23948sdkhjf

Inget Sommarkort i Blekinge

Sommaren är här och det är hög tid för Skånetrafikens sommarkort. Men i år står Blekinge utanför samarbetet.
Här gäller Sommarkortet 2008: Skånetrafikens bussar och tågPågatåg och Öresundståg inom SkåneBusslinjer som körs av taxiNärtrafik

Nya kortförsäljare 2008:

Coop Broby
ICA Maxi Bromölla Lyckans spel Båstad ICA Kvantum Höganäs
Direkten Höllviken
ICA Kvantum Hörby Konsum Veberöd Kvantum Åhus
OJ Åstorp
Coop Örkelljunga

I år gäller Skånetrafikens Sommarkortet inte för resor in i Blekinge, vilket beror på ett nytt gränsavtal mellan de två trafikbolagen. Däremot gäller Skånetrafikens Sommarkort, liksom tidigare, för resor med buss till Laholm, Markaryd och Älmhult. Liknande gränsavtal som det med Blekinge kommer från årsskiftet att gälla även för Halland och Kronoberg. Detta beror på de sydsvenska trafikbolagens gemensamma trafikeringsrätt.

Upplägget med sommarkortet är annars det samma som förra året. Den resande får 50 resor á 3 timmar och priset är 450 kr. Kortet är giltigt mellan 15 juni och 15 augusti. Nytt för i år är att Skånetrafiken har fått fler återförsäljare där kortet kan köpas. Försäljningsstart över hela Skåne är 2 juni.

Sommarkortet gäller som vanligt på Skånetrafikens bussar och tåg under perioden 15 juni - 15 augusti. Sedan Sommarkortet introducerades 1999 blir det bara mer och mer populärt. Förra året såldes 78 000 kort och i år är målet 82 500. Erbjudandet innebär att man får 50 valfria resor under perioden och varje resperiod gäller i tre timmar. Sommarkortet är opersonligt och två barn under 7 år kan följa med vuxen Sommarkortsresenär utan kostnad.

- Det innebär att man kan resa i tre timmar inklusive byte, det enda man behöver tänka på är att sista bytet ska vara påbörjat inom de tre timmarna, säger Emma Ekholtz, marknadsprojektledare på Skånetrafiken

Liksom förra året kan man köpa Sommarkortet via Mina sidor på Skånetrafikens hemsida, på Skånetrafikens kundcenter, återförsäljare runt om i Skåne och på regionbussarna. Nytt för i år är att antalet återförsäljare har utökats.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078