23948sdkhjf

Det saknas konkreta förslag på åtgärder

Inte alls bra. Svepande formuleringar och alltför få konkreta åtgärder som ska öka kollektivtrafiken. BR är i sitt remissyttrande kritiska till handlingsprogrammet Koll framåt.
Vägverket och Banverket fick för ett par år sedan regeringens uppdrag att, tillsammans med berörda myndigheter och övriga aktörer, ta fram ett nationellt handlingsprogram för hur kollektivtrafiken ska utvecklas långsiktigt.
Handlingsprogrammet, som kallas Koll framåt, presenterades i slutet av förra året och nu är det dags för diverse remissinstanser att tycka till om de tre prioriterade delområdena.
BR, Bussbranschens Riksförbund, är en av dessa och man är kritisk till att det saknas konkreta förslag till åtgärder för att öka kollektivtrafiken. Det innehåller ett överflöd av svepande formuleringar.
Därför vill man att höstens infrastrukturproposition ska innehålla konkreta och kraftfulla åtgärder, allt från investeringar till förändrad beskattning och lagstiftning så att målet med en fördubblad marknadsandel för kollektivtrafiken kan uppnås.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11