Kalmar dansar

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

3–4 juni avgörs SM i Dans i Kalmar - Men det blir också mycket annat lockande runt om i staden.

Inne i Kalmar Sportcenter sker själva danstävlingen, en uppvisning i musik och färgprakt för alla bussresenärer. På Larmtorget mitt i staden blir det massor av roliga kringaktiviteter som alla kan ta del av.

Det börjar med en spektakulär invigning på fredagskvällen, dagen före själva mästerskapet drar igång. Klockan 21:00 ger dansgruppen Sardine Sauvage en vertikal dansföreställning mot Kuretornet på Kalmar Slott. De kommer att bjuda på en poetisk, hissnande klätterdansföreställning på tornets fasad.

Under helgen gör sedan Sveriges danselit upp om medaljerna i bugg, dubbelbugg, rock’n’roll, lindy hop, boogie woogie, standard, latin, disco och hiphop. Tävlingarna hålls i Kalmar Sportcenter, men du kommer också att kunna följa dem via en storbildsskärm på Larmtorget. På Larmtorget kommer det att finnas en Dance Zone där du kan prova på aktiviteter av olika slag. Det blir också dansuppvisningar, flashmobs, akrobatisk dans med mera. Dessutom blir det intervjuer och gästspel av de tävlande.

Många av Kalmars föreningar sluter upp under evenemanget och flera evenemangsarrangörer hakar på egna aktiviteter. På Skälby Loge blir det t.ex. logdans på fredagen, Söderport anordnar danskvällar på fredagen och lördagen och på Stars’n’Stripes blir det Hiphop Battle på lördagen. SM i Dans håller dessutom en avslutningsbankett med dans på Sandra.

– Vi ser fram emot en fantastisk helg i dansens tecken. Hela Kalmar kommer att andas dans, säger Pär Israelsson, Destination Kalmar.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Johansson till Transportstyrelsen

Alliansen vill gynna elbussar

Fyra elbussar till Uddevalla

Volvo Bussar har fått en order på fyra elbussar av modellen Volvo 7900 Electric från Bivab och Uddevalla Omnibus. Sedan 2014 rullar Volvos hybridbussar i Uddevalla.

Östlig förbindelse engagerar

Bättre busstrafik i Ronneby

Skånetrafiken valde MultiQ

Nyhetsbrev

”Stora partier struntar i järnväg”

Arkiv

Door to Gate läggs ner

Door to Gate avslutar sin verksamhet 30 september 2018 – Det gick inte att få lönsamhet med de små skyttelbussarna till Arlanda Flygplats.

Dags för fest i Flunsåsparken

Färjeföretaget kan vinna pris för sin detaljhandel

Tallink nominerade till Fronter Awards

Första tyska bussen efterutrustad med SCR

Transportföretagen ändrar gränserna

Actibump sänkte farten

Pasma till Scandic

Flyktingopera på Drottningholm

Unik modell av Kungsholm

1

SL i världsklass – igen

Det internationella kollektivtrafikorganet UITP rankade SL och Storstockholms kollektivtrafik som världens näst bästa i somras – För andra året i rad rankas SL så högt vilket nästan får den ansvariga politikern att jubla.

UITP-basen till Persontrafik

IRU siktar på EU-valet

Bra juli för Tallink

De tar hem ännu en svensk affär

Plus

MAN ökar på ledningen i Bussligan

Under avmattade juli är det ett fabrikat som går som tågen gjorde förr: MAN drar ifrån konkurrenterna som verkar ha fått värmeslag under juli - Det visar Bil Swedens färska statistik.

Sommarstiltje för bussarna

Nu gäller nya paketreselagen

Den nya paketreselagen bygger på det starka konsumentskyddet som länge funnits i Sverige och gäller från 1 augusti i hela EU - För svenska researrangörer blir det nästan inga förändringar alls enligt branschens bedömare.

Filma och vinn ett seminariepass till UITP 2019

Är du bäst på att skapa en film på max tre minuter och presentera goda exempel från den nordiska kollektivtrafiken? Tveka i så fall inte utan skicka in ditt bidrag senast den 24 september. Tio filmer kommer nomineras och klippas ihop till en längre film som premiärvisas på Persontrafik 2018. Filmen blir sedan den samlade nordiska kollektivtrafikbranschens utmaning inför UITP Global Summit 2019 i Stockholm. Filmerna kommer bland annat visas på Persontrafik 2018, persontrafik.se och rt-forum.com.

FARA vann i sydost

Owman tar över i Västerås

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Centerpartiet

Plus

Liberalerna

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Miljöpartiet

Plus

Socialdemokraterna

Plus

Vänsterpartiet

Isberg ny chef

81 dog på spåren

Sänd till en kollega

0.125