23948sdkhjf

Gemensam biljettförsäljning

I oktober ska den gemensamma biljettdisken för bussar i Cityterminalen stå klar. I väntan på den finns en provisorisk som alltfler bussbolag nyttjar.
Ombyggnaden av Cityterminalen i Stockholm pågår för fullt. I väntan på den nya biljettdisken för bussar som ska stå klar i oktober, finns en provisorisk biljettdisk bredvid utgång 22. Flygbussarna var först in i den nya disken och sålde den första biljetten i det nya systemet den 20 april. Busconsulting som säljer Flygbussarnas biljetter har nu också tagit över försäljning från Cityterminalen som tidigare har sålt biljetter i egen regi. Sedan den 1 maj säljs biljetter till Flygbussarna, Säfflebussen, Bus4You, Tapanis och Eurolines på samma ställe.
Målet är att alla bussbolag som nu har försäljning i Cityterminalen ska sälja sina biljetter genom Busconsulting. När all försäljning slås ihop kommer biljetter för samtliga bolag att kunna säljas från alla kassor, vilket förenklar för resenärerna. Sammanslagningen innebär också ökade öppettider för expressbussarnas försäljning.
Biljettservice och Terminalservice gamla lokaler ska rivas under sommaren för att ge plats åt ett helt nytt kundcentrum. Både biljettförsäljning och kundservice ska rymmas i de nya öppna diskarna.
– Vår informationsservice kommer att förbättras ytterligare, bland annat ska terminalvärdarna utbildas i turistinformation hos Stockholm Visitors Board, säger Urban Sperring, terminalchef.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078