23948sdkhjf

Första minibusstävlingen körd

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

19-21 april genomfördes den första minibusstävlingen i Spanien - Sju minibussar deltog men vinnaren blir offentlig först 23 maj.

Minibussarna som deltog i den omfattande provkörningen var följande modeller samt här angivet vilken tillverkare som ligger bakom: Spica från Car-Bus.net, Nora från Rerqui, Next L7 från Indcar, in-vip från Integralia, Daily Tourys från Iveco, MD-7 från Temsa och Voyager GT från Unvi. Vinnaren är redan utsedd men den informationen är ännu intern inom juryn. Först 23 maj på mässan FIAA 2017 i Madrid kommer vinnaren att koras med det allra första Minibus of the Year-priset.

Värd för minibusstävlingen var IFEMA och det är första gången den intereuropeiska juryn utser årets minibuss. Annars är juryn mest känd för sina återkommande evenemang ”Årets stadsbuss” respektive ”Årets turistbuss”, den sistnämnda kategorin utses i år och blir offentlig under Busworld 2017 i Kortrijk. Det nya minibusspriset har kommit till för att täppa till ett produktsortimenthål som länge jäckat den intereuropeiska juryns många medlemmar - de kommer från branschtidningar och liknande organisationer runt om i hela Europa. Men nu kommer de alltså med - troligen är det tänkt att evenemanget ska vara återkommande med just en festlig prisutdelning på den spanska branschmässan FIAA.

Själva minibusstävlingen, som går under namnet MET, Minibus Euro Test, organiserades av det spanska specialmagasinet Autobuses & Autocares med publisher Miguel Suez som också är den spanska representanten i den intereuropeiska bussjuryn. MET är ett samarbete mellan magasinet Autobuses & Autocares, FIAA och IFEMA detta år.
Under MET, minibusstestet, så genomförde juryns medlemmar en total koll på fordonen under verkliga förhållanden ute på de spanska vägarna. Bussarna kördes en rutt som arrangörerna valt ut för att just pröva bussarna under alla slags förhållanden: Uppförsbackar, nedförsbackar, motorvägar, smala gator och dåliga körbanor.

Totalt närmare 40 jurymedlemmar och tävlingsarrangörer var på plats i Spanien där MET genomfördes. Svensk representant i juryn var Anders Karlsson, vd för Mantorp Media & Konferens som även arrangerar CET, turistbusstestet, i september i år.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Glad påsk!

Rt-forum önskar alla läsare och annonsörer en riktigt glad påsk!

Peterson tar över EACT

Nu snurrar Skywheel of Tallinn

Skywheel of Tallinn har officiellt öppnats för allmänheten – attraktionen blir stadens nya landmärke och är dessutom första pariserhjulet som byggts på ett tak.

29 döda i bussolycka

Bussförare friades

Så hållbara är branschföretagen

Sveriges tre största kollektivtrafikbeställare har rasat i hållbarhetsranking enligt varumärkesstudien Sustainable Brand Index - bäst är SJ medan Ryanair ligger i botten.

Nyhetsbrev

Evobus till Kollektivtrafikdagen

Kollektivtrafikdagen 15 maj bjuder också på möjligheten att träffa branschmötets partners – en av dem är Evobus Sverige och Marcus Gunnarsson kommer att vara i Solna 15 maj.

Arkiv

Turistbussen är klimatsmart

Att åka turistbuss på sin semester är ett av de mest klimatsmarta sätten att resa på – ett faktum som Scandorama och Ölvemarks Holiday använder i sin marknadsföring.

Depåköp i Malmö

Helena Lind lämnar Volvo Bussar

Svag krona - chans för turismen

Kronan faller vilket gör Sverige till en attraktivare destionation för inkommande turism – regeringen gillar läget och ska nu storsatsa för att få hit fler turister från utlandet.

Nobina vann i Helsingfors

Flixbus i nytt samarbete

Billigare buss för Skellefteås barn

Spårvagnsdebut i Lund spikad

Årets minibuss prisad

Hyperloop för MTR

Elväg i Skåne med skena

Ett sydsvenskt konsortium ska testa en elväg i Skåne – en skena i vägen som bara leder el direkt under fordonet är modellen för Elväg Syd.

Nytt däck för elbussar

Färre trafikdödade under mars

Gotland får trådlös elväg

Den första trådlösa elvägen för bussar och lastbilar ska byggas på Gotland – på en del av sträckan mellan flygplatsen och centrala Visby.

Fick NTF:s hederspris

Lindstål till Stockholms Hamn

Vinst för Skellefteå buss

Kommunägda Skellefteå buss kan summera ett riktigt bra 2018 – ökat resande och en vinst på 2 000 000 kronor

Ny Nordenchef

Bussar för Snälltåget

Lenman ny flygplats-vd

Grönberg tar över Göteborg & Co

Forskningsstipendium till Bhardwaj

Kroppskameror i Pågatågstrafiken

1

SL-kurer får solceller

Bengtsson till Buhres på Kivik

Örebro biogasar

Eliasson till Handelskammaren

Ottosson lämnar SL

Rekordvinst för WSP

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.13