Första minibusstävlingen körd

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

19-21 april genomfördes den första minibusstävlingen i Spanien - Sju minibussar deltog men vinnaren blir offentlig först 23 maj.

Minibussarna som deltog i den omfattande provkörningen var följande modeller samt här angivet vilken tillverkare som ligger bakom: Spica från Car-Bus.net, Nora från Rerqui, Next L7 från Indcar, in-vip från Integralia, Daily Tourys från Iveco, MD-7 från Temsa och Voyager GT från Unvi. Vinnaren är redan utsedd men den informationen är ännu intern inom juryn. Först 23 maj på mässan FIAA 2017 i Madrid kommer vinnaren att koras med det allra första Minibus of the Year-priset.

Värd för minibusstävlingen var IFEMA och det är första gången den intereuropeiska juryn utser årets minibuss. Annars är juryn mest känd för sina återkommande evenemang ”Årets stadsbuss” respektive ”Årets turistbuss”, den sistnämnda kategorin utses i år och blir offentlig under Busworld 2017 i Kortrijk. Det nya minibusspriset har kommit till för att täppa till ett produktsortimenthål som länge jäckat den intereuropeiska juryns många medlemmar - de kommer från branschtidningar och liknande organisationer runt om i hela Europa. Men nu kommer de alltså med - troligen är det tänkt att evenemanget ska vara återkommande med just en festlig prisutdelning på den spanska branschmässan FIAA.

Själva minibusstävlingen, som går under namnet MET, Minibus Euro Test, organiserades av det spanska specialmagasinet Autobuses & Autocares med publisher Miguel Suez som också är den spanska representanten i den intereuropeiska bussjuryn. MET är ett samarbete mellan magasinet Autobuses & Autocares, FIAA och IFEMA detta år.
Under MET, minibusstestet, så genomförde juryns medlemmar en total koll på fordonen under verkliga förhållanden ute på de spanska vägarna. Bussarna kördes en rutt som arrangörerna valt ut för att just pröva bussarna under alla slags förhållanden: Uppförsbackar, nedförsbackar, motorvägar, smala gator och dåliga körbanor.

Totalt närmare 40 jurymedlemmar och tävlingsarrangörer var på plats i Spanien där MET genomfördes. Svensk representant i juryn var Anders Karlsson, vd för Mantorp Media & Konferens som även arrangerar CET, turistbusstestet, i september i år.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Nobina leder Bussförar-SM

Vid den senaste mätningen hade 93 bussförare genomfört uttagningsprovet till Bussförar-SM 2018 – Just nu leder Nobina, men fler är på gång, läs här!

Ny tjänst ska bota bilbehovet

Ny mobilitetstjänst i Göteborg

Pianofestival i Helsingborg

Solaris laddar upp

Koncessioner på Kollektivtrafikdagen

Vilken roll kan koncessioner i kollektivtrafiken spela? Den frågan får sitt svar på Kollektivtrafikdagen 14 maj, läs mer här!

Nyhetsbrev

Grönlund in i Svensk Turism

Sveriges Bussföretags vice vd och branschchef tar klivet in i besöksnäringen på allvar – Anna Grönlund tar plats i styrelsen för Svensk Turism, läs här om vad det innebär!

Arkiv

Aleborna gillar bussen

Tervaniemi fick medalj

Dan Tervaniemi, grundade av restaurangjätten Rasta Group fick motta näringslivsmedalj av Prins Daniel - Läs om det här!

Lättare kombinera kollektivresan

Med den nya funktionen Anslutningsguiden blir det ännu enklare att välja och köpa anslutande lokaltrafik under tågresan – Tjänsten är igång sedan ett par dagar, läs om hur det funkar här!

Byte i MTR-toppen

Dahlin och Oscarsson går till nya toppositioner inom MTR Norden – De tar hand om pendeltågen respektive tunnelbanan i Stockholms län.

Plus

Olycka med svensk turistbuss

En turistbuss med 42 passagerare körde av vägen i Gooiseweg i Amsterdam, Nederländerna den 18 april. Tre personer har skadats, bland dem föraren. Läs mer här!

MTR städar pendeltågen

Sommarfritt för Upplands barn

Digital vägvisare på spåret

23 dog på marsvägarna

Under mars i år omkom 23 personer i vägtrafiken – Det är sju fler än mars 2017, läs här om vilka trafikanter som är drabbas värst!

Sommarkortet tillbaka

De vann pendelbåtstrafik

Fordonstillverkarna om säkerheten

Plus

Bältar i bussen

Plus

Jagar bussförare

Plus

Bussar i Bryssel

Plus

Vi kan vad vi vill!

Plus

Medlemmar får stöd

Plus

Vann mot staten

Plus

Nya lagen lurig

Bruzelius till Resia

Brauer till UITP

Bussarna backar

Plus

Fler kontroller för SL

Plus

Belgrad direkt

Kraftsamling för bälte i buss

Andersson lämnar Visit Stockholm

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Centerpartiet

Sänd till en kollega

0.136