23948sdkhjf

Flexbuss startar förarutbildning

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Tre kommuner ingår samarbete med Flexbuss - Bussbolaget ska starta bussförarutbildning i augusti för att snabbast möjlig få fram fler bussförare till vunnen upphandlad trafik.

Kommunerna Oskarshamn, Mönsterås och Högsby har ingått ett samarbete med Flexbuss Sverige AB och startar en ny bussförarutbildning i augusti

– Det känns spännande att starta denna utbildningen i samarbete med Oskarshamn, Mönsterås och Högsby kommuner. Upplägget på utbildningen kommer ge framtidens bussförare goda förutsättningar att få arbetslivserfarenhet genom arbetsplatsförlagd utbildning i Flexbuss verksamhet. För Flexbuss är kvalité en självklarhet och med detta samarbete har vi som arbetsgivare möjligheten att med vår erfarenhet bidra till att framtidens bussförare får de bästa förutsättningarna i sin nya karriär samtidigt som vi säkerställer tillgången på förare över tid, säger André Åkerström, Trafikchef på Flexbuss Sverige AB.

Flexbuss kommer bedriva kollektivtrafik i Kalmar län under tio år med start i augusti. Behovet av bussförare i trafiken med dagens volym är cirka 150 förare samtidigt som bussbolaget ser en ökning i kollektivtrafiken generellt.

Resandet i kollektivtrafiken ökar varje år och Flexbuss ser att behovet av nya bussförare kommer bli allt viktigare. De framtida nyutbildade förarna kommer samtidigt erbjudas att köra beställningstrafik då Flexbuss koncernsyster DackeBuss kommer etablera sig i regionen under hösten 2017.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Glad påsk!

Rt-forum önskar alla läsare och annonsörer en riktigt glad påsk!

29 döda i bussolycka

Bussförare friades

Så hållbara är branschföretagen

Sveriges tre största kollektivtrafikbeställare har rasat i hållbarhetsranking enligt varumärkesstudien Sustainable Brand Index - bäst är SJ medan Ryanair ligger i botten.

Evobus till Kollektivtrafikdagen

Kollektivtrafikdagen 15 maj bjuder också på möjligheten att träffa branschmötets partners – en av dem är Evobus Sverige och Marcus Gunnarsson kommer att vara i Solna 15 maj.

Depåköp i Malmö

Nyhetsbrev

Helena Lind lämnar Volvo Bussar

Arkiv

Nobina vann i Helsingfors

Flixbus i nytt samarbete

Billigare buss för Skellefteås barn

Spårvagnsdebut i Lund spikad

Årets minibuss prisad

Hyperloop för MTR

Elväg i Skåne med skena

Ett sydsvenskt konsortium ska testa en elväg i Skåne – en skena i vägen som bara leder el direkt under fordonet är modellen för Elväg Syd.

Nytt däck för elbussar

Färre trafikdödade under mars

Gotland får trådlös elväg

Den första trådlösa elvägen för bussar och lastbilar ska byggas på Gotland – på en del av sträckan mellan flygplatsen och centrala Visby.

Fick NTF:s hederspris

Vinst för Skellefteå buss

Kommunägda Skellefteå buss kan summera ett riktigt bra 2018 – ökat resande och en vinst på 2 000 000 kronor

Nya bussar i Ekerö

Stort engagemang på Busstorget

Årets upplaga av Busstorget samlade inte bara rekordmånga deltagare - det visades också stort engagemang för några av branschens nyckelfrågor som det stora rekryteringsbehovet.

Hopp om fler bussförare

Den svenska bussbranschen behöver rekrytera 7300 förare de närmaste tre åren – branschen hoppas på fler bussförare genom engagerade företag.

Ny Nordenchef

MTR satsar på klottersanering

Forskningsstipendium till Bhardwaj

Kroppskameror i Pågatågstrafiken

1

SL-kurer får solceller

Örebro biogasar

Eliasson till Handelskammaren

Ottosson lämnar SL

Rekordvinst för WSP

Hansson till Samtrans

Skjutning i spårvagn - tre döda

Löfgren till Infranord

Mellström slutar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.133