23948sdkhjf

Årets minibuss utsedd

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Det blev Iveco Daily Tours som blev Minibus of the Year 2017. En intereuropesik jury bestående av fordons- och bussjournalister gjorde valet och priset delades ut på bussmässan Fiaa i Madrid 23 maj.

Totalt deltog sju fabrikat inom segmentet minibussar i ett omfattande test som genomfördes i och utanför den spanska huvudstaden Madrid tidigare i våras. Allra best gick det för Iveco Daily Tours som segrade i stenhård konkurrens med de andra sex kandidaterna. Bakom tävlingen finns Bus & Coach of the Year-juryn som tills nu utsett årets stadsbuss respektive årets turistbuss vart annat år.

I år genomförde samma jury för första gången test av minibussar, alltså bussar som ligger under de fullstora bussarna men ändå är större än bussar som får köras med vanligt körkort för bil.

Enligt juryns ordförande, Tom Terjesen, chefredaktör för norska Bussmagasinet, har tävlingen genomförts under så likartade förhållanden för alla de sju deltagande bussarna som det bara varit möjligt. Juryn har bedömt köregenskaper, drivlina, ergonomi och bagageutrymme, speciell vikt har lagts vid förarergonomin samt passagerarnas bekvämlighet, exempelvis hur lätt eller svårt det är att ta sig in i bussen.

Däremot har juryn inte presenterat vilka urvalskriterer som gjorde att just de här sju deltagande minibussarna fick vara med i den allra första tävlingen medan andra valts bort. Rt-forum hoppas kunna återkomma till det vid ett senare tillfälle men nu är priset utdelat på mässan i Madrid.

Läs också om både vinnaren och de övriga nominerade bussarna i TRAFIKFORUM nr 4 som utkommer inom kort!

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Glad påsk!

Rt-forum önskar alla läsare och annonsörer en riktigt glad påsk!

29 döda i bussolycka

Bussförare friades

Så hållbara är branschföretagen

Sveriges tre största kollektivtrafikbeställare har rasat i hållbarhetsranking enligt varumärkesstudien Sustainable Brand Index - bäst är SJ medan Ryanair ligger i botten.

Evobus till Kollektivtrafikdagen

Kollektivtrafikdagen 15 maj bjuder också på möjligheten att träffa branschmötets partners – en av dem är Evobus Sverige och Marcus Gunnarsson kommer att vara i Solna 15 maj.

Depåköp i Malmö

Nyhetsbrev

Helena Lind lämnar Volvo Bussar

Arkiv

Nobina vann i Helsingfors

Flixbus i nytt samarbete

Billigare buss för Skellefteås barn

Spårvagnsdebut i Lund spikad

Årets minibuss prisad

Hyperloop för MTR

Elväg i Skåne med skena

Ett sydsvenskt konsortium ska testa en elväg i Skåne – en skena i vägen som bara leder el direkt under fordonet är modellen för Elväg Syd.

Nytt däck för elbussar

Färre trafikdödade under mars

Gotland får trådlös elväg

Den första trådlösa elvägen för bussar och lastbilar ska byggas på Gotland – på en del av sträckan mellan flygplatsen och centrala Visby.

Fick NTF:s hederspris

Vinst för Skellefteå buss

Kommunägda Skellefteå buss kan summera ett riktigt bra 2018 – ökat resande och en vinst på 2 000 000 kronor

Nya bussar i Ekerö

Stort engagemang på Busstorget

Årets upplaga av Busstorget samlade inte bara rekordmånga deltagare - det visades också stort engagemang för några av branschens nyckelfrågor som det stora rekryteringsbehovet.

Hopp om fler bussförare

Den svenska bussbranschen behöver rekrytera 7300 förare de närmaste tre åren – branschen hoppas på fler bussförare genom engagerade företag.

Ny Nordenchef

MTR satsar på klottersanering

Forskningsstipendium till Bhardwaj

Kroppskameror i Pågatågstrafiken

1

SL-kurer får solceller

Örebro biogasar

Eliasson till Handelskammaren

Ottosson lämnar SL

Rekordvinst för WSP

Hansson till Samtrans

Skjutning i spårvagn - tre döda

Löfgren till Infranord

Mellström slutar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.139