23948sdkhjf

Likvidation för Skärgårdsbolaget

Skärgårdsbolaget står inför likvidation på grund av ekonomiska problem - Nu tar Faludden över deras trafik i Stockholms skärgård.

Waxholmsbolagets trafik i norra och södra mellanskärgården kommer från 20 april att köras av Rederi AB Faludden (helägt av Gotlandsbolaget). Skärgårdsbolaget, som för närvarande trafikerar mellanskärgården, kommer att träda i likvidation på grund av betydande ekonomiska underskott.

Med anledning av Skärgårdsbolagets ekonomiska situation avser trafikförvaltningen säga upp rådande uppdragsavtal och direkttilldela Rederi AB Faludden ett tidsbegränsat kontrakt.

Det tidsbegränsade kontraktet innebär att trafiken i berört område fortsätter enligt tidtabell då verksamheten tas över av det nya bolaget. Detta innebär att berörd personal erbjuds anställning i det nya bolaget samt att avtal med underleverantörer fortsatt gäller.

Det nya kontraktet gäller från 20 april till 15 oktober. Efter detta datum har trafikförvaltningen möjlighet att antingen förlänga avtalet till december 2018, eller att efter konkurrensutsättning teckna avtal med annan leverantör.
Avtalsbytet förutsätter godkännande av trafiknämnden. För perioden maj till oktober innebär det nya avtalet en ökad trafikkostnad med ca 13 procent.

Ordinarie upphandling av skärgårdstrafik i berörda områden pågår parallellt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079