Kalmar dansar

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

3–4 juni avgörs SM i Dans i Kalmar - Men det blir också mycket annat lockande runt om i staden.

Inne i Kalmar Sportcenter sker själva danstävlingen, en uppvisning i musik och färgprakt för alla bussresenärer. På Larmtorget mitt i staden blir det massor av roliga kringaktiviteter som alla kan ta del av.

Det börjar med en spektakulär invigning på fredagskvällen, dagen före själva mästerskapet drar igång. Klockan 21:00 ger dansgruppen Sardine Sauvage en vertikal dansföreställning mot Kuretornet på Kalmar Slott. De kommer att bjuda på en poetisk, hissnande klätterdansföreställning på tornets fasad.

Under helgen gör sedan Sveriges danselit upp om medaljerna i bugg, dubbelbugg, rock’n’roll, lindy hop, boogie woogie, standard, latin, disco och hiphop. Tävlingarna hålls i Kalmar Sportcenter, men du kommer också att kunna följa dem via en storbildsskärm på Larmtorget. På Larmtorget kommer det att finnas en Dance Zone där du kan prova på aktiviteter av olika slag. Det blir också dansuppvisningar, flashmobs, akrobatisk dans med mera. Dessutom blir det intervjuer och gästspel av de tävlande.

Många av Kalmars föreningar sluter upp under evenemanget och flera evenemangsarrangörer hakar på egna aktiviteter. På Skälby Loge blir det t.ex. logdans på fredagen, Söderport anordnar danskvällar på fredagen och lördagen och på Stars’n’Stripes blir det Hiphop Battle på lördagen. SM i Dans håller dessutom en avslutningsbankett med dans på Sandra.

– Vi ser fram emot en fantastisk helg i dansens tecken. Hela Kalmar kommer att andas dans, säger Pär Israelsson, Destination Kalmar.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Bussresenärer nöjdast

Bussresenärerna är nöjdare med sin resa än såväl tåg- som flygresenärerna - Det framgår av Svensk Kvalitetsindex som publicerades 21 maj.

Hållbar värme i Lund

Det står nu klart att Lunds kommun kommer att få uppvärmda torg och spårvagnshållplatser – Dessutom handlar det om återvunnen värme, läs om hur det går till här!

Nextjet i konkurs

Efter flera år av tuff ekonomisk situation har Nexjet i dag ansökt om konkurs. Alla flygningar ställs in.

17 dog på aprilvägarna

Under april 2018 omkom 17 personer och 1105 personer skadades i vägtrafiken – Det visar Transportstyrelsens statistik, läs mer här!

Guldmisteln drar igång

Fler cyklar – mer shopping

Nyhetsbrev

Nyttig buffé för juniorkryssare

Arkiv

Bergman hedersdoktor

Lecab tar över Irizar

Jönsson ny IVECO-chef

Håkan Jönsson har utsetts till ny Business Director för IVECO North Europe & Baltics - Han tillträder sin nya befattning 1 augusti och kommer att sitta i Albertslund i Köpenhamn.

Upphandling måste göras om

Plus

Alla gillar kollektivtrafiken

Plus

Regeringen satsar

Plus

Diskussion om koncessioner

Plus

Praktik om avtalen

Plus

Om koncessioner

Plus

Mer av samma...

Plus

En dag i taget

Plus

Sömlös resa

Plus

Datateknik i trafik

Plus

Individuell trafik

Plus

Skyltad kamera bra

Plus

Säkerheten främst

Plus

Framtiden redan här

Olderius avgår

Plus

Mobilitetsfixarna

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Liberalerna

Plus

Miljöpartiet

Plus

Centerpartiet

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Socialdemokraterna

Plus

Vänsterpartiet

Helsingborg rockar

Grön Express ökar

Sänd till en kollega

0.159