23948sdkhjf

Unik utställning om Pompeij

Det blir världspremiär i Hässleholm i september för en storslagen utställning om livet i den italienska staden Pompeij som förstördes helt av ett vulkanutbrott år 79 e kr. Man kommer att visa föremål, bilder mm som aldrig visats utanför Italien tidigare. Ett spännande turistresmål med andra ord.
Med start i september visar Hässleholm kommun upp en världsunik utställning som heter ”Pompeis Panem Gustas – Pompeji till bords”.
Utställningen har ett kulinariskt innehåll och visar mathushållningen i Pompeji i det romerska riket som det begav sig för mer än 2000 år sedan.
- Utställningen byggs som en vandring i Pompeji och andra orter kring Vesuvius för att ge besökaren en konkret upplevelse av den romerska kulturen, säger projektledaren Piero Palazzi. Han är italienare men har bott i Sverige nästan hela sitt vuxna liv. Tack vare goda kontakter i Pompeij har han sett till att den unika utställningen, som håller på att byggas just nu, kommer till Hässleholm.
- Man kommer att få se Pompeij strax före och efter det stora vulkanutbrottet som raderade ut staden. Man går vidare och får se hur livsmedelsförsörjningen gick till, hur man lagade mat, bakade bröd och åt sina måltider. Det blir mycket unikt material som aldrig tidigare visats.
Platsen är Kulturhuset och utställningen invigs den 13 september pågår till och med den 18 januari 2009.
För mer information: e-post: info@pompeji.se

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079