23948sdkhjf

Nobina behåller kontrakt

Nobina får förlängt förtroende av Västtrafik att bedriva två kontrakt - Grön Express och linje 24 bägge i Göteborgsområdet.

Nobina for fortsätta med expressbusstrafiken mellan Kungälv–Göteborg–Mölnlycke som går under namnet Grön Express, samt Linje 24. Genom Västtrafiks optionsförlängning förlängs avtalen med två år, fram till 2021 och rör cirka 50 fordon.

Grön Express är idag en av Göteborgsregionens största expressbusslinjer med mer än 5 miljoner årliga resor och resandet har stadigt ökat sedan avtalet startades 2011. Genom att fler människor väljer att ta bussen så kan vi tillsammans bidra med ökad framkomlighet och utsläppsminskningar från biltrafiken med över 14 000 ton koldioxid årligen.

– Vi är glada över det fortsatta förtroendet från Västtrafik men också för det förtroende som våra resenärer visar genom en stark resandeutveckling och höga betyg i kundnöjdhets-mätningar. Resandet har under det senaste året ökat med över 15 procent något som vi hoppas kunna förvalta genom en fortsatt utveckling av fordon och komfort, säger Bengt Svensson, Trafikchef på Nobina i Göteborg.

Genom optionsförlängningen möjliggörs nu också en anpassning till de högsta miljökraven (Euro 6) samtidigt som fordonen kommer att moderniseras för att säkerställa en god komfort för våra resenärer.

– Vi ser fram mot att få fortsätta utveckla Grön Express tillsammans med Nobina. Genom att samarbeta, men samtidigt ge ansvar att utveckla trafiken, kan vi bättre möta den lokala efterfrågan och resenärernas förväntningar. Med fler och nöjdare resenärer skapar vi en busstrafik som kan fortsätta att växa och ta nya marknadsandelar, säger Attila Ungvari, Affärschef för busstrafiken på Västtrafik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094