23948sdkhjf

Johansson till MTR

Mats Johansson blir ny vd för MTR Express 8 augusti - Han kommer närmast från en tung chefspost inom PostNord.

Mats Johansson kommer senast från en tjänst som chef för terminalverksamheten inom PostNord men tillträder som ny vd för MTR Express 8 augusti. Han efterträder Johan Söör som då lämnar efter att ha varit vd för MTR Express sedan starten. Johan Söör går vidare till ett ännu inte offentligt uppdrag.

– MTR Express är ett oerhört spännande bolag och jag har följt dem från sidan sedan starten. De utmanar gamla sanningar och lyckas leverera en stark produkt och driver därmed hela branschen framåt. Jag har imponerats av deras service ombord och jag ser fram emot att bli en del av laget och få bidra till fortsatt utveckling, säger Mats Johannesson.

Mats Johannesson har varit verksam vid PostNord i tio år. Han är idag chef för terminalverksamheten inom Post Nord och var före det ansvarig för bolagets transportnät med bil, tåg och flyg.

– Jag har levt dag och natt med bebisen MTR Express i över fyra år. Företaget har gått från en skiss på ett papper till att idag ha nöjdast kunder och bäst punktlighet på vår sträcka. När våra intäkter nu ligger högre än budget och ett mycket starkt team är på plats känner jag att tiden är mogen för en ny utmaning. Jag lämnar med gott samvete och varm hand över stafettpinnen till min efterträdare Mats, säger MTR Express nuvarande vd Johan Söör.

MTR Express driver sedan i mars 2015 snabbspårtrafik mellan Stockholm och Göteborg. Bolaget har de dokumenterat punktligaste snabbtågen på sträckan och har en genomsnittlig kundnöjdhet på drygt 90 procent. Verksamheten har idag 100 avgångar i veckan och 120 medarbetare.

– Vi hälsar Mats Johannesson varmt välkommen till oss i MTR-familjen. Jag är övertygad om att han tillsammans med all personal på MTR Express kommer att leda företaget och vår uppskattade produkt vidare till nya höga nivåer. Jag vill också tacka Johan Söör som outtröttligt har arbetat från etableringen för att göra MTR Express till det uppskattade företag det är idag, säger Peter Viinapuu, vd för MTR Nordic.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.22