Branschförening startar resebyrå

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Organisationen Sveriges Bussresearrangörer startar egen resebyrå - Syftet är att gynna bussresan.

Sveriges Bussresearrangörer är en ideell organisation som arbetar för att främja turistbussnäringen. Nu tar organisationen ett nytt steg och göra en aktiv insats för att främja och öka resandet med turistbuss genom att starta en egen resebyrå.

Sveriges Bussresearrangörer erbjuder från och men nu såväl professionella investerare som allmänheten att teckna aktier i bolaget. Teckningstiden  löper till och med 31 december 2017, så det är med andra ord gott om tid ännu.

Föreningen Sveriges Bussresearrangörer har sedan starten 2011 idogt bekämpat lagar och regler som hämmar den egna näringens  konkurrensmöjligheter och säger sig ha rönt framgångar både nationellt och internationellt. Föreningen är medlem i RDA och EACT som är en internationell sammanslutning av branschorganisationer.

Varför då egen resebyrå?

Svaret är att branschen dras med lönsamhetsproblem på grund av för få deltagare per resa; bussen står parkerad i garaget under kanske 50 procent av sin tid och över 30 procent av erbjudna resor genomförs inte vilket skapar lågt förtroende; företagen är för små för att ha resurser att marknadsföra resorna.

Allt enligt Sveriges Bussresearrangörer som svar på detta är att starta en webbaserad reseportal för sina medlemmars resor. Därmed hoppas man skapa en webbaserad marknadsplats där medlemsföretagen ligger online och är direkt bokningsbara.

– Vi ska hjälpa medlemsföretagen att marknadsföra och sälja sina resor utanför det egna geografiska närområdet. Vi ska öka resandet med turistbuss genom att få ut bussresans fördelar framför charterresor med flyg, säger Toni Schönfelder, ordförande i Sveriges Bussresearrangören.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Västtrafik köper 40 nya tåg

Västtrafiks stora tågupphandling är klar, värd nära 4 miljarder kronor – 40 nya tåg är beställda med leveransstart 2021, läs mer här!

De ska köra HelsingborgsExpressen

Nu är det klart vem som får äran att köra HelsingborgsExpressen med trafikstart i juni 2019 - Det blev offentligt när kollektivtrafiknämnden i Region Skåne meddelade sitt tilldelningsbeslut 23 mars, läs mer här!

Ett år med Skåne-appen

Andersson lämnar Visit Stockholm

Regeringen ger besked om miljözoner

Scania halverar utsläpp

Nyhetsbrev

Dags för Busstorget!

De nya lagarna om paketresor och resegarantier påverkar alla bussbolag som arrangerar paketreseliknande resor – Det är en av de tunga punkterna på Busstorget 2018, läs mer här!

Arkiv

Blom först i Bussförar-SM 2018

Henrik Blom var först ut av alla att göra kvalificeringsprovet till tävlingen Bussförar-SM 2018 - Välkommen säger vi till honom och påminner om att det nu går att anmäla sig till tävlingen, läs här!

Missa inte Kollektivtrafikdagen!

Kollektivtrafikdagen närmar sig, 14 maj är det dags för heldagsseminariet i Stockholm - Missa inte branschens stora möte med bland andra infrastrukturminister Tomas Eneroth, mera information och anmälan här!

Fler Viking-bussar i Finland

Fem stjärnor till Åland

Vinterskador drabbar tågen

Den sena vinterns snö och is har gått hårt åt många tåg – Hos Tåg i Bergslagen står många tågsätt i verkstaden, läs mer här!

Plus

Ny myndighet lyft för transporthistorien

Vid årsskiftet tog kulturdepartementet och Statens maritima museer över ansvaret för statens transporthistoriska samlingar. Vad kommer det att betyda för den som vill se mer transport på museum?

Gratis för Falköpingsseniorer

Plus

Branschen frågar politikerna 2

Kollektivtrafiken tillhör de branschen som är mest politiska av alla, beslut som fattas i EU avgör mycket men också hur politikerna väljer att tillämpa EU:s regelverk avgör.

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Centerpartiet

Plus

Liberalerna

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Miljöpartiet

Plus

Socialdemokraterna

Plus

Vänsterpartiet

App fixar språkförbistring

Transdev och Lingio har i innovativt språksamarbete skapat en polyglottisk språkapp – En slags ”Babel Fish” för bussförare, läs här!

Plus

Skräddarsydda resor

Plus

Kallt resmål i sikte

Plus

Nordnorge året runt

Hallsund till Best Western

Barfota? Nej tack!

RK öppnar i Kina

Albinsson blir hotellchef

Plus

Schönfelder lämnar bussbranschen

Sjölin till Go-Ahead

Swish - även för SL

Mångmiljonaffär för Svenska Neoplan

Vaktkameror hos SL

Sänd till en kollega

0.324