23948sdkhjf

Årets minibuss utsedd

Det blev Iveco Daily Tours som blev Minibus of the Year 2017. En intereuropesik jury bestående av fordons- och bussjournalister gjorde valet och priset delades ut på bussmässan Fiaa i Madrid 23 maj.

Totalt deltog sju fabrikat inom segmentet minibussar i ett omfattande test som genomfördes i och utanför den spanska huvudstaden Madrid tidigare i våras. Allra best gick det för Iveco Daily Tours som segrade i stenhård konkurrens med de andra sex kandidaterna. Bakom tävlingen finns Bus & Coach of the Year-juryn som tills nu utsett årets stadsbuss respektive årets turistbuss vart annat år.

I år genomförde samma jury för första gången test av minibussar, alltså bussar som ligger under de fullstora bussarna men ändå är större än bussar som får köras med vanligt körkort för bil.

Enligt juryns ordförande, Tom Terjesen, chefredaktör för norska Bussmagasinet, har tävlingen genomförts under så likartade förhållanden för alla de sju deltagande bussarna som det bara varit möjligt. Juryn har bedömt köregenskaper, drivlina, ergonomi och bagageutrymme, speciell vikt har lagts vid förarergonomin samt passagerarnas bekvämlighet, exempelvis hur lätt eller svårt det är att ta sig in i bussen.

Däremot har juryn inte presenterat vilka urvalskriterer som gjorde att just de här sju deltagande minibussarna fick vara med i den allra första tävlingen medan andra valts bort. Rt-forum hoppas kunna återkomma till det vid ett senare tillfälle men nu är priset utdelat på mässan i Madrid.

Läs också om både vinnaren och de övriga nominerade bussarna i TRAFIKFORUM nr 4 som utkommer inom kort!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142