Turista Hemma i Halmstad

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Totalt deltar 41 besöksmål deltar i evenemanget Turista Hemma i Halmstad.

Med fler barnaktiviteter och guidade turer på arabiska ger Turista Hemma 21 maj ännu fler Halmstadsbor möjligheten att upptäcka sin kommun. Samtidigt kan bussresearrangören från andra håll få idéer till olika besök när bussen angör Halmstad.

– Extra roligt är att många satsar på aktiviteter för barn, det är något som länge efterfrågats, säger Alexandra Kahts-Winje, projektledare för Turista Hemma.

Bland aktiviteterna finns bland annat lasertag, archertag och wakeboard. Wapnö Gård, Laxön, Ebbas Café och Hushållningssällskapet, Friluftsmuseet Hallandsgården och Strandgården i Vilshärad har alla aktiviteter och underhållning som riktar sig till familjer.

En spännande nyhet är att Turista Hemma, i samarbete med Vuxenutbildningens kurs samhällsorientering, kommer arrangera guidade turer på arabiska för våra nyanlända. Grupperna kommer att guidas av licensierade guiden Dorrit Olander von Renteln och tolkas av Mohamed Mobarak, lärare på Vuxenutbildningen.

−Halmstad har sin historia, är i nutid och erbjuder framtid. Med en guidning välkomnar vi nyanlända till vår fina stad, säger Dorrit Olander von Renteln.

Det är sjätte året i rad som Destination Halmstad i samarbete med besöksnäringen bjuder in till Turista Hemma.

− Syftet med Turista Hemma är att nå Halmstadborna och få dem att upptäcka sin hemstad. Vi vill skapa många goda Halmstadambassadörer som står redo inför sommarens anstormning av turister samt nära och kära, säger Malin Backe, turistchef på Halmstad Tourist Center.

En riktig veteran i sammanhanget är Magnus Andersson från Steninge Glashytta:

− Varje år kommer det människor som inte känt till mig sedan tidigare och i år är det extra spännande och viktigt då jag flyttat till nya lokaler i Vilshärad, säger han.

En annan entusiastisk entreprenör som i år deltar i Turista Hemma för andra året är Niklas Luthin från Luthins Event.

− Jag tycker att fler i Halmstad med omnejd ska få större inblick i vad som finns att göra här, säger Niklas Luthin som under Turista Hemma bjuder in Halmstadborna att prova bubbleball.

När och var:
21 maj kl. 11.00–17.00 runt om i hela HalmstadHåll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu
Plus

Klackarna i taket på RK:s schlagerfest

Stämningen blev hög under RK Travel Groups schlagerfest efter den traditionella resemässan hos resegrossisten i Göteborg - Närmare 240 personer rockade loss kvällen 15 mars, titta här!

RK öppnar i Kina

Kjetils vann Guldbussen

Kollektivtrafikdagen närmar sig

Kollektivtrafikdagen 2018 genomförs i Stockholm 14 maj på Courtyard By Marriott, stadsdelen Kungsholmen - Branschmötet som samlar många fordonsleverantörer, beslutsfattare och andra får du inte missa!

Hållbart resande med elbussar

Albinsson blir hotellchef

Nyhetsbrev

250 Scania-bussar till Lagos

Arkiv

Vägtrafikpaketet på Busstorget

Vägtrafikpaketet kommer att påverka hela bussbranschen – På Busstorget 13-14 april behandlas vad det innebär, läs och anmäl deltagande här!

Plus

Spännande öl för bussresan

RT-Forum har provat öl från tre bryggerier som håller litet högre klass än vanlig lager – Det kan ge tips om litet bättre öl på bussresan, läs hela provningen här!

Skeppsbrons säljer Otokar

Plus

”Nya regler drabbar gasbussarna”

Lissabon-sug av Eurovision

Flygbolag erbjuder 100 procent biobränsle

Mot ett valfritt tillägg på 300 kronor per flygning kan passagerare välja att flyga med biobränsle.

1

Därför lyckades Sverigeförhandlingen

Första biogasdrivna bokbussen

Lönsamt subventionera kollektivtrafik

En ny VTI-rapport visar att det är lönar sig att subventionera kollektivtrafik och att öka turtätheten där efterfrågan är hög – Läs här om hur forskarna resonerat!

Elbusspremiär i Östersund

Från och med mitten av mars kommer tre helelektriska Scaniabussar att köra på linje 6 genom Östersund – Tillverkarens första helelektriska bussar någonsin, läs mer här!

Terrorhot ändrar resvanorna

Upprustade Öresundståg rullar ut

7 mars invigdes det första upprustade Öresundståget på Malmö C – Alla de 18 år gamla tågen ska genomgå en total ansiktslyftning invändigt, läs och titta här!

Bättre säkerhet i bussar

Plus

Trötthet bakom Sveg-olyckan

Bussföraren var påverkad av trötthet när bussen med skolbarn körde av vägen 2 april 2017 – Det framgår av haverikommissionens rapport som nu är offentlig, läs mer här!

Bästa resesajten prisad

”Kvinnor reser smartare”

8 mars, den internationella kvinnodagen, krävde Johanna Grant, ordförande i Gröna Bilister, mer makt åt kvinnor för ett hållbart transportsystem.

Stockholms-ja till Östra Länken

En ny undersökning visar att stockholmarna vill att Östra Länken byggs – Det gäller sympatisörer till alla partier utom Miljöpartiet, läs om det här!

Plus

Schönfelder lämnar bussbranschen

Sjölin till Go-Ahead

Swish - även för SL

Mångmiljonaffär för Svenska Neoplan

Vaktkameror hos SL

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Miljöpartiet

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Centerpartiet

Plus

Liberalerna

Plus

Socialdemokraterna

Sänd till en kollega

0.2