23948sdkhjf

Kalmar dansar

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

3–4 juni avgörs SM i Dans i Kalmar - Men det blir också mycket annat lockande runt om i staden.

Inne i Kalmar Sportcenter sker själva danstävlingen, en uppvisning i musik och färgprakt för alla bussresenärer. På Larmtorget mitt i staden blir det massor av roliga kringaktiviteter som alla kan ta del av.

Det börjar med en spektakulär invigning på fredagskvällen, dagen före själva mästerskapet drar igång. Klockan 21:00 ger dansgruppen Sardine Sauvage en vertikal dansföreställning mot Kuretornet på Kalmar Slott. De kommer att bjuda på en poetisk, hissnande klätterdansföreställning på tornets fasad.

Under helgen gör sedan Sveriges danselit upp om medaljerna i bugg, dubbelbugg, rock’n’roll, lindy hop, boogie woogie, standard, latin, disco och hiphop. Tävlingarna hålls i Kalmar Sportcenter, men du kommer också att kunna följa dem via en storbildsskärm på Larmtorget. På Larmtorget kommer det att finnas en Dance Zone där du kan prova på aktiviteter av olika slag. Det blir också dansuppvisningar, flashmobs, akrobatisk dans med mera. Dessutom blir det intervjuer och gästspel av de tävlande.

Många av Kalmars föreningar sluter upp under evenemanget och flera evenemangsarrangörer hakar på egna aktiviteter. På Skälby Loge blir det t.ex. logdans på fredagen, Söderport anordnar danskvällar på fredagen och lördagen och på Stars’n’Stripes blir det Hiphop Battle på lördagen. SM i Dans håller dessutom en avslutningsbankett med dans på Sandra.

– Vi ser fram emot en fantastisk helg i dansens tecken. Hela Kalmar kommer att andas dans, säger Pär Israelsson, Destination Kalmar.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sandberg sågar Skånetrafiken

Skånetrafiken vill att kommuner som önskar behålla busstrafik själva får betala för den – kommunstyrelsens ordförande i Lund sågar förslaget rapporterar Lokaltidningen.

Stopp för kontanter på grund av rån

Nobina förvärvar i Danmark

Ännu ett EU-steg för biodrivmedel

Biodrivmedel föreslås omfattas av EU:s nya direktiv om gröna fordon – godkänns förslaget kan biodieselns framtid vara tryggad, men flera steg återstår i den EU-processen.

Eneroth till Kollektivtrafikdagen

Infrastrukturminister Tomas Eneroth inledningstalar på Kollektivtrafikdagen 15 maj – branschdagen genomförs i år på Quality Hotel Friends i Solna.

Resanderekord för SJ

SJ når rekordsiffror vad gäller antalet resenärer under 2018 – samtidigt backade rörelseresultatet med nära 200 miljoner.

Nyhetsbrev

Framtidens drivmedel på Kollektivtrafikdagen!

15 maj genomförs Kollektivtrafikdagen vid Friends Arena i Solna – en av programpunkterna är regeldjungeln kring framtidens drivmedel.

Arkiv

Anropsstyrd framgång i Västtrafik

Uppåt för Hallandstrafiken

För tredje året i rad ökar resandet med Hallandstrafiken med över fem procent – det framgår nu när siffrorna för 2018 har sammanställts.

"Tiggarbrev" från Skånetrafiken

Galaxy åter i trafik

Många till Albanien 2019

Utmanar: 90 dagar utan bil!

Charterbuss - Vikings bästa

Kristinehamnsbaserade familjeföretaget Charterbuss har korats till Viking Lines bästa svenska researrangör för femte året i rad.

Färre flög under januari

Tel Aviv intar Stockholm

I mars genomförs Tel Aviv Days i Stockholm – en rad möten med fokus på musik, film och litteratur som kan inspirera många gruppresearrangörer.

Bjurenborg lämnar Arriva

Volvo-aktör överklagar Hybricons tilldelning

Ruter valde Zetadisplay

Rekordsatsning på elbussar

Inom kort ska den blågröna majoriteten i Region Stockholm klubba ett historiskt beslut om en mångmiljardsatsning på hundratals nya elbussar.

Swish i Örebro

Axelsson får Miljöpriset 2019

TourEst räknar med rekord

Estlands äldsta resemässa, TourEst, genomfördes för 28:e gången 8-10 februari - arrangörerna räknade med minst 30000 besökare eller rent av besöksrekord i år.

Kenneth Johansson död

Plus

5 snabba frågor…

Mathiesen in - Frydenberg ut

Dags för nya regnummer

Grönt för kameror i Dalatrafiken

”Uber skattefuskar”

Ny vd på Cirkle K

Plus

5 snabba frågor...

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.139