23948sdkhjf

Turism med kollektivtrafik

Turista med hjälp av kollektivtrafiken? Ja, det är möjligt i Bergsslagen och Dalarna, läs mer om hur det går till här!

För den som vill uppleva kulturbygderna runt Siljan, en finfika på Elsa Anderssons konditori i Norberg och de magiska Bergslagsskogarna på semestern finns alla förutsättningar med Sommarkortet. Sommarkortet gäller för obegränsat resande med SJ Tåg i Bergslagen samt på länsbussar och lokalbussar inom Dalarnas, Västmanlands och Örebro län - från Mora i norr till Mjölby i söder under de tre sammanhängande dagar som kortet är giltigt.

– Sommarkortet är ett mycket prisvärt sätt att resa på semestern, mitt tips är att ta tåget till Tällberg och njuta av den underbara miljön och den goda maten, det kommer jag göra, säger Maja Rapp, affärschef på SJ.

Giltighetstiden sträcker sig mellan 19 juni till 20 augusti 2017 och man väljer själv vilka tre sammanhängande dagar det ska gälla. Kortet finns redan nu till försäljning på SJ Resebutik i Stockholm, på turistbyråerna i Bergslagen samt utvalda resecentrum och pressbyråer i området.

Priserna för kortet kan variera litet men ligger runt 500 kronor för vuxna, litet billigare för barn i sällskap med vuxna, även för lösa barn studenter och pensionerar blir det låga priser, de kan få kortet för 150 kronor.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.265