Espeland till Estlands turistbyrå

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Estland stärker turismen med en destination manager för Sverige och Norge - Lisen Espeland ska få fler att åka till grannlandet.

Lisen Espeland har fått uppdraget att stärka grannlandet Estland som turistnation.

– Det är verkligen en dröm att få arbeta med att göra Estland mer känt här, säger Lisen Espeland, tidigare försäljningschef på Aviareps och representant för Estonian Air.

Estland stärker sin position i Sverige och Norge för att locka fler turister till grannlandet i öst. För många är semesterlandet utanför huvudstaden Tallinn fortfarande relativt okänt, men i landet finns många smultron–ställen, golfbanor, spa, gourmetmat, musikfestivaler, sevärdheter, stränder och upplevelser för alla åldrar och intressen.

Lisen Espeland tillträdde i mars som Destination manager för Estlands Turistbyrås kontor i Stockholm. Hon blir ansvarig för marknaderna i Sverige och Norge. Lisen Espeland kommer närmast från en position som försäljningschef för turistbyrårer och flygbolag på Aviareps, där hon bland annat representerat Estonian Air mellan 2008 och 2015.

– Få känner till hur tekniskt avancerat och digitalt Estland är eller vilka oerhört fina sevärdheter, naturupplevelser och kulturskatter som finns i landet, även utanför Tallinn, förklarar Lisen Espeland.

Mat, vin och golf är områden som ligger henne särskilt varmt om hjärtat.

– Mitt mål är att stärka relationerna till resebranschen och att öka turismen till hela Estland, inte minst för de fina golfbanorna och det estländska gourmetköket.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu
Plus

Kristdemokraterna

Plus

Centerpartiet

Plus

Liberalerna

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Miljöpartiet

Plus

Socialdemokraterna

Nyhetsbrev

Plus

Vänsterpartiet

Arkiv
Plus

Nya Moderaterna

App fixar språkförbistring

Transdev och Lingio har i innovativt språksamarbete skapat en polyglottisk språkapp – En slags ”Babel Fish” för bussförare, läs här!

Plus

Full fart i Kina

Medan Sverige funderar bygger Kina ut sitt nät av höghastighetsbanor för tåg i en rasande fart – Den nyaste modellen är för närvarande det snabbaste tåget i trafik över längre sträckor, läs mer om det här!

Framtidsfokus på Kollektivtrafik SYD

Plus

Optimisten mot pessimisten i klimatfrågan

När Transportföretagen bjöd in till frukostseminarium lät man optimisten Svante Axelsson gå en match mot Ulf Perbo i rollen som pessimistkonsult.

Plus

Färre hållplatser – fler resande

Det är inte fler busshållplatser som ger fler resande – tvärt om, enligt artikelförfattarna från Urbanet Analys. Färre hållplatser ökar bussens hastighet vilket kan locka dem som normalt väljer bort kollektivtrafiken.

Plus

EU-parlamentet godkände tallolja

Plus

Provkörd: Scania Citywide Elbuss

Som första journalist i världen fick Trafikforums redaktörskollega Tom Terjesen, norska Bussmagasinet, provköra Scanias hel nya elektriska buss. den typ som nu rullar i stadstrafiken i Östersund. Och den överraskade positivt, läs mer här!

Plus

Åkerhielm lämnar kollektivtrafiken

Keolis är en av Europas allra största aktörer inom kollekivtrafiken och den näst största i Sverige. Magnus Åkerhielm är vd sedan 2011 men nu har han valt att kliva av – i maj lämnar han jättebolaget som utvecklats bra under hans år i ledningen.

Plus

Äventyrligt dotterbolag

Go 4 Adventure är ett dotterbolag till Jönssons Buss i Sunne som drivs av den ena bussföretagarens dotter – En renodlad gruppresearrangör med fokus på aktiva resor.

Plus

Kryssningar för Gruppresor

Plus

Skräddarsydda resor

Plus

Kallt resmål i sikte

Plus

Jagar exotiska resmål

Plus

Nordnorge året runt

”Ny paketreselag positiv”

Bussbranschen är positiv till förslaget på ny paketreselag och resegarantilag – Förslaget kan fungera bra för såväl konsumenter som för branschen, enligt Sveriges Bussföretag.

Plus

Norrsken, kyla och äventyr

Nordnorge mitt i vintern – ett äventyr som har mycket mer att bjuda på än mörker is och snö. Kalla destinationer lockar och norr om Sverige väntar spektakulära norrsken, äventyr i naturen men också mycket smak och kulturupplevelser.

Hallsund till Best Western

Barfota? Nej tack!

RK öppnar i Kina

Albinsson blir hotellchef

Plus

Schönfelder lämnar bussbranschen

Sjölin till Go-Ahead

Swish - även för SL

Mångmiljonaffär för Svenska Neoplan

Vaktkameror hos SL

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Miljöpartiet

Plus

Kristdemokraterna

Sänd till en kollega

0.24