23948sdkhjf

Turista Hemma i Halmstad

Totalt deltar 41 besöksmål deltar i evenemanget Turista Hemma i Halmstad.

Med fler barnaktiviteter och guidade turer på arabiska ger Turista Hemma 21 maj ännu fler Halmstadsbor möjligheten att upptäcka sin kommun. Samtidigt kan bussresearrangören från andra håll få idéer till olika besök när bussen angör Halmstad.

– Extra roligt är att många satsar på aktiviteter för barn, det är något som länge efterfrågats, säger Alexandra Kahts-Winje, projektledare för Turista Hemma.

Bland aktiviteterna finns bland annat lasertag, archertag och wakeboard. Wapnö Gård, Laxön, Ebbas Café och Hushållningssällskapet, Friluftsmuseet Hallandsgården och Strandgården i Vilshärad har alla aktiviteter och underhållning som riktar sig till familjer.

En spännande nyhet är att Turista Hemma, i samarbete med Vuxenutbildningens kurs samhällsorientering, kommer arrangera guidade turer på arabiska för våra nyanlända. Grupperna kommer att guidas av licensierade guiden Dorrit Olander von Renteln och tolkas av Mohamed Mobarak, lärare på Vuxenutbildningen.

−Halmstad har sin historia, är i nutid och erbjuder framtid. Med en guidning välkomnar vi nyanlända till vår fina stad, säger Dorrit Olander von Renteln.

Det är sjätte året i rad som Destination Halmstad i samarbete med besöksnäringen bjuder in till Turista Hemma.

− Syftet med Turista Hemma är att nå Halmstadborna och få dem att upptäcka sin hemstad. Vi vill skapa många goda Halmstadambassadörer som står redo inför sommarens anstormning av turister samt nära och kära, säger Malin Backe, turistchef på Halmstad Tourist Center.

En riktig veteran i sammanhanget är Magnus Andersson från Steninge Glashytta:

− Varje år kommer det människor som inte känt till mig sedan tidigare och i år är det extra spännande och viktigt då jag flyttat till nya lokaler i Vilshärad, säger han.

En annan entusiastisk entreprenör som i år deltar i Turista Hemma för andra året är Niklas Luthin från Luthins Event.

− Jag tycker att fler i Halmstad med omnejd ska få större inblick i vad som finns att göra här, säger Niklas Luthin som under Turista Hemma bjuder in Halmstadborna att prova bubbleball.

När och var:
21 maj kl. 11.00–17.00 runt om i hela Halmstad

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078