots att inga anmärkningar har riktats mot företagets internkontroll, har bussbolaget beslutat att inte genomföra interna efterbesiktningar innan Swedacs ordinarie revision, planerad till maj, är genomförd. Detta för att ingen ska kunna ifrågasätta bolagets professionalitet och trovärdighet, enligt Göran Mellström.

Den externa revisionen som var mycket djupgående påtalar dock brister i huvudsak inom området miljö. Bergkvarabuss säger sig ta kritiken på största allvar och uppger att flera av avvikelserna redan är åtgärdade. Bolaget ska nu arbetar intensivt med att förbättra sina processer och målet är att inom 30 dagar ha åtgärdat merparten. Allt enligt Bergkvarabuss egna uppgifter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062