23948sdkhjf

Enad bransch mötte ministern

Kollektivtrafikbranschen mötte infrastrukturminister Åsa Torstensson i går, torsdag. Hon och regeringen fick ett konkret förslag om hur kollektivtrafiken ska fördubblas.
- Jag ser det här mötet som ett första steg på en resa som vi i branschen ska göra tillsammans med regeringen för att få fart på kollektivtrafikens utveckling. Branschen står inför en omställningsfas som handlar om att vi måste bli bättre på att tillgodose resenärernas behov och att arbeta effektivare tillsammans över alla gränser, säger Charlotte Wäreborn Schultz VD, Svenska Lokaltrafikföreningen

- Sveriges kommuner planerar för bostäder och arbetsplatser och tillsammans med landsting och regioner planerar de för infrastruktur och kollektivtrafik. Om vi tillsammans med regeringen kan se till att fördubbla kollektivtrafikens marknadsandel så kommer det att gynna miljön, sysselsättning och tillväxt och det tycker vi självklart är jättebra, säger Gunilla Glasare , direktör Sveriges Kommuner och Landsting.

- En fördubbling av kollektivtrafikens marknadsandel innebär att vi måste se till hela resan från start till mål oavsett transportslag och hitta nya former för att samarbeta, säger Anna Grönlund, förbundsdirektör Bussbranschens Riksförbund, Peder Wadman, VD Branschföreningen Tågoperatörerna samt Lennart Hamnered, ordförande Svenska Taxiförbundet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.328