23948sdkhjf

Keolis toppar Bussförar-SM

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

23 maj hade 254 bussförare kvalificerat sig till Bussförar-SM 2017 - Nu är det hög tid att göra uttagningsprovet!

Sista anmälningsdag till Bussförar-SM 2017 är 25 juni, så det gäller att få tummen ur, koppla upp sig mot den webbaserade uttagningstävlingen och se till att göra provet. Klicka HÄR för anmälan!

23 maj hade 254 bussförare genomfört kvalificerningstävlingen till Bussförar-SM 2017. Av alla som hinner göra provet i tid är det 16 bussförare som går till finaltäglingen som körs på Gillingebanan norr om Stockholm 4 september.

Så här långt är det Keolis som har flest anmälda bussförare tätt följd av Transdev. Rt-forum räknar med att ha ett par redovisningar om anmälningsläget innan vi stänger tävlingen för den här gången. Så missa inte möjligheten att bli Svensk mästare i att köra buss!

FAKTA/Bussbolag med minst 2 anmälda förare

(antal anmälda 16 maj)

Keolis    70 (66)

Transdev/Flygbussarna   65 (58)

VS & Perssons Bussar  12 (10)

Nobina  10 (9)

Byberg & Nordin  9 (9)

Nettbuss   9 (7)

Västerås Lokaltrafik  8 (7)

Bergkvarabuss  6 (6)

KR Trafik  6 (6)

Traveller Buss  6 (6)

Samtrafiken  5 (5)

Siljan Buss 3 (3)

Lindbergs Buss 3 (3)

Björks Buss 3 (3)

Högbergs Buss 3 (3)

Stångåbuss 2 (2)

Arriva 2 (2)

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ottosson lämna SL

Ljungberg till Kollektivtrafikdagen

Hur kollektivtrafiken ska hantera de nya mobilitetslösningarna som dyker upp i en allt snabbare takt – det reder Trivectors Christer Ljungberg ut på Kollektivtrafikdagen 15 maj i Solna.

Planka prisar Dunkerque

Keolis trafikskola två år

Birmingham valde Volvos elbussar

Volvo Bussar har fått en order på sex fullelbussar till Birminghams flygplats i England – ett speceillt affärsupplägg gjorde beställaren valde just Volvo Bussar.

Goda exempel från IRU

Runt om i Europa lanseras olika initiativ som syftar till att göra bussar och andra vägtransportfordon säkrare och mer klimatvänliga - IRU har samlat dem åt branschen.

Nyhetsbrev

Rekordvinst för WSP

Arkiv

14 dog på februarivägarna

"Ge CSN-lån till alla körkort!"

Hansson till Samtrans

Skjutning i spårvagn - tre döda

Transdev firar sina bussförare

Rekordorder för Volvo i Australien

Bussbranschen tror på geofencing

Transportföretagen bussbranschen mötte infrastrukturminister Tomas Enertoth 15 mars med anledning av gasbussolyckan i Stockholm – bussbranschen tror att geofencing är ett ätt att ytterligare öka säkerheten.

”Geofencing säkrar gasbussar”

10 mars körde en biogasbuss in i en höjdbegränsingsbalk i centrala Stockholm och exploderade – olyckor av den typen kan stoppas med geofencing, enligt Svensk Kollektivtrafik.

Säkrare trafik med ny teknik

Nu kommer tekniken som styr hur fort yrkestrafiken får köra – och var. Eller om bara elbussar och elfordon får köra i vissa zoner i en stadskärna, då kommer fordon som drivs på annat sätt att stanna om de försöker köra in där, motorn stannar helt enkelt.

Bussföraren som blev vd

18 mars är bussförarens dag – rt-forum uppmärksammar därför Stefan Magnusson som startade sin karriär som just bussförare för att senare bli vd för Nettbuss.

Sveriges populäraste järnvägsstation

Nässjö är Sveriges populäraste järnvägsstation – det framgår av ägaren Jernhusens undersökning, rt-forum har hela listan.

Tomas G Olsson till Busstorget

Tomas G Olsson, vd för Vector Nordic som säljer resebranschens egen försäkringslösning Vector som nu ingått samarbete med Transportföretagen Buss - han kommer till Busstorget 11 april för att berätta mer om det.

Plus

Trafiken blir uppkopplad

Samhället digitaliseras i hög takt vilket innebär att automatiseringen och uppkopplingen allt mer också kommer in i trafikens värld.

Scanias bussar höll ställningarna

2018 blev ett bra år för Scania med rekord på flera områden – det lilla men viktiga affärsområdet buss höll ställningarna, trots tapp i Mellanöstern.

Plus

Marknadsattecken från Höglandet

Wetlandia siktar på att öka Ivecos marknadsandel bland de svenska bussarna. Dessutom ska den nya franska elbussen Heuliez in.

Mittstråket uppgraderas

Snart är tågdepån klar

Löfgren till Infranord

Mellström slutar

Stopp för kontanter på grund av rån

Swish i Örebro

Plus

5 snabba frågor…

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.157