23948sdkhjf

SMS-biljetter i Mölndal

Måndagen den 19 maj kan man köpa enkelbiljett via SMS inom Mölndal och Partille samt mellan Göteborg, Mölndal och Partille.
FAKTA/
Priser Västtrafik
Mölndal vuxen (MV), 20 kr
Mölndal ungdom (MU), 10 kr
Mölndal natt (MN), 40 kr
Partille vuxen (PV), 20 kr
Partille ungdom (PU), 10 kr
Partille natt (PN), 40 kr
Göteborg-Mölndal-Partille vuxen (GMPV), 30 kr
Göteborg-Mölndal-Partille ungdom (GMPU), 20 kr
Göteborg-Mölndal-Partille natt (GMPN), 50 kr

Den 18 augusti stoppas all kontantförsäljning ombord på Västtrafiks stadsbussar i Göteborg, Partille och Mölndal. Som ett led att minska kontanterna ombord kan resenären från måndagen den 19 maj betala sin enkelbiljett via SMS. Genom att införa SMS-biljetterna redan nu i Mölndal och Partille kommuner hinner resenärerna lära sig använda mobiltelefonen för att betala sin resa.

- Vår erfarenhet är att många resenärer tycker att det är bra att betala via mobilen. Det är lika enkelt som att skicka ett vanligt SMS, säger Maria Holmström, försäljningschef på Västtrafik.

I Göteborgs kommun är det sedan tidigare kontantstopp på spårvagnarna. Där har SMS-försäljningen skjutit i höjden och står för en stor del av försäljningen av enkelbiljetter.

- Häromveckan slog vi rekord med nästan 80 procent av alla enkelbiljetter sålda via SMS. Det innebär över 64 000 SMS-biljetter sålda under en vecka, säger Maria Holmström.

Totalt blir det nio nya typer av SMS-biljetter för resor i Mölndal, Partille och mellan de båda kommunerna och Göteborg. Tre varianter finns per ort: vuxen, ungdom och natt. Varje variant har sin egen SMS-kod, till exempel MV (Mölndal vuxen), MU (Mölndal ungdom) och MN (Mölndal natt) för Mölndal.

SMS-biljetter finns sedan tidigare i Borås, Göteborg, Skövde, Trollhättan och Vänersborg samt Uddevalla.
Totalt omfattar kontantförsäljningsstoppet den 18 augusti cirka 110 busslinjer. Från och med detta datum kan man även köpa enkelbiljetter hos Västtrafiks försäljningsombud i de aktuella kommunerna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078