Branschförening startar resebyrå

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Organisationen Sveriges Bussresearrangörer startar egen resebyrå - Syftet är att gynna bussresan.

Sveriges Bussresearrangörer är en ideell organisation som arbetar för att främja turistbussnäringen. Nu tar organisationen ett nytt steg och göra en aktiv insats för att främja och öka resandet med turistbuss genom att starta en egen resebyrå.

Sveriges Bussresearrangörer erbjuder från och men nu såväl professionella investerare som allmänheten att teckna aktier i bolaget. Teckningstiden  löper till och med 31 december 2017, så det är med andra ord gott om tid ännu.

Föreningen Sveriges Bussresearrangörer har sedan starten 2011 idogt bekämpat lagar och regler som hämmar den egna näringens  konkurrensmöjligheter och säger sig ha rönt framgångar både nationellt och internationellt. Föreningen är medlem i RDA och EACT som är en internationell sammanslutning av branschorganisationer.

Varför då egen resebyrå?

Svaret är att branschen dras med lönsamhetsproblem på grund av för få deltagare per resa; bussen står parkerad i garaget under kanske 50 procent av sin tid och över 30 procent av erbjudna resor genomförs inte vilket skapar lågt förtroende; företagen är för små för att ha resurser att marknadsföra resorna.

Allt enligt Sveriges Bussresearrangörer som svar på detta är att starta en webbaserad reseportal för sina medlemmars resor. Därmed hoppas man skapa en webbaserad marknadsplats där medlemsföretagen ligger online och är direkt bokningsbara.

– Vi ska hjälpa medlemsföretagen att marknadsföra och sälja sina resor utanför det egna geografiska närområdet. Vi ska öka resandet med turistbuss genom att få ut bussresans fördelar framför charterresor med flyg, säger Toni Schönfelder, ordförande i Sveriges Bussresearrangören.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Närtrafiks i landsbygden på försök

De ska testa ERTMS

370 fick bussbältesböter – i Norge

En omfattande razzia på 745 bussar med bussbälte har genomförts av norska polisen – 370 fick böter och nu är förhoppningen att fler ska bälta sig i de norska bussarna.

Nytt flygbolag till Gällivare

Volvo-buss prisad på IAA

Volvo Bussars nya långfärdsbuss vinner Sustainable Bus Award 2019 – en av flera priser som delades ut I samband med mässan IAA I Hannover.

Bergkvara vann miljardkontrakt i Uppland

Nyhetsbrev

Miljonregn till Stadsmiljöavtal

Trafikverket fördelar 825 miljoner kronor till cykel- och kollektivtrafik via 12 nya stadsmiljöavtal - avtalen ska borga för hållbart resande i framtiden men de har också kritiserats av bland andra bussbranschen.

Arkiv

Herhta Hillfons flyttar

Storsatsning ökade Danmarksintresset

Plus

Mercedes Citaro blev årets stadsbuss

Filma och vinn ett seminariepass till UITP 2019

Är du bäst på att skapa en film på max tre minuter och presentera goda exempel från den nordiska kollektivtrafiken? Tveka i så fall inte utan skicka in ditt bidrag senast den 24 september. Tio filmer kommer nomineras och klippas ihop till en längre film som premiärvisas på Persontrafik 2018. Filmen blir sedan den samlade nordiska kollektivtrafikbranschens utmaning inför UITP Global Summit 2019 i Stockholm. Filmerna kommer bland annat visas på Persontrafik 2018, persontrafik.se och rt-forum.com.

Plus

EU-kritik mot Alstom-Siemens

Den planerade jättefusionen mellan Alstom och Siemens har stött på patrull i EU – men Alstoms vd Henri Poupart-Lafarge säger att planerna på ett samgående fortsätter som vanligt.

Hård kritik mot Trafikverket i ny bok

Johan Söör, tidigare vd för uppstickaren MTR Express, sågar Trafikverket i boken ”Nya spår på gammal räls”.

Elektriska ledbussar lockar

En helt nykonstruerad buss till Karlstadsbuss nya snabblinje väcker internationellt intresse – visas på mässan InnoTrans i Berlin

Världens första vätgaståg rullar

Utredning kan öppna för trygghetskameror

Det är inte enkelt att införa kameraövervakning i dag – nu ska en ny utredning se om det behövs göras undantag i lagen för trygghetskameror inom kollektivtrafiken.

Skellefteå buss ökade igen

Skellefteå buss ökar resandet i stadstrafiken för fjärde året i rad – även under den varma sommaren ökade resandet.

Nytt akvarium byggs i Göteborg

Göteborgs fyller 400 år 2021 och då öppnar Sjöfartsmuseet Akvariet igen – då ska det helt nya huset med jätteakvariet på plats.

Ökat regionalt resande på järnvägen

Kempe ny vice vd i Nobina Sverige

Bergkvarabuss köper två skånska bussbolag

Buss-TV i Blekingetrafiken

Östgötatrafiken satsar på molntekniken

Med molnprodukten Hogia Traffic Light Priority ska Östgötatrafiken förbättra framkomligheten för busstrafiken - bland annat få prioritet vid trafikljus.

Nordkalotten besökssatsar gemensamt

Nya möjligheter för biobränsleproduktion

Forskare vid Chalmers har identifierat de två största utmaningarna för produktion av förnybart biobränsle från billiga källor.

Manner till Finnair

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Centerpartiet

Plus

Liberalerna

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Miljöpartiet

Plus

Socialdemokraterna

Plus

Vänsterpartiet

MP: ”Billigare för vissa vid lågtrafik”

Johansson till Transportstyrelsen

Första tyska bussen efterutrustad med SCR

Sänd till en kollega

0.228