23948sdkhjf

Tusentals travfantaster

Den stora busshelgen för alla travfantaster äger rum nu i helgen när det är stortävlingar med Elitloppet som höjdpunkt på Solvalla.
På lördag-söndag den 24-25 maj är det dags för Europas största travfest, Elitloppshelgen på Solvalla i Stockholm. Man brukar räkna in cirka 50 000 besökare under de två dagarna och 39 procent eller nästan 20 000 av dessa anländer med buss. Och drygt var sjätte besökare bor utanför Stockholms län.
- Ja, det är sant, säger Sara Strid, marknadskoordinator på Solvalla. Vi vet också att 11 procent eller drygt 5 000 av alla bussbesökare kommer i chartrad buss. Det betyder att vi brukar ha mellan 75 och 85 chartrade bussar på vår parkering.
Solvalla behöver inte marknadsföra Elitloppshelgen mot bussresearrangörerna. I år är det 57 gången tävlingarna är så alla travfantaster vet att det är sista helgen i maj varje år.
- Vi har visserligen paketerbjudanden till bussresearrangörerna där vi har rabatter på inträde om man är fler än 20 personer men de allra flesta bussbolagen verkar bara köra hit folk från hela landet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063