23948sdkhjf

Turista Hemma i Halmstad

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Totalt deltar 41 besöksmål deltar i evenemanget Turista Hemma i Halmstad.

Med fler barnaktiviteter och guidade turer på arabiska ger Turista Hemma 21 maj ännu fler Halmstadsbor möjligheten att upptäcka sin kommun. Samtidigt kan bussresearrangören från andra håll få idéer till olika besök när bussen angör Halmstad.

– Extra roligt är att många satsar på aktiviteter för barn, det är något som länge efterfrågats, säger Alexandra Kahts-Winje, projektledare för Turista Hemma.

Bland aktiviteterna finns bland annat lasertag, archertag och wakeboard. Wapnö Gård, Laxön, Ebbas Café och Hushållningssällskapet, Friluftsmuseet Hallandsgården och Strandgården i Vilshärad har alla aktiviteter och underhållning som riktar sig till familjer.

En spännande nyhet är att Turista Hemma, i samarbete med Vuxenutbildningens kurs samhällsorientering, kommer arrangera guidade turer på arabiska för våra nyanlända. Grupperna kommer att guidas av licensierade guiden Dorrit Olander von Renteln och tolkas av Mohamed Mobarak, lärare på Vuxenutbildningen.

−Halmstad har sin historia, är i nutid och erbjuder framtid. Med en guidning välkomnar vi nyanlända till vår fina stad, säger Dorrit Olander von Renteln.

Det är sjätte året i rad som Destination Halmstad i samarbete med besöksnäringen bjuder in till Turista Hemma.

− Syftet med Turista Hemma är att nå Halmstadborna och få dem att upptäcka sin hemstad. Vi vill skapa många goda Halmstadambassadörer som står redo inför sommarens anstormning av turister samt nära och kära, säger Malin Backe, turistchef på Halmstad Tourist Center.

En riktig veteran i sammanhanget är Magnus Andersson från Steninge Glashytta:

− Varje år kommer det människor som inte känt till mig sedan tidigare och i år är det extra spännande och viktigt då jag flyttat till nya lokaler i Vilshärad, säger han.

En annan entusiastisk entreprenör som i år deltar i Turista Hemma för andra året är Niklas Luthin från Luthins Event.

− Jag tycker att fler i Halmstad med omnejd ska få större inblick i vad som finns att göra här, säger Niklas Luthin som under Turista Hemma bjuder in Halmstadborna att prova bubbleball.

När och var:
21 maj kl. 11.00–17.00 runt om i hela Halmstad

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Elskatt på elbuss – varför?

Varför beskattas inte elbussar som spårbunden trafik? Den frågan ställer nu branschen som är besviken på att partierna bakom nya budgeten bytt fot.

T-banestädare lär sig svenska

MTR Tunnelbanan har inlett en satsning där lokalvårdare som önskar får en gratis vidareutbildning i svenska – examen i april för första gruppen.

Flygskatten slopas – men det dröjer

1

”Höghastighetståg nu!”

Thand Ringqvist till Skärgårdsstiftelsen

Tydliga krav ska bälta bussresnärerna

För att det ska bli lika självklart att använda bälte i buss som i bil behövs tydligare regler - det slår Transportstyrelsen fast efter att på regeringens uppdrag ha låtit utreda frågan.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Biljettpriser i kollektivtrafiken höjs

Arkiv

Datainspektionen granskar SL:s kroppskameror

Apple Pay för Flixbus

Apple Play kan användas för biljettköp på Flixbus.

USA finns i MaaS-fronten

Kollektivtrafikaktören Transdev har gjort en internationell rapport om trender inom kollektivtrafikbranschen – det visar sig att USA leder MaaS-utvecklingen.

Malmö bästa cykelstaden

Enligt intresseorganisationen Cykelfrämjandet är det Malmö som är Sveriges bästa cykelstad 2018.

Fler ska använda bussbälte

När det finns bälte i bussen så måste passagerarna använda det – ändå låter de flesta bli. Ett seminarium i Stockholm tog upp bussbältet och lyfte förslag som på förbättringar.

Nettbuss julsatsar

Fler Flixbussar till jul

Väderkoll ska minska flygutsläpp

Norwegian ingår nytt avtal med Avtech – syftet är att minska utsläppen med hjälp av väderdata och därmed bidra till ett hållbart flyg enligt flygbolaget.

WiFi i Bergsslagen

Elskatt på elbussar blir kvar

Moderaterna och Kristdemokraterna har ingenting om slopad elskatt för elbussar i sitt budgetförslag – endast Centern vill att skatten ska bort.

Nextbike cyklar i väst

Stromma räddar konkursbåt

Stromma har ropat in skärgårdsbåten M/S Nya Skärgården – den tillhörde det konkursdrabbade rederiet Kulturbåtarna i Göteborg.

Arriva kör Pågatågen

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har provat årets julöl och andra juldrycker i samarbete med Foodnet - resultatet är att två öl är i topp bland många fina brygder.

Självkörande bussar - i Borås!

Julita Gård vann turistpris

Tågkompaniet kör Krösatågen

Från 8-9 december är det Tågkompaniet som ansvarar för driften av Krösatågstrafiken – det handlar om ett miljardkontrakt för att köra Smålands omfattande pendeltågstrafik.

Veggeland till Nettbuss

Keolis depå i brand

Lundberg till Region Stockholm

Plus

5 snabba frågor...

Ahlskog till MTR

Tog steget till eget

Plus

5 snabba frågor…

Nytt bussdäck

Nobina i digital final

Blågrön bussatsning i Stockholms län

1

Jensen till MTR

Filmpris delas ut

Sänd till en kollega

0.253