23948sdkhjf

Branschförening startar resebyrå

Organisationen Sveriges Bussresearrangörer startar egen resebyrå - Syftet är att gynna bussresan.

Sveriges Bussresearrangörer är en ideell organisation som arbetar för att främja turistbussnäringen. Nu tar organisationen ett nytt steg och göra en aktiv insats för att främja och öka resandet med turistbuss genom att starta en egen resebyrå.

Sveriges Bussresearrangörer erbjuder från och men nu såväl professionella investerare som allmänheten att teckna aktier i bolaget. Teckningstiden  löper till och med 31 december 2017, så det är med andra ord gott om tid ännu.

Föreningen Sveriges Bussresearrangörer har sedan starten 2011 idogt bekämpat lagar och regler som hämmar den egna näringens  konkurrensmöjligheter och säger sig ha rönt framgångar både nationellt och internationellt. Föreningen är medlem i RDA och EACT som är en internationell sammanslutning av branschorganisationer.

Varför då egen resebyrå?

Svaret är att branschen dras med lönsamhetsproblem på grund av för få deltagare per resa; bussen står parkerad i garaget under kanske 50 procent av sin tid och över 30 procent av erbjudna resor genomförs inte vilket skapar lågt förtroende; företagen är för små för att ha resurser att marknadsföra resorna.

Allt enligt Sveriges Bussresearrangörer som svar på detta är att starta en webbaserad reseportal för sina medlemmars resor. Därmed hoppas man skapa en webbaserad marknadsplats där medlemsföretagen ligger online och är direkt bokningsbara.

– Vi ska hjälpa medlemsföretagen att marknadsföra och sälja sina resor utanför det egna geografiska närområdet. Vi ska öka resandet med turistbuss genom att få ut bussresans fördelar framför charterresor med flyg, säger Toni Schönfelder, ordförande i Sveriges Bussresearrangören.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094