23948sdkhjf

Branschförening startar resebyrå

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Organisationen Sveriges Bussresearrangörer startar egen resebyrå - Syftet är att gynna bussresan.

Sveriges Bussresearrangörer är en ideell organisation som arbetar för att främja turistbussnäringen. Nu tar organisationen ett nytt steg och göra en aktiv insats för att främja och öka resandet med turistbuss genom att starta en egen resebyrå.

Sveriges Bussresearrangörer erbjuder från och men nu såväl professionella investerare som allmänheten att teckna aktier i bolaget. Teckningstiden  löper till och med 31 december 2017, så det är med andra ord gott om tid ännu.

Föreningen Sveriges Bussresearrangörer har sedan starten 2011 idogt bekämpat lagar och regler som hämmar den egna näringens  konkurrensmöjligheter och säger sig ha rönt framgångar både nationellt och internationellt. Föreningen är medlem i RDA och EACT som är en internationell sammanslutning av branschorganisationer.

Varför då egen resebyrå?

Svaret är att branschen dras med lönsamhetsproblem på grund av för få deltagare per resa; bussen står parkerad i garaget under kanske 50 procent av sin tid och över 30 procent av erbjudna resor genomförs inte vilket skapar lågt förtroende; företagen är för små för att ha resurser att marknadsföra resorna.

Allt enligt Sveriges Bussresearrangörer som svar på detta är att starta en webbaserad reseportal för sina medlemmars resor. Därmed hoppas man skapa en webbaserad marknadsplats där medlemsföretagen ligger online och är direkt bokningsbara.

– Vi ska hjälpa medlemsföretagen att marknadsföra och sälja sina resor utanför det egna geografiska närområdet. Vi ska öka resandet med turistbuss genom att få ut bussresans fördelar framför charterresor med flyg, säger Toni Schönfelder, ordförande i Sveriges Bussresearrangören.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Elskatt på elbuss – varför?

Varför beskattas inte elbussar som spårbunden trafik? Den frågan ställer nu branschen som är besviken på att partierna bakom nya budgeten bytt fot.

T-banestädare lär sig svenska

MTR Tunnelbanan har inlett en satsning där lokalvårdare som önskar får en gratis vidareutbildning i svenska – examen i april för första gruppen.

Flygskatten slopas – men det dröjer

1

”Höghastighetståg nu!”

Thand Ringqvist till Skärgårdsstiftelsen

Tydliga krav ska bälta bussresnärerna

För att det ska bli lika självklart att använda bälte i buss som i bil behövs tydligare regler - det slår Transportstyrelsen fast efter att på regeringens uppdrag ha låtit utreda frågan.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Biljettpriser i kollektivtrafiken höjs

Arkiv

Datainspektionen granskar SL:s kroppskameror

Apple Pay för Flixbus

Apple Play kan användas för biljettköp på Flixbus.

USA finns i MaaS-fronten

Kollektivtrafikaktören Transdev har gjort en internationell rapport om trender inom kollektivtrafikbranschen – det visar sig att USA leder MaaS-utvecklingen.

Malmö bästa cykelstaden

Enligt intresseorganisationen Cykelfrämjandet är det Malmö som är Sveriges bästa cykelstad 2018.

Fler ska använda bussbälte

När det finns bälte i bussen så måste passagerarna använda det – ändå låter de flesta bli. Ett seminarium i Stockholm tog upp bussbältet och lyfte förslag som på förbättringar.

Nettbuss julsatsar

Fler Flixbussar till jul

Väderkoll ska minska flygutsläpp

Norwegian ingår nytt avtal med Avtech – syftet är att minska utsläppen med hjälp av väderdata och därmed bidra till ett hållbart flyg enligt flygbolaget.

WiFi i Bergsslagen

Elskatt på elbussar blir kvar

Moderaterna och Kristdemokraterna har ingenting om slopad elskatt för elbussar i sitt budgetförslag – endast Centern vill att skatten ska bort.

Nextbike cyklar i väst

Stromma räddar konkursbåt

Stromma har ropat in skärgårdsbåten M/S Nya Skärgården – den tillhörde det konkursdrabbade rederiet Kulturbåtarna i Göteborg.

Arriva kör Pågatågen

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har provat årets julöl och andra juldrycker i samarbete med Foodnet - resultatet är att två öl är i topp bland många fina brygder.

Självkörande bussar - i Borås!

Julita Gård vann turistpris

Tågkompaniet kör Krösatågen

Från 8-9 december är det Tågkompaniet som ansvarar för driften av Krösatågstrafiken – det handlar om ett miljardkontrakt för att köra Smålands omfattande pendeltågstrafik.

Veggeland till Nettbuss

Keolis depå i brand

Lundberg till Region Stockholm

Plus

5 snabba frågor...

Ahlskog till MTR

Tog steget till eget

Plus

5 snabba frågor…

Nytt bussdäck

Nobina i digital final

Blågrön bussatsning i Stockholms län

1

Jensen till MTR

Filmpris delas ut

Sänd till en kollega

0.177