23948sdkhjf

Fler bussar i Umeå

Det blir tätare turer på populära busslinjer när Umeå satsar på att bygga ut kollektivtrafiken.
Umeå satsar på att ytterligare bygga ut kollektivtrafiken. Styrelsen för Umeå Kommunföretag AB har beslutat att satsa på tätare turer på de populära linjerna 1 och 8 från och med den 29 september då nästa vintertidtabell börjar gälla.

Beslutet innebär att så kallad 8-minuterstrafik införs på linjerna 1 och 8 under morgon- respektive eftermiddagsrusningen. Detta innebär en satsning på de delar av kollektivtrafiken som har flest resenärer, det vill säga avsnitten mellan Vasaplan och Umedalen respektive Östra Ersboda.

- Genom utökningen hoppas vi klara av kvalitetsbristerna från förra vintern som kännetecknades av stor trängsel och sena bussar, säger UKF:s ordförande Lennart Holmlund.

Innertavle och Ersmark vinnare
Bland nyheterna och förbättringarna i den kommande vintertidtabellen märks också en ny linje till och från Innertavle samt en direktbuss mellan Ersmark och Vasaplan. Den nya busslinjen från Innertavle börjar gå redan från skolstart i höst.

Positiva siffror
Styrelsen för Umeå Kommunföretag AB har sedan 2006 fattat beslut om att fortsätta bygga ut trafiken successivt. Första kvartalet 2008 visar på ett ökat resande med drygt sju procent,
ökade intäkter samt ett högre betyg i kollektivtrafikbarometern (en jämförelse mellan trafikhuvudmän i Sverige)

- Vår bedömning är att de förbättrade betygen i den senaste kollektivbarometern är ett resultat av de medvetna trafik- och taxesatstingar som genomförts sedan 2006, säger Maria Höglander, vd för Länstrafiken i Västerbotten.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Stena Line utökar färjetrafiken
Tunga Bussligan: BYD toppar i november
Drömmig fyr vinner prestigefyllt pris
Fullsatt när Järnvägsdagen arrangerades
Extra: Skellefteå buss delas upp – slutar med regiontrafik
Stororder för Volvo – 48 elbussar till London
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.093