23948sdkhjf

Hållbart möte i Karlstad

Karlstad är tillsammans med Frankfurt tionde mest hållbara mötesstaden i världen.

Karlstad är tillsammans med Frankfurt tionde mest hållbara mötesstaden i hela världen. Därmed rankas Karlstad högre än exempelvis Barcelona, Jönköping och Oslo. Toppar listan gör Göteborg, allt enligt Enligt Global Destination Sustainability Index.

Tillsammans med Frankfurt rankas Karlstad 10 i världen, före många andra välkända mötesstäder som granskats av Global Destination Sustainability Index.

 – Vi bibehåller en stabil tiondeplats i världen vilket är en fjäder i hatten. Så sent som i mars kunde vi dessutom konstatera att alla hotell i Karlstad aktivt arbetar med gröna grepp för att möta framtidens miljöutmaningar. Det innebär att Karlstad enligt GDS-Index är den enda destination i världen där alla hotell och kongressanläggningen arbetar med verktyg som miljöledningssystem, Green Key eller Svanen, Nordens officiella miljömärkning. Vi ligger helt enkelt i framkant, säger Arman Teimouri, Chief of External Relations på Visit Karlstad.

Global Destination Sustainability Index lanserades 2016 av den internationella mötesorganisationen International Congress and Convention Association (ICCA) i samarbete med MCI Group. I undersökningen bedöms städer i hur väl de uppfyller krav på olika områden; miljömässig–, social–, leverantörers– och och konventbyråers hållbarhet. Detta både när det gäller hållbarhetsarbetet hos lokal besöksnäring, mötesanläggningar, hotell och även hur staden arbetar med hållbarhetsfrågor i stort.

– Vi är stolta men inte nöjda. Vårt mål är att stadigt arbeta oss uppåt och för det krävs ett fortsatt samarbete mellan näring och staden, säger Arman Teimouri.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078