Kalmar dansar

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

3–4 juni avgörs SM i Dans i Kalmar - Men det blir också mycket annat lockande runt om i staden.

Inne i Kalmar Sportcenter sker själva danstävlingen, en uppvisning i musik och färgprakt för alla bussresenärer. På Larmtorget mitt i staden blir det massor av roliga kringaktiviteter som alla kan ta del av.

Det börjar med en spektakulär invigning på fredagskvällen, dagen före själva mästerskapet drar igång. Klockan 21:00 ger dansgruppen Sardine Sauvage en vertikal dansföreställning mot Kuretornet på Kalmar Slott. De kommer att bjuda på en poetisk, hissnande klätterdansföreställning på tornets fasad.

Under helgen gör sedan Sveriges danselit upp om medaljerna i bugg, dubbelbugg, rock’n’roll, lindy hop, boogie woogie, standard, latin, disco och hiphop. Tävlingarna hålls i Kalmar Sportcenter, men du kommer också att kunna följa dem via en storbildsskärm på Larmtorget. På Larmtorget kommer det att finnas en Dance Zone där du kan prova på aktiviteter av olika slag. Det blir också dansuppvisningar, flashmobs, akrobatisk dans med mera. Dessutom blir det intervjuer och gästspel av de tävlande.

Många av Kalmars föreningar sluter upp under evenemanget och flera evenemangsarrangörer hakar på egna aktiviteter. På Skälby Loge blir det t.ex. logdans på fredagen, Söderport anordnar danskvällar på fredagen och lördagen och på Stars’n’Stripes blir det Hiphop Battle på lördagen. SM i Dans håller dessutom en avslutningsbankett med dans på Sandra.

– Vi ser fram emot en fantastisk helg i dansens tecken. Hela Kalmar kommer att andas dans, säger Pär Israelsson, Destination Kalmar.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu
Plus

Billigare vätgas i sikte

Forskare vid KTH har hittat en metod som kan producera vätgas både billigt och storskaligt – Det ger nytt hopp för vätgasdrivna bussar, läs om hur det går till här!

Plus

Schönfelder lämnar bussbranschen

Framgång för Kollektivtrafik SYD

21 februari genomfördes branschmötet Kollektivtrafik SYD i Luftkastellet utanför Malmö - Runt 60 deltagare är på plats, läs mer här!

Betyg på flygbussförarna

Spårvägsbygge mot Kista

Iveco först med ITxPT

Nyhetsbrev

HVO 100 driver upp användningen av biobränslen

Biodrivmedlen ökade med 12 procent under 2017 och det är HVO som fortsätter att dominera marknaden.

Arkiv

Litterärt nattåg till Umeå

Plus

Branschorganisationer oense

Sveriges Bussföretag och EU vill att all busstrafik ska få tillgång till bytespunkter och terminaler – Men Svensk Kollektivtrafik vill inte släppa in kommersiella bussar dit, läs om det här!

Sjölin till Go-Ahead

Plus

Leufstadius: "Vi ska vara remissinstans!"

Branschorganisationen Svensk Kollektivtrafik är sedan ett år petade som remissinstans hos Näringsdepartementet – Något som upprör organisationen, läs här vad som händer nu!

Swish - även för SL

Mångmiljonaffär för Svenska Neoplan

Vaktkameror hos SL

Tåg till Vasaloppen

Plus

Strategier för framtidens kollektivtrafik

Torbjörn Eriksson, Sverigechef på norska analysföretaget Urbanet, kommer att medverka regelbundet i RT-Forum under 2018 - Det blir analyser på djupet som berör hela branschen, läs mer här!

Förlängning är semestertrenden

Allt fler vill förlänga semestern och vara bortresta en längre tid – En tydlig trend som Ölvemarks Holiday har kopplat greppet på.

Dags för Busstorget 2018

Alla hjärtans dag!

Dagen alla romantiker väntat på är här, Alla hjärtans dag – Här kommer säkra tips om hur dagen ska levas hållbart med sin hjärtas käresta, läs här!

5 snabba frågor…

...till Christer Ljungberg, vd Trivector som medverkar i Kollektivtrafik SYD 21 februari i Malmö för att tala om framtidens kollektivtrafik. Inte anmäld? Då är det hög tid att göra det nu!

Plus

Fler Iveco-bussar i Sveriges

Peder Jältborg, vd för Wetlandia och EA Verksta i Vetlanda, ska se till att bussarna från Iveco börjar rulla på svenska gator och vägar i betydligt större omfattning än vad som är fallet i dag, läs om hur det ska gå till här!

Höga betyg för sjukresor

”Sveriges bästa rederi”

Fler bussmiljönärer i Skövde

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Miljöpartiet

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Centerpartiet

Plus

Liberalerna

Plus

Socialdemokraterna

Plus

Vänsterpartiet

Fyrkryssningar populära

Rolfs samarbetar med Ticket

Bergman tar över

Direktflyg till Beijing

Sänd till en kollega

0.15