23948sdkhjf

Best Western köper Sweden Hotels

Best Western Hotels & Resorts har förvärvat Sweden Hotels - Därmed skapar den nya konstellationen Sveriges största hotellkedja.

Motivet med affären är att stärka kedjornas konkurrenskraft och skapa förutsättningar för att ligga i framkant av utvecklingen inom distribution, digitalisering, kundrelationer och inköp. Tillsammans kommer kedjorna erbjuda ett nätverk med 135 hotell i Sverige och totalt 180 hotell i Skandinavien.

Best Western Hotels & Resorts (nedan kallad BWHR) och Sweden Hotels delar samma vision och idé, att genom samarbete göra privatägda och individuella hotell mer framgångsrika samt att erbjuda ett personligt och lokalt alternativ. Genom samgåendet får Sweden Hotels tillgång till BWHR moderna digitala plattform, distributionssystem och lojalitetsprogram.

– Det känns väldigt bra bli en del av BWHR. Genom samgåendet med BWHR kommer vi nu kunna hjälpa hotellen ännu bättre inom områden som distribution, marknadsföring, inköp och försäljning, säger Jenny Bänsch Larsson, Styrelseordförande för Sweden Hotels.

– Att förvärva Sweden Hotels är en strategiskt viktig affär och en naturlig utveckling för oss. Som Sveriges största hotellkedja skapar vi ännu bättre förutsättningar för att framgångsrikt utveckla kedjan i framtiden och leverera ännu starkare resultat för våra hotell, säger Johan Kukacka, CEO (vd) för BWHR i Skandinavien.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078