23948sdkhjf

Trognaste busskunden i Skaraborg

Nobina i Skaraborg har en hög kundnöjdhet - Men här presenterar operatören den i särklass trognaste kunden som åkt samma linje varje vardag i 37 år!

Den makalöst trogne och även nöjda bussresenären är Ann-Britt Lundqvist från Töreboda. Hon har åkt buss till arbetet på Electrolux i Mariestad varje vardag i 37 år. Hon har klivit på bussen klockan 6:10 i Töreboda där hon bor, och åkt till Hertig Carls torg i Mariestad där hon arbetade och hem igen med bussen klockan 16:15. De senaste åren har Nobina kört trafiken men nämnas bör att GDG kört den aktuella linjen under flertalet av de år Ann-Britt Lundqvist rest med den. 

Resan tog dock under alla år cirka 20-25 minuter och hon passade nästan alltid på att vila och sova lite på bussresan.

– Det är så avkopplande och skönt att passa på att vila på bussen på väg till och från jobbet, säger Ann-Britt Lundqvist.

30 april gjorde hon sin sista arbetspendling med just den bussen. Anledningen var inte precis så munter: Electrolux som hon arbetade på lades ner, så nu står hon till arbetsmarknadens förfogande.

– Men jag fortsätter såklart att åka buss för jag gillar inte att åka bil. Men jag gillar bussförare väldigt mycket! säger Ann-Britt Lundqvist med ett skratt och berättar att hon kommer fortsätta att åka buss en hel del framöver, både för att göra lite ärenden runt om i Skaraborg och även träffa barnbarnen. Hon fortsätter:

– Det märkliga är att det inte har inträffat en enda liten incident på bussen under alla dessa 37 år! Jag tror inte ens vi kommit försent nån gång och alla bussförare på Nobina är jättetrevliga! säger hon och berättar att man lär ju känna busschaufförerna efter så lång tid.

Gott betyg åt Nobina alltså vilket antyder att många fler kan vara nöjda med trafiken. Hur ligger det till med det?

– För att nämna ett exempel på vår kundnöjdhet så är nöjdheten 98 procent i Skövde stadstrafik, säger Vicki Maier på Nobina som kör all linjetrafik i Skaraborg åt Västtrafik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078