Flexbuss startar förarutbildning

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Tre kommuner ingår samarbete med Flexbuss - Bussbolaget ska starta bussförarutbildning i augusti för att snabbast möjlig få fram fler bussförare till vunnen upphandlad trafik.

Kommunerna Oskarshamn, Mönsterås och Högsby har ingått ett samarbete med Flexbuss Sverige AB och startar en ny bussförarutbildning i augusti

– Det känns spännande att starta denna utbildningen i samarbete med Oskarshamn, Mönsterås och Högsby kommuner. Upplägget på utbildningen kommer ge framtidens bussförare goda förutsättningar att få arbetslivserfarenhet genom arbetsplatsförlagd utbildning i Flexbuss verksamhet. För Flexbuss är kvalité en självklarhet och med detta samarbete har vi som arbetsgivare möjligheten att med vår erfarenhet bidra till att framtidens bussförare får de bästa förutsättningarna i sin nya karriär samtidigt som vi säkerställer tillgången på förare över tid, säger André Åkerström, Trafikchef på Flexbuss Sverige AB.

Flexbuss kommer bedriva kollektivtrafik i Kalmar län under tio år med start i augusti. Behovet av bussförare i trafiken med dagens volym är cirka 150 förare samtidigt som bussbolaget ser en ökning i kollektivtrafiken generellt.

Resandet i kollektivtrafiken ökar varje år och Flexbuss ser att behovet av nya bussförare kommer bli allt viktigare. De framtida nyutbildade förarna kommer samtidigt erbjudas att köra beställningstrafik då Flexbuss koncernsyster DackeBuss kommer etablera sig i regionen under hösten 2017.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

MTR städar pendeltågen

Sommarfritt för Upplands barn

Digital vägvisare på spåret

23 dog på marsvägarna

Under mars i år omkom 23 personer i vägtrafiken – Det är sju fler än mars 2017, läs här om vilka trafikanter som är drabbas värst!

Sommarkortet tillbaka

De vann pendelbåtstrafik

Nyhetsbrev

Plus

Mohlins köper Bollnäs Buss

Arkiv

MTR Express stämmer SJ

Uppstickarbolaget MTR Express har aldrig fått sälja biljetter via statliga SJ:s kanal – Därför har den förfördelade tågoperatören tagit till motåtgärder, läs mer här!

Säkraste transportlandet i Europa

L: "Skydda kollektivtrafiken också!"

Plus

Misstänkt färdtjänstfusk granskas

Tio personer i Stockholms län har åkt färdtjänst för mer än 19 miljoner kronor på ett år - Detta har fått styrande Alliansen att se rött, läs om vad som händer nu!

Tjejer jagas i Jönköping

Bussjätten Keolis arrangerar en rekryteringsdag för tjejer i Jönköping – Syftet är att få fler kvinnor att välja bussföraryrket. läs om hur det ska gå till!

Ny seger för Samres

Plus

Grönt för turistbuss i bussfilen

Bussar i beställningstrafik släpps in i vissa busskörfält på försök i Stockholm – Men inte över allt, läs mer om det här!

Ingen överklagan i Helsingborg

Trafikskola fyller ett år

Bättre säkerhet i bussarna

Regeringen vill öka säkerheten i bussarna och träffade därför branschen 4 april - Men redan nu har Transportstyrelsen fått i uppdrag att utreda vad som kan göras för att höja säkerheten i bussen, läs mer här!

Bybergs toppar Bussförar-SM

Bussförar-SM 2018 börjar få in sina första anmälningar, 41 förare har genomfört uttagningen 4 april – Läs här om vilka bolag som fått flest anmälda hittills!

Skåne-appen gränsöverskridande

Biogas och etanol ger störst klimatvinst per krona

En ny studie jämför kostnaden för att minska klimatutsläpp med olika biodrivmedel.

Ny färdskrivare förenklar administrationen

Brauer till UITP

Plus

Toppstrid i Tunga Bussligan

Scania leder Tunga Bussligan 2018 efter första kvartalet - Men ledningen är knappast möjliga, det tycks bli en tuff toppstrid, det framgår av Bil Swedens senaste statistik, läs om det här!

Bussarna backar

Plus

Fler kontroller för SL

Kraftsamling för bälte i buss

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Centerpartiet

Plus

Liberalerna

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Miljöpartiet

Plus

Socialdemokraterna

Plus

Vänsterpartiet

Barfota? Nej tack!

Sjölin till Go-Ahead

Sänd till en kollega

0.189