Turista Hemma i Halmstad

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Totalt deltar 41 besöksmål deltar i evenemanget Turista Hemma i Halmstad.

Med fler barnaktiviteter och guidade turer på arabiska ger Turista Hemma 21 maj ännu fler Halmstadsbor möjligheten att upptäcka sin kommun. Samtidigt kan bussresearrangören från andra håll få idéer till olika besök när bussen angör Halmstad.

– Extra roligt är att många satsar på aktiviteter för barn, det är något som länge efterfrågats, säger Alexandra Kahts-Winje, projektledare för Turista Hemma.

Bland aktiviteterna finns bland annat lasertag, archertag och wakeboard. Wapnö Gård, Laxön, Ebbas Café och Hushållningssällskapet, Friluftsmuseet Hallandsgården och Strandgården i Vilshärad har alla aktiviteter och underhållning som riktar sig till familjer.

En spännande nyhet är att Turista Hemma, i samarbete med Vuxenutbildningens kurs samhällsorientering, kommer arrangera guidade turer på arabiska för våra nyanlända. Grupperna kommer att guidas av licensierade guiden Dorrit Olander von Renteln och tolkas av Mohamed Mobarak, lärare på Vuxenutbildningen.

−Halmstad har sin historia, är i nutid och erbjuder framtid. Med en guidning välkomnar vi nyanlända till vår fina stad, säger Dorrit Olander von Renteln.

Det är sjätte året i rad som Destination Halmstad i samarbete med besöksnäringen bjuder in till Turista Hemma.

− Syftet med Turista Hemma är att nå Halmstadborna och få dem att upptäcka sin hemstad. Vi vill skapa många goda Halmstadambassadörer som står redo inför sommarens anstormning av turister samt nära och kära, säger Malin Backe, turistchef på Halmstad Tourist Center.

En riktig veteran i sammanhanget är Magnus Andersson från Steninge Glashytta:

− Varje år kommer det människor som inte känt till mig sedan tidigare och i år är det extra spännande och viktigt då jag flyttat till nya lokaler i Vilshärad, säger han.

En annan entusiastisk entreprenör som i år deltar i Turista Hemma för andra året är Niklas Luthin från Luthins Event.

− Jag tycker att fler i Halmstad med omnejd ska få större inblick i vad som finns att göra här, säger Niklas Luthin som under Turista Hemma bjuder in Halmstadborna att prova bubbleball.

När och var:
21 maj kl. 11.00–17.00 runt om i hela HalmstadHåll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

81 dog på spåren

Gratis för gamla i Malmö

Gratis buss för åldringar och mer cykelväg lades till i Malmö när budgeten för 2019 beslutades – Om besluten överlever valet återstår att se, läs om besluten här!

Bussbrand i Solna

Midsommar på danska

Brasor, sång och stora festmåltider - Danskarnas svar på midsommar, Sankt Hans aften, innebär stor fest i hela Danmark, även gruppresearrangörer kan sikta på den helgen, läs här!

Danskt VM - även för svenskar

Nobina axar i Bussförar-SM!

Men bara någon vecka kvar har 349 bussförare genomfört uttagningsprovet till Bussförar-SM 2018 - Keolis leder fortsatt, men nu har Nobinas bussförare kört om Transdev till andraplatsen i anmälningsligen, läs mer här!

Nyhetsbrev

Capçanes grottmålningar

Arkiv

Kulturnatt i Tel Aviv

Kroppskamera fortsätter i väst

Bussigare kring Vänersborg

Gratisbuss till badsjö

Keolis och Pilotfish ingår avtal

Svenskar är väderberoende

Få saker engagerar svenskarna så mycket som sommarvädret – Oro för dåligt väder får många att boka in semester på vädersäkra destinationer, läs om det här!

Digitalisering ger kombinerad mobilitet

På Kollektivtrafikdagen samlade branschen olika aktörer för att diskutera framtidens kollektivtrafik. Ulf Bjersing från Hogia pratade om några av de möjligheter digitalisering innebär för utvecklingen av ett sömlöst resande, läs mer här!

Arriva kör vidare på Ekerö

Nya tunneltåget visat

Fler elbussar i SL

Titta – bussen kör själv!

I samband med att Volvo Ocean Race var i Göteborg visade Volvo Bussar upp sin fullstora elbuss som kör helt utan förare – Testen skedde i Frihamnen och många var där och tittade, läs om hur Volvo Bussar tänker här!

31 dog på vägarna i maj

Porträtt av Estland i Stockholm

Svensk modell lockar i EU

En helt ny kartläggning av den upphandlade busstrafiken väcker intresse i Europa - Den svenska modellen ligger i framkant nu när kollektivtrafiken inom EU ska öppnas för konkurrens 2020, läs mer här!

Kilström tar över i Keolis

Keolis Sveriges styrelse utsåg Jan Kilström till ny vd för det svenska bolaget 15 juni efter Magnus Åkerhielm som slutar - Jan Kilström tillträder sin position på Keolis 1 september, läs mer här!

Nobina förvärvar Samtrans

Nobina har ingått avtal om att köpa Samtrans av TransportIT Group 14 juni – Affären uppges vara värd upp till 500 miljoner kronor, läs mer om mångmiljonaffären här!

Sista smakresan med Bengtsson

Mariestads Islagrad Rothpils är inspirerad av Berlin där bryggmästaren Richard Bentsson startade sin karriär inom öl - Det handlar om en ädel brygd i samma klass som föregångarna, läs mer här!

Plus

5 snabba fågor…

Sjöstedt till Peru

Nora-pärla öppnar

Leap flyger in

Hallén lämnar bussbranschen

Plus

Åtal för Svegolyckan

Det går bra för BRA

Plus

Regeringen satsar

Plus

Praktik om avtalen

Plus

Om koncessioner

Plus

Mer av samma...

Plus

En dag i taget

Sänd till en kollega

0.137