23948sdkhjf

Första minibusstävlingen körd

19-21 april genomfördes den första minibusstävlingen i Spanien - Sju minibussar deltog men vinnaren blir offentlig först 23 maj.

Minibussarna som deltog i den omfattande provkörningen var följande modeller samt här angivet vilken tillverkare som ligger bakom: Spica från Car-Bus.net, Nora från Rerqui, Next L7 från Indcar, in-vip från Integralia, Daily Tourys från Iveco, MD-7 från Temsa och Voyager GT från Unvi. Vinnaren är redan utsedd men den informationen är ännu intern inom juryn. Först 23 maj på mässan FIAA 2017 i Madrid kommer vinnaren att koras med det allra första Minibus of the Year-priset.

Värd för minibusstävlingen var IFEMA och det är första gången den intereuropeiska juryn utser årets minibuss. Annars är juryn mest känd för sina återkommande evenemang ”Årets stadsbuss” respektive ”Årets turistbuss”, den sistnämnda kategorin utses i år och blir offentlig under Busworld 2017 i Kortrijk. Det nya minibusspriset har kommit till för att täppa till ett produktsortimenthål som länge jäckat den intereuropeiska juryns många medlemmar - de kommer från branschtidningar och liknande organisationer runt om i hela Europa. Men nu kommer de alltså med - troligen är det tänkt att evenemanget ska vara återkommande med just en festlig prisutdelning på den spanska branschmässan FIAA.

Själva minibusstävlingen, som går under namnet MET, Minibus Euro Test, organiserades av det spanska specialmagasinet Autobuses & Autocares med publisher Miguel Suez som också är den spanska representanten i den intereuropeiska bussjuryn. MET är ett samarbete mellan magasinet Autobuses & Autocares, FIAA och IFEMA detta år.
Under MET, minibusstestet, så genomförde juryns medlemmar en total koll på fordonen under verkliga förhållanden ute på de spanska vägarna. Bussarna kördes en rutt som arrangörerna valt ut för att just pröva bussarna under alla slags förhållanden: Uppförsbackar, nedförsbackar, motorvägar, smala gator och dåliga körbanor.

Totalt närmare 40 jurymedlemmar och tävlingsarrangörer var på plats i Spanien där MET genomfördes. Svensk representant i juryn var Anders Karlsson, vd för Mantorp Media & Konferens som även arrangerar CET, turistbusstestet, i september i år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093